Terug naar diensten

Groepenkast installeren

Een groepenkast installeren is nodig wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning die nog geen groepenkast heeft of wanneer je de bestaande groepenkast wilt vervangen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een groepenkast, of meterkast, wordt geïnstalleerd en wat de kosten daarvan zijn.

Een groepenkast installeren kun je omwille van de veiligheid het beste door een deskundige elektricien laten doen. Via MyGo kun je snel en gemakkelijk de juiste specialist vinden. Gebruik de Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

We kunnen direct een afspraak voor je maken of je kunt een terugbelverzoek indienen. Als je de voordeligste elektricien wilt vinden, kun je meerdere offertes aanvragen. Onze diensten zijn gratis en vrijblijvend. Je kiest dus alleen een elektricien die voldoet aan jouw voorkeuren.

Hoe wordt een groepenkast geïnstalleerd?

Een groepenkast wordt ook wel een stoppenkast of een verdeelkast genoemd. Tegenwoordig is de meest gebruikte term echter meterkast. In de meterkast wordt de stroom verdeeld over de verschillende groepen, oftewel aansluitpunten, in de woning. Zo wordt de elektra netjes verdeeld, zodat er niet teveel stroom op één draad komt te staan. Hierdoor verhoog je de veiligheid in je woning en zorg je voor een optimale werking van de elektra.

De hoofdaansluiting komt de woning binnen met een hoofdkabel. Deze zit aangesloten op de hoofdstoppen en wordt geleverd door de energiemaatschappij.

Kosten groepenkast installeren

De kosten van een groepenkast installeren hangen af van het aantal groepen dat je nodig hebt. Voor een groepenkast met zes groepen betaal je gemiddeld 600 euro. Een groepenkast aansluiten met acht groepen kost ongeveer 700 euro. De kosten van een groepenkast met tien groepen bedragen zo’n 800 euro. Heb je nog meer groepen nodig? Dan zal de meerprijs relatief minder worden per extra groep.

De arbeidskosten van een elektricien bedragen zo’n 40 tot 70 euro voor een groot gecertificeerd elektriciensbedrijf. Met een gekwalificeerd bedrijf weet je zeker dat je elektra veilig wordt aangelegd.

MyGo helpt je graag met de groepenkast installeren

Klussen omtrent de elektra kun je het beste uitbesteden aan een deskundige elektricien. Zo weet je zeker dat je geen risico krijgt op kortsluiting of brand en dat de elektra met een optimale veiligheid worden aangelegd.

MyGo heeft een landelijk netwerk van gespecialiseerde elektriciens. Zo hebben we altijd een geschikte specialist in jouw regio. Je kunt de Matchmaker 24/7 gebruiken of bellen naar 085 106 1600 binnen openingstijden.

Onze diensten zijn gratis en vrijblijvend, dus je zit nog nergens aan vast. Je kunt direct een afspraak inplannen of eerst mailen of een terugbelverzoek indienen. Bovendien kun je ook een of meerdere offertes aanvragen. Zo kun je de voordeligste elektricien in jouw woonplaats uitkiezen.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!