Terug naar prijzen
Kosten vloerverwarming infrezen

Kosten vloerverwarming infrezen

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Vloerverwarming infrezen kost gemiddeld zo’n 700 tot 800 euro voor een ruimte van tien vierkante meter, inclusief het materiaal en de montage. De kosten van vloerverwarming infrezen hangen af van het type vloerverwarming en de oppervlakte van de ruimte. Infrezen is geschikt voor een betonnen vloer of een bestaande tegelvloer. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de prijzen van vloerverwarming infrezen.

Wil je graag zo snel en voordelig mogelijk warme voeten hebben in je woning? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om direct een afspraak te maken met een specialist. Je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw vloerverwarming infrezen

Tabel 1. Kosten vloerverwarming infrezen

Oppervlakte

Bijverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Hoofdverwarming

5 m2

€350

€375

€400

10 m2

€700

€750

€800

20 m2

€1.400

€1.500

€1.600

30 m2

€2.100

€2,250

€2.400

40 m2

€2.800

€3.000

€3.200

60 m2

€4.200

€4.500

€4.800

80 m2

€5.600

€6.000

€6.400

100 m2

€7.000

€7.500

€8.000

Tabel 1 toont de gemiddelde kosten van vloerverwarming infrezen inclusief de materialen, de plaatsing en de btw. De kosten variëren op basis van het type vloerverwarming:

  • Bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming zorgt ervoor dat je altijd warme voeten hebt, maar verwarmt niet goed genoeg om de hele ruimte te verwarmen. Daarom moet je bijverwarming altijd combineren met radiatoren.
  • Uitgebreide bijverwarming. Uitgebreide bijverwarming draagt bij aan het verwarmen van de ruimte. Deze soort vloerverwarming biedt dus meer dan alleen warme voeten. Wel moet je het combineren met een aantal radiatoren.
  • Hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming is sterk genoeg om de gehele ruimte te verwarmen. Hierbij heb je dus geen radiatoren meer nodig.

Hoe wordt vloerverwarming ingefreesd?

Het infrezen van vloerverwarming kan worden gedaan in een betonnen vloer of in een bestaande tegelvloer. Heb je een andere soort vloer? Ook dan kan er vloerverwarming worden geplaatst. Meestal moet de vloer dan echter eerst worden opengebroken. Hiervoor betaal je zo’n 3.000 euro meer voor 20 vierkante meter vloer. Bij ingefreesde vloerverwarming heb je dit probleem dus niet. De verwarmingsbuizen worden namelijk in de bestaande vloer gefreesd:

  • Een ingefreesde leiding mag niet langer dan 120 meter zijn, omdat ze dan druk verliezen en minder goed verwarmen. Daarom worden de leidingen in groepen verdeeld.
  • De buizengroepen verdelen de warmte evenredig over de ruimte. Zo werkt de vloerverwarming optimaal en zorgt het voor veel wooncomfort.
  • De afstand tussen de buizen bepaalt hoe goed de vloer verwarmt. Dit wordt de H.O.H. afstand genoemd, wat staat voor hart om hart afstand. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de vloer verwarmt. Vloerverwarming als hoofdverwarming heeft dus de kleinste H.O.H.

Meer weten over vloerverwarming?

Een groot voordeel van vloerverwarming dat het de ruimte evenredig verwarmt. In ruimtes met radiatoren heb je weleens dat het alleen warm wordt aan de kant van de radiator en dat de warmte zich niet goed verspreidt door de ruimte. Met vloerverwarming heb je dit probleem niet.

Er zijn twee soorten vloerverwarming: traditionele en elektrische vloerverwarming. Klik op de link om de precieze verschillen te weten te komen. Ook biedt MyGo verschillende vloerverwarming prijsscenario’s aan zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van vloerverwarming infrezen. Zo weet je precies hoeveel het kost om vloerverwarming te plaatsen in een slaapkamer, een badkamer of een volledig appartement. Daarnaast biedt MyGo specifieke informatie over vloerverwarming in een betonvloer. Voor al onze informatie over de vloerverwarming kan je een kijkje nemen op de pagina vloerverwarming.

Bespaartips van MyGo: vloerverwarming infrezen

MyGo heeft een aantal bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig vloerverwarming kunt infrezen:

  1. Hoofdverwarming. Met vloerverwarming als hoofdverwarming heb je helemaal geen radiatoren meer nodig, waarmee je kunt besparen op de stookkosten. Vloerverwarming verwarmt namelijk evenredig en kan daarom energiezuiniger zijn.
  2. Isolatie. Door je woning goed te laten isoleren gaat er veel minder warmte verloren. Hierdoor bespaar je op de verbruikskosten van de vloerverwarming. Vooral een goede vloerisolatie is aangeraden. Zo lekt er geen warmte van de vloerverwarming naar de grond.
  3. Locale cv monteur. Door een locale cv monteur te kiezen via onze Matchmaker bespaar je op de voorrijkosten.
  4. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker, kun je gemakkelijk en snel de voordeligste cv monteur vinden.

De beste vloerverwarming specialist vind je met MyGo

Vloerverwarming infrezen kun je het beste laten doen door een geschikte cv monteur of vloerverwarming specialist. Dat komt omdat er speciale apparatuur nodig is om vloerverwarming in te frezen. Zonder deze apparatuur heb je kans op beschadigingen en lekkage. Via de MyGo Matchmaker vind je de beste vloerverwarming specialisten bij jou in de buurt. Je kunt direct een geschikte monteur kiezen om een afspraak te maken, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes vergelijken. Zo weet je van tevoren precies hoeveel de klus gaat kosten en kies je de voordeligste specialist uit. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.