Terug naar prijzen
EPS korrels isolatie prijs

EPS korrels isolatie prijs

Wat kosten EPS isolatiekorrels?

EPS isolatiekorrels kosten tussen de 16 en 23 euro per m2. De prijs voor de plaatsing van de korrels is hier niet bij inbegrepen.

EPS isolatiekorrels, beter bekend als EPS parels zijn kleine piepschuim bolletjes met een diameter van 3-5 mm. Deze parels worden vooral gebruikt voor het naïsoleren van spouwmuren en als bodemisolatie voor kruipruimtes. EPS parels staan bekend om hun vochtbestendigheid en goede isolatiewaarden.

Ook een kruipruimte of spouwmuur laten isoleren met EPS parels? Met de MyGo Matchmaker vind je de meest geschikte vakman voor deze klus. Voor meer inzicht in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600.

Kosten EPS korrels

De kosten voor EPS korrels als isolatiemateriaal worden met name bepaalt door de prijs van de korrels, het uurtarief van de vakman, de dikte van de isolatielaag en de toegankelijkheid van de kruipruimte.

Tabel 1: Gemiddelde prijzen isolatiemateriaal en arbeidskosten

Materiaal/dienst

Gem. prijzen

EPS parels per m2

€ 16 - € 21

EPS HR++ parels per m2

€ 18 - € 23

Arbeidskosten vakman per uur

€ 30 - € 40

Wat kost isoleren met EPS korrels?

Hoe worden EPS korrels geplaatst?

EPS parels worden met name gebruikt voor spouwmuurisolatie en als bodemisolatie voor kruipruimtes. De kleine piepschuim bolletjes worden onder hoge druk met een lijmmengsel een gesloten ruimte in geblazen. Door de lijm hechten ze aan elkaar en vormen ze een isolerende laag. Bij het naïsoleren van een spouwmuur worden de korrels ingeblazen via een geboord gat in een voeg.

Hoe beschermen EPS korrels je vloer?

Vocht condenseert op het punt waar warmte en kou samenkomen. Dat wordt het dauwpunt genoemd. Bodemisolatie zorgt ervoor dat het dauwpunt op de bodem van de kruipruimte ligt. Zo houd je een droge kruipruimte en trekt het vocht niet in de vloer. Daarmee voorkom je schimmel, vochtvlekken en schade aan de vloer.

Voordelen EPS korrels

  • EPS korrels hebben een hoge isolatiewaarde
  • Ze zijn erg duurzaam (ze gaan lang mee zonder hun isolerende werking te verliezen)
  • Ze zijn zeer vochtbestendig (daardoor zijn ze rotvrij en schimmelvrij)
  • EPS is een ademend materiaal (daardoor kan ophopend vocht uit de muur ontsnappen)
  • EPS korrels zijn duurzaam (ze kunnen voor 100% gerecycled worden tot hun oorspronkelijke basisgrondstof)

Verschil HR en HR++ parels

EPS parels heb je in drie varianten. De HR, de HR+ en de HR++ variant. Net als bij isolatieglas heeft de HR++ variant de beste isolatiewaarde. Deze korrels zijn bewerkt met grafiet waardoor ze een hogere isolatiewaarde hebben. Je kunt ze herkennen aan de donkere kleur. Gewone HR korrels hebben een witte kleur.

Wat kost isoleren met EPS korrels?

Bespaartips MyGo

  1. Combineer isolatieprojecten. Door meerdere onderdelen van je huis tegelijkertijd te laten isoleren bespaar je relatief gezien op de kosten. Zo kun je bijvoorbeeld je spouwmuren en je kruipruimte tegelijkertijd met EPS parels laten isoleren. Daarmee is je huis beter geïsoleerd, spaar je energiekosten uit en heb je het isolatiemateriaal uiteindelijk sneller terugverdiend.
  2. Vergelijk offertes. Verschillende isolatiespecialisten rekenen verschillende tarieven. Je kunt ze met elkaar vergelijken door meerdere offertes aan vragen. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke kosten.
  3. Sluit een voordelige lening af voor de isolatie van je huis. Je kunt een voordelige lening afsluiten voor de isolatie van je woning. De overheid heeft hiervoor het energiebespaarfonds ter beschikking gesteld. Via het energiebespaarfonds kun je tegen een rentepercentage van 2% geld lenen voor de isolatie van je huis.

Vind een isolatiespecialist met MyGo

Wil jij je huis laten isoleren met EPS korrels en zoek je een isolatiespecialist? MyGo kan je daarbij helpen. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen. Om meer te weten te komen over de specialisten bij jou in de buurt kun je op de website profielen en reviews bekijken.

Om direct meer inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600. Onze klantenservice brengt je graag in contact met een vakman uit de buurt.