Terug naar prijzen
Kosten vloerverwarming per m2

Kosten vloerverwarming per m2

Wat kost vloerverwarming per m2?

Vloerverwarming kost meestal zo’n 800 euro voor de aanleg van de per 10 vierkante meter, daarna komt er ongeveer 100 euro bij voor elke 10 vierkante meter extra. Vloerverwarming is voordeliger wanneer je het niet als hoofdverwarming gebruikt, maar slechts als bijverwarming in combinatie met radiatoren.

Als je geïnteresseerd bent in het aanleggen van vloerverwarming, kun je de MyGo Matchmaker gebruiken om in contact te komen met geschikte specialisten bij jou in de buurt. Je kunt meteen een afspraak inplannen, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt zelfs meerdere offertes aanvragen om de prijzen van verschillende specialisten te vergelijken. Gebruik dus de Matchmaker om een overzicht te ontvangen van de kosten van vloerverwarming per m2 voor jouw woning. Voor vragen kun je telefonisch terecht op 085 106 1600.

 Prijsopbouw vloerverwarming infrezen kosten per m2

Tabel 1: Kosten vloerverwarming per m2

Oppervlakte

Gemiddelde prijs: bijverwarming

Gemiddelde prijs: hoofdverwarming

10 m2

€750

€800

20 m2

€1.500

€1.600

30 m2

€2.250

€2.400

40 m2

€3.000

€3.200

50 m2

€3.750

€4.000

60 m2

€4.500

€4.800

70 m2

€5.250

€5.600

In bovenstaande tabel zie je dat de prijs van vloerverwarming wordt beïnvloed door het oppervlak en door het type vloerverwarming. Wanneer je vloerverwarming als bijverwarming kiest, dient de vloerverwarming vooral voor warme voeten en doen de radiatoren en de cv het meeste werk om de woning te verwarmen. Als je voor vloerverwarming als hoofdverwarming kiest, maak je geen gebruik van radiatoren maar doet de vloerverwarming al het werk. Dan is er nog een onderscheid tussen traditionele en elektrische vloerverwarming:

  • Traditionele vloerverwarming is aangesloten op de cv en je kunt er energie mee besparen ten opzichte van elektrische: tot wel 75 euro per jaar.
  • Elektrische vloerverwarming werkt op elektriciteit en is iets minder energiezuinig dan traditionele; wel is deze variant vaak goedkoper aan te schaffen. Hier vind je meer informatie over elektrische vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming per m2?

Prijsscenario’s kosten vloerverwarming per m2

Er worden een aantal prijsscenario’s genoemd zodat je een beeld kunt krijgen van wat bepaalde klussen voor jou kunnen gaan kosten wat betreft het aanleggen van vloerverwarming:

  1. De slaapkamer verwarmen. Stel je hebt een kleine slaapkamer waar de radiator in de weg staat én de ruimte niet evenredig verwarmt. Dan kun je overstappen op vloerverwarming als hoofdverwarming. De gehele ruimte wordt dan evenredig verwarmd en je bent af van die grote radiator. Dit project kost ongeveer 800 euro.
  2. Warme voeten in de badkamer. Veel mensen krijgen last van koude voeten in de badkamer. Daarvoor is vloerverwarming als bijverwarming een goede keuze. Voor een middelgrote badkamer kost dit project zo’n 750 euro.
  3. Het gehele appartement. Het verwarmen van een geheel appartement van gemiddelde grootte (75 m2) met vloerverwarming als hoofdverwarming kost ongeveer 5.600 euro.

Meer weten over vloerverwarming?

Meer informatie over vloerverwarming? Lees dan het volgende artikel over de kosten van vloerverwarming. Hier kun je alles lezen over de extra opties die je hebt wanneer je vloerverwarming laat aanleggen, zoals het monteren van een pompschakelaar, een bypass-ventiel of het verwijderen van oude radiatoren. Hier vind je meer informatie over de werking van vloerverwarming: in dit artikel wordt uitgelegd hoe de pomp van vloerverwarming werkt, wat de hart om hart afstand inhoudt én waar deze goed voor is.

Voor specifieke informatie over het infrezen van vloerverwarming en andere opties klik je op de link. Het is ook mogelijk om vloerverwarming te laten aanleggen in een betonvloer. Vind hier meer informatie over vloerverwarming in betonvloeren. En voor persoonlijke informatie over jouw project kun je natuurlijk terecht bij de MyGo Matchmaker.

Wat kost vloerverwarming per m2?

De beste vloerverwarming specialist vinden: tips van MyGo

MyGo heeft een aantal tips verzameld waarmee jij de beste vloerverwarming specialist voor jouw woning kunt vinden:

  • Offertes vergelijken. Via de MyGo Matchmaker kun je in contact komen met de beste specialisten bij jou in de buurt. Je kunt hen uiteraard meteen contacteren voor een afspraak, maar je kunt ook eerst wat offertes vergelijken, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste deal vind. Zo kun je veel geld besparen en weet je zeker dat je tevreden bent met het aanbod. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.
  • Situatieopname. Als je niet zo goed weet waar in jouw woning het handig is om vloerverwarming te plaatsen en wat voor soort vloerverwarming dit moet zijn, dan is het verstandig om eerst een situatieopname te laten doen door een specialist. Vervolgens krijg je een offerte toegestuurd waarin rekening wordt gehouden met jouw wensen.
  • Onderhoudscontract. De vloerverwarming moet af en toe gecontroleerd worden. Vaak wordt dit samen met het cv onderhoud gedaan. Je kunt goedkoper uit zijn wanneer je een onderhoudscontract afsluit in plaats van steeds een losse onderhoudsbeurt betaalt. Een contract kun je afsluiten met de meeste cv monteurs.