Terug naar diensten
Extra groep aanleggen

Extra groep aanleggen

In de meterkast zitten verschillende groepen. Elke groep is verantwoordelijk voor de stroomtoevoer van een bepaalde groep elektrische apparaten in jouw huis. Een groep kan rond de 3500 Watt aan. Het vermogen van de apparaten die onder een groep vallen mogen dus opgeteld niet hoger zijn dan 3500 Watt. Indien dit wel zo is, dan raakt de groep overbelast en ontstaat er kortsluiting. Een reden om een extra groep aan te leggen is dus als er teveel vermogen op één groep is aangesloten. Met een extra groep verdeel je de belasting en kan er weer veilig stroom aangevoerd worden.

Let op: er is een uitzondering op de regel dat de maximale belasting van een groep 3500 Watt is. Er zijn namelijk apparaten zie op zichzelf meer dan 2000 Watt aan vermogen hebben. Het wordt aangeraden dit soort zware apparaten op een aparte groep aan te sluiten.

Extra groep aanleggen: keuken

De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Ook wat betreft keukenapparatuur is er de laatste jaren veel veranderd. Er zijn kookplaten en ovens die ons leven een stuk makkelijker maken, maar ondertussen ook veel stroom verbruiken. Voorbeelden van huishoudelijke apparaten die veel stroom verbruiken zijn combimagnetrons en inductie- en keramische kookplaten.

Wanneer je zware apparaten in huis gebruikt, let dan goed op de verdeling van het vermogen. Bij de aanschaf van nieuwe keuken apparatuur is wellicht de aanleg van extra groep nodig. Voor apparaten als een inductie kookplaat kan het ook nodig zijn krachtstroom aan te leggen. Hierbij heb je een extra groep die meer vermogen aan kan dan een gewone groep, en daarmee geschikt is voor hele zware apparaten.

Extra groep aanleggen: tuinverlichting

Ook bij tuinverlichting is een extra groep aanleggen een goede keuze. Mooie spotjes in de muur of kleine lantaarntjes langs het tuinpad zijn een waardevolle toevoeging aan uw tuin.  Een elektricien heeft niet alleen kennis van slimme buitenverlichting, maar kan de elektriciteitskabels en de groepenkast ook in orde maken. Bespaar jezelf het uitgezoek en bel een van onze elektriciens.

Extra groep aanleggen: kosten

Een extra groep aanleggen is een precies klusje. Alles wat met elektriciteit te maken heeft gaat gepaard met risico’s. Voor het aanleggen van een extra groep is het dan ook aan te raden om een elektricien in te schakelen. Schakel je een elektricien in, dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden, echter weet je bij Mygo zeker dat je een gecertificeerde elektricien in de hand neemt en dus waar voor je geld krijgt. Voor een elektricien zul je €25,- tot €45,- per uur kwijt zijn. Dit uurtarief is exclusief materiaal- en voorrijkosten. De kosten zijn uiteindelijk uiteraard altijd afhankelijk van de kwalificaties van de elektricien zelf. Voor een elektricien van een ervaren elektrotechnisch bedrijf betaal je vaak meer dan voor een zzp’er.

Benieuwd wat een extra groep precies gaat kosten voor jou? Vraag dan snel gemakkelijk een offerte aan in de Matchmaker, of bel direct naar: 085 106 1600