Laadpaal installateur

Laadpaal laten installeren?

Het straatbeeld wordt steeds meer gedomineerd door de elektrische auto. Misschien rijd je nu nog op benzine, maar overweeg je toch ook elektrisch te gaan rijden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Ga je echter een elektrische auto aanschaffen, dan heb je eigenlijk wel een eigen laadpaal nodig om die makkelijk op te kunnen laden. Een laadpaal installeren laat je doen door een laadpaal installateur.

Ben jij nu op zoek naar een laadpaal installateur voor deze klus? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om eenvoudig offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Zoek je liever telefonisch iemand om je laadpaal voor te installeren? Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan regelen wij het voor je.

Stekker in de laadpaal

Wat doet een laadpaal installateur?

Een laadpaal installateur installeert niet alleen laadpalen, maar is over het algemeen een veelzijdig opgeleid elektricien. Daardoor kan hij ook de nodige wijzigingen doorvoeren in je meterkast. Tevens kan een laadpaal installateur natuurlijk ook kapotte laadpalen repareren en eventuele storingen oplossen.

Direct een laadpaal installateur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost een laadpaal installateur?

Veel laadpaal installateurs hebben hun prijzen niet openbaar staan, omdat deze sterk afhankelijk zijn van wat er allemaal moet gebeuren voordat zij je laadpaal kunnen installeren. Daardoor kunnen de installatiekosten uitkomen tussen de 300 en 1900 euro. Voor de laadpaal zelf betaal je eveneens; daar ben je normaal gesproken tussen de 500 en 1500 euro aan kwijt.

Wil je meer weten over wat het laten installeren van een laadpaal aan huis je gaat kosten? Lees dan ons artikel Kosten laadpaal thuis.

Zelf je laadpaal installeren?

Er is geen wet die zegt dat je verplicht een laadpaal installateur moet inschakelen als je graag een laadpaal aan huis wilt. In principe kun je gewoon (online) een laadpaal aanschaffen en die zelf installeren. Nu is het echter wel zo dat dit een lastige en potentieel gevaarlijke klus is. Mocht de laadpaal bijvoorbeeld je groepenkast overbelasten omdat je niet de nodige wijzigingen hebt doorgevoerd, dan kan er brand ontstaan in je huis. Ook komt aan het installeren van laadpalen soms graafwerk te pas, waarvoor je zeer waarschijnlijk alsnog een specialist nodig hebt.

Zelf een laadpaal installeren is dus wel mogelijk, maar wil je grote problemen voorkomen, dan is het inschakelen van een professionele laadpaal installateur sterk aan te bevelen.

Auto opladen met stekker

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een laadpaal installateur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Een laadpaal installateur inschakelen: waar je rekening mee moet houden

Wanneer je een laadpaal installateur laat komen om een laadpaal voor je te installeren, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Namelijk:

 • Wees je bewust van alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Een laadpaal kan niet zomaar even worden neergezet. Als je hem op je oprit wilt plaatsen, moet de ondergrond vaak eerst worden opengebroken om de kabels naar je meterkast te kunnen trekken. In dat geval moet er dus opnieuw bestraat worden, mogelijk door een stratenmaker. Daarbij komt dat er soms een 3-fasenaansluiting moet worden gecreëerd in je meterkast als je voor een 3-fasenlaadpaal hebt gekozen om je auto snel te kunnen opladen.
 • Zoek uit welke potentiële bijkomende kosten het installeren van de laadpaal met zich meebrengt. Laat je een laadpaal aanleggen, dan betaal je voor de laadpaal zelf, de arbeidskosten, eventuele voorrijkosten én soms ook herstelkosten (mochten er muren of ondergronden opengebroken mochten worden). Dit is de voornaamste reden waarom de installatiekosten zo sterk uiteenlopen; een laadpaalinstallatie is een ingewikkelde klus met veel verschillende factoren.
 • Controleer of je de laadpaal wel mag plaatsen op de plek die je in gedachten hebt. Een laadpaal installeren op je eigen terrein mag altijd. Wil je hem echter op officieel openbaar terrein laten plaatsen, dan heb je daarvoor een vergunning nodig van de gemeente. Ook ben je dan vaak verplicht om anderen je laadpaal vrijelijk te laten gebruiken. Als je dat niet wilt, kan het zijn dat je van je aankoop moet afzien.

Auto opladen bij paal

Laadpaal installateur nodig? MyGo geeft (bespaar)tips

De kosten van werkzaamheden die een laadpaal installateur uitvoert kunnen al snel oplopen. Daarom is het fijn om toch enigszins op die kosten te kunnen besparen. Voordat je een laadpaal installateur inschakelt, is het dus slim om de volgende tips in gedachten te houden:

 • Zoek uit of je subsidie kunt krijgen. Landelijk gezien is er momenteel, in 2023, nog geen subsidie verkrijgbaar voor consumenten die een laadpaal wil laten installeren. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen subsidie kunt krijgen! Sommige gemeentes bieden in het kader van verduurzaming namelijk subsidies aan op laadpalen, dus ga dit zeker na bij je eigen gemeente.
 • Deel je laadpaal met anderen. Moet je je laadpaal toch al op openbaar terrein installeren, dan kan het verstandig zijn om de handen ineen te slaan met buurtbewoners die ook een elektrische auto hebben of willen. Vooral als je de laadpaal niet elke dag nodig hebt kan het fijn zijn om hem met anderen te delen, zodat je niet in je eentje voor de volledige kosten hoeft te betalen.
 • Kies een regionale laadpaal installateur. Hoe verder je laadpaal installateur moet reizen, hoe hoger de voorrijkosten over het algemeen zullen zijn. Daarom is het altijd slim om te kiezen voor een regionale of lokale vakman. In het beste geval hoef je dan helemaal geen voorrijkosten te betalen wanneer de installateur je laadpaal komt installeren.
 • Vergelijk offertes van meerdere laadpaal installateurs met elkaar. Nu zijn niet alle laadpaal installateurs even open over hoeveel het installeren van een laadpaal je zou kosten, omdat dit nu eenmaal afhankelijk is van welke werkzaamheden er allemaal moeten gebeuren. Dat betekent niet dat het helemaal niet mogelijk is om offertes op te vragen! Tenslotte is het niet mogelijk om een idee te krijgen van welke laadpaal installateur het goedkoopst is als je niet eerst de verschillende opties met elkaar vergelijkt. En offertes van laadpaal installateurs opvragen? Dat doe je heel simpel via de MyGo Matchmaker.
Snel een laadpaal installateur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Jouw laadpaal installateur vind je via MyGo

Zoek jij nu iemand die een laadpaal voor je kan komen installeren? Dan is de online MyGo Matchmaker een eenvoudige manier om die vakman te vinden die die klus zo voordelig mogelijk voor je kan opknappen. Ook kun je MyGo bellen om in contact te komen met een laadpaalinstallateur. Het nummer dat je daarvoor moet hebben is 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!