Terug naar prijzen
Kosten vloerverwarming

Kosten vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming zijn soms een belangrijke factor als je twijfelt over vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming?

Bij vloerverwarming zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van het oppervlakte van de ruimte.

  • Het aanleggen van vloerverwarming in je woonkamer kost gemiddeld zo’n 3.500 tot 4.000 euro.
  • Je betaalt ongeveer 1.200 euro per 10 vierkante meter vloerverwarming inclusief de arbeidskosten van de loodgieter.

Naast het oppervlakte bepaalt ook het type vloerverwarming dat je kiest de prijs van deze klus. Je kunt op deze pagina alles lezen over de mogelijkheden en de kosten van vloerverwarming aanleggen. Ben je geïnteresseerd in vloerverwarming in jouw woning? Dan kun je de MyGo Matchmaker gebruiken om in contact te komen met een specialist die jouw vloerverwarming kan aanleggen. Je kunt meteen bellen om een afspraak te maken, maar ook eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je weet waar je aan toe bent. Voor meer informatie kun je bellen naar 085 106 1600.

Soorten vloerverwarming: prijsopbouw per m2

De prijs van vloerverwarming hangt dus af van het oppervlakte van de ruimte én de soort vloerverwarming die je kiest. Je kunt kiezen uit vloerverwarming als:

  • Hoofdverwarming. De vloerverwarming is dan de enige verwarmingsbron in de ruimte en verwarmt de hele kamer.
  • Uitgebreide bijverwarming. De vloerverwarming ondersteunt de radiatoren in de ruimte, die op de centrale verwarming zijn aangesloten.
  • Bij- of comfortverwarming. De vloerverwarming verwarmt slechts de voeten en er zijn voldoende radiatoren in de ruimte.

De prijzen tussen deze types vloerverwarming kunnen wel honderden euro’s verschillen. In dit artikel wordt er vanuit gegaan dat de vloerverwarming wordt ingefreest. Bij infrezen hoeft de vloer niet te worden opengebroken en opnieuw te worden geplaatst, waardoor je veel geld bespaart. Meer informatie over infrezen vind je hier. De kosten van deze types vloerverwarming voor verschillende oppervlaktes zijn als volgt:

Oppervlakte ruimte

Kosten bijverwarming

Kosten uitgebreide bijverwarming

Kosten hoofdverwarming

20 m2

€1.000

€1.200

€1.500

40 m2

€2.000

€2.400

€3.000

60 m2

€3.000

€3.600

€4.500

Elektrische en traditionele vloerverwarming

Een ander onderscheid is dat tussen elektrische een traditionele vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming werkt op elektriciteit en is vaak gemakkelijker en voordeliger aan te schaffen dan traditionele vloerverwarming. Traditionele vloerverwarming werkt op de centrale verwarming en gebruikt dus geen elektriciteit. Hoewel deze variant vaak iets meer kost om aan te leggen, kun je er wel mee besparen op de energiekosten. Je bespaart meestal tot zo’n 75 euro per jaar als je traditionele vloerverwarming hebt in plaats van elektrische. Op lange termijn kan het het dus zeker waard zijn om traditionele vloerverwarming te kiezen. Elektrische vloerverwarming kan dan weer voordeliger zijn voor kleinere ruimtes waar de verwarming niet altijd aanstaat. Hier vind je meer informatie over elektrische vloerverwarming 

Extra opties vloerverwarming kosten

Bij het aanleggen van je vloerverwarming komen een aantal dingen kijken waar je rekening mee moet houden. Er zijn namelijk extra opties die je kunt kiezen wanneer dat voor jou passend is. De onderstaande kosten zijn inclusief de materialen, de btw en de montagekosten.

  • Montage bypass-ventiel. Bij vloerverwarming wordt een pomp gebruikt die het warme water door de leidingen laat stromen. Op deze pomp kan veel druk komen te staan en om dit te ontladen, kun je een bypass-ventiel laten monteren. De pomp kan dan langer meegaan omdat het water rustiger zal stromen. De kosten van een bypass-ventiel bedragen ongeveer 50 en de 75 euro.
  • Montage pompschakelaar. De pomp van de vloerverwarming draait in principe 24/7, zelfs wanneer de cv uitstaat. Dit kost veel overbodige energie. Met een pompschakelaar gaat deze pomp automatisch uit wanneer de cv uit is. De prijs van een pompschakelaar ligt tussen de 70 en de 100 euro.
  • Radiatoren verwijderen. Als je overstapt op vloerverwarming in plaats van radiatoren, worden de oude radiatoren weggehaald en afgevoerd. Per radiator betaal je hier zo’n 25 euro voor.

Meer weten over vloerverwarming in je woning?

Vloerverwarming wordt geplaatst door buizen in te frezen in de vloer. De buizen worden in groepen in de vloer geplaatst. Bij hoofdverwarming worden de buizen dichter op elkaar geplaatst dan bij bijverwarming, omdat er dan meer verwarmd moet worden. De afstand tussen de buizen heet de hart om hart afstand (H.O.H. afstand). Wanneer je woning verwarmd wordt met de stadsverwarming, kan het meer kosten om vloerverwarming te laten aanleggen. De extra kosten bedragen zo’n 70 euro. Als je benieuwd bent hoeveel vloerverwarming voor jou gaat kosten, kun je prijsscenario’s vinden voor een eenvoudige, gemiddelde en luxe klus. Lees in het volgende artikel de mogelijkheden en kosten van het plaatsen van een betonvloer met vloerverwarming.

Vloerverwarming aanleggen via MyGo

Het aanleggen van vloerverwarming moet zorgvuldig gebeuren. Voor het infrezen is bijvoorbeeld speciale apparatuur nodig en de buizen moeten strak aangesloten worden zodat ze niet gaan lekken. Daarom kun je deze klus het beste aan een professionele loodgieter uitbesteden. De beste loodgieters bij jou in de buurt kun je vinden via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker kun je flink besparen omdat je de prijzen van verschillende loodgieters kunt vergelijken. Je kunt namelijk meerdere offertes aanvragen voor het plaatsen van vloerverwarming in jouw woning. Onze offertes zijn natuurlijk gratis en vrijblijvend. Als je de Matchmaker knop gebruikt, ontvang je meteen de contactgegevens van geschikte vakmannen in jouw regio. Je kunt dus ook meteen een afspraak maken. Meer informatie kun je telefonisch verkrijgen op 085 106 1600.