Met de MyGo Matchmaker vind je direct een laadpaal installateur in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
Wie een elektrische auto heeft, zal zich er zeker van bewust zijn dat het opladen daarvan een tijdrovende taak kan zijn. Daarom kan het heel prettig zijn om je auto gewoon ’s avonds aan je eigen laadpaal op te laden. Klinkt dit je bekend in de oren, dan is een eigen laadpaal aanleggen misschien iets voor jou.
Een laadpaal aanleggen laat je bij voorkeur doen door een professionele laadpaal installateur. De voordeligste laadpaal installateur voor jouw klus vind je eenvoudig én vrijblijvend via de online MyGo Matchmaker. Of bel naar 085 106 1600 om je door ons te laten matchen met iemand die jouw laadpaal voor je kan komen aanleggen!
Direct een laadpaal installateur nodig?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
Hoeveel een laadpaal aanleggen je gaat kosten, hangt af van hoe krachtig je gekozen laadpaal is. Daarbij heb je keuze uit een 1-faselaadpaal (op 3,7 kW bij 230V en 16A) of een 3-fasenlaadpaal (op 11 kW bij 230V en 16A).
Ga je een 1-faselaadpaal aanleggen, dan betaal je voor de laadpaal zelf tussen de 500 en 800 euro. Een 3-fasenlaadpaal kost je daarentegen tussen de 650 en 1000 euro. Wel moet je voor een 3-fasenlaadpaal een 3-fasenaansluiting aanleggen in je meterkast. Daarvoor betaal je tussen de 200 en 1100 euro.
Bij het aanleggen van een laadpaal betaal je echter niet alleen voor de laadpaal zelf. Ook de laadpaal installateur vraagt installatiekosten. Bij een eenvoudige ingreep kost de aanleg zelf ongeveer 300 euro, maar moet er veel verbouwd worden om je laadpaal te kunnen aansluiten op je meterkast, dan kunnen die kosten oplopen tot 1900 euro.
Door al deze factoren is het lastig om een vaste prijs aan het aanleggen van een laadpaal te hangen. Wil je graag een overzichtje van de kosten zien? Lees dan eens ons artikel kosten laadpaal thuis.
Sowieso heeft elektrisch rijden meerdere voordelen, maar ook een laadpaal aan huis laten aanleggen kan een slimme zet zijn. Hieronder hebben we die voordelen voor je op een rijtje gezet.
Laadpalen aanleggen is niet het meest eenvoudige klusje. Daarom zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden tot je overgaat tot aankoop.
Ga je voor een 1-fase- of 3-fasenlaadpaal? Of je een 1-fase- of 3-fasenlaadpaal moet aanleggen, hangt grotendeels af van je auto en je meterkast. De ANWB legt uit wat het verschil exact is. Nu is een 1-faselaadpaal voor sommige auto’s simpelweg te zwak; die kunnen daar amper mee worden opgeladen. Aan de andere kant kan het aanleggen van een 3-fasenlaadpaal voor sommige auto’s juist overdreven zijn; die kunnen slechts gebruikmaken van een derde van het totale vermogen. Bovendien moet je voor een 3-fasenlaadpaal wel een 3-fasenaansluiting in je meterkast aanleggen. Trekt je auto een 3-fasenlaadpaal niet, dan ben je voordeliger uit door een 1-faselaadpaal aan te leggen.
Ga je voor een AC- of DC-lader? De meeste laadpalen die je kunt aanleggen zijn AC-laders, die werken op wisselstroom. Wanneer je leest hoelang het opladen van je auto met een bepaald soort laadpaal ongeveer zal kosten, wordt daar meestal op AC gedoeld. Echter, om je auto extreem snel te kunnen opladen heb je een DC-lader nodig. Daaraan ben je toch snel 5000 euro kwijt. Hierbij moet je dus de afweging maken of je echt je auto binnen een halfuur wilt kunnen opladen, of dat je tegen een lagere prijs toch liever iets langer wacht. Meer weten over AC- en DC-laders? Lees dan dit artikel.
Controleer of je subsidie op je laadpaal kunt krijgen. Hoewel er geen landelijke subsidie is voor het laten aanleggen van laadpalen, bieden sommige gemeentes die optie wél. Als je wilt besparen op je laadpaal is het altijd slim om daar gebruik van te maken of om daar in ieder geval navraag naar te doen.
Overweeg om je laadpaal met anderen te delen – of beveilig hem juist. Met de hele buurt gezamenlijk een laadpaal laten aanleggen kan erg voordelig zijn als jullie niet van plan zijn er veel gebruik van te maken; tenslotte kun je dan de kosten delen en afspreken wie wanneer zijn auto aan de laadpaal mag opladen. Anders kan het echter verstandig zijn om je laadpaal te laten beveiligen, zodat buurtbewoners niet stiekem ’s nachts stroom bij je kunnen komen aftappen of simpelweg je plek bezet houden.
Vergelijk de verschillende opties met elkaar. Zo voordelig mogelijk een laadpaal aanleggen kan alleen als je weet welke aanbieders en opties er zijn. Daarom is het voorafgaand aan de aanleg altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende laadpaal installateurs en daarbij de verschillende laadpalen en functionaliteiten met elkaar te vergelijken. Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig via de MyGo Matchmaker.
Wil jij nu een persoonlijke laadpaal laten aanleggen? Gebruik dan de online MyGo Matchmaker om offertes op te vragen bij verschillende laadpaal installateurs in jouw regio. Als je je liever telefonisch laat matchen met iemand die jouw laadpaal voor je kan aanleggen, kan dat ook! Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan zoeken wij het voor je uit.