Elektrische vloerverwarming kosten

Elektrische vloerverwarming kosten

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming kost zo’n 500 euro voor 5 vierkante meter vloer, inclusief montage en materialen. De verbruikskosten van de energie zullen jaarlijks zo’n 25 tot 85 euro zijn. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het op de huidige vloer kan worden geplaatst zonder dat deze hoeft worden opengebroken. Wel is het door het energieverbruik verstandig om het alleen in kleine ruimtes te plaatsen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van elektrische vloerverwarming.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Als je een gepersonaliseerd prijsoverzicht wilt voor het plaatsen van elektrische vloerverwarming in jouw woning, kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Je komt dan gemakkelijk en snel in contact met de beste vloerenzetters bij jou in de buurt en kunt direct een afspraak maken of eerst een offerte aanvragen. Voor vragen over onze Matchmaker kun je telefonisch terecht bij 085 106 1600.

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Prijsopbouw elektrische vloerverwarming kosten

De kosten in de onderstaande tabel gaan over elektrische vloerverwarming met een mattensysteem en zijn exclusief de montagekosten, omdat dit mattensysteem eenvoudig zelf te installeren is. Voor de kosten van de montage zal hier gemiddeld zo’n 35 euro per uur bijkomen. Je kunt dan het beste van tevoren een vaste prijs afspreken met de specialist, zodat je zeker weet hoeveel de klus gaat kosten. De prijzen van elektrische vloerverwarming met matten zijn als volgt:

Tabel 1: Elektrische vloerverwarming kosten mattensysteem

Oppervlakte

Bijverwarming

Hoofdverwarming

3 m2

€320

€330

5 m2

€530

€550

7 m2

€655

€700

9 m2

€880

€1030

12 m2

€1020

€1145

16 m2

€1140

€1270

Vloerverwarming als bijverwarming betekent dat de vloerverwarming niet de hele kamer verwarmt, maar alleen zorgt voor warme voeten. Bij hoofdverwarming verwarmt de vloerverwarming wel de hele ruimte en heb je dus geen radiatoren nodig. Je kunt hier meer lezen over hoofd- en bijverwarming. Wil je graag een betonvloer met vloerverwarming aanleggen? Klik dan hier.

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Soorten elektrische vloerverwarming

Er zijn drie verschillende soorten elektrische vloerverwarming:

 • Systeem met matten. Dit systeem bestaat uit een mat van glasvezel met elektrische kabels en is eenvoudig te installeren. Het kan direct op een bestaande vloer worden geplaatst, waarna hier een nieuwe vloer opgezet kan worden. Met matten warmt de vloer snel op, maar ze zijn niet geschikt voor alle types vloeren. Je kunt ze het beste combineren met keramische tegels en wat minder goed met zeil of hout. Het mattensysteem wordt verreweg het meest gebruikt.
 • Elektrische kabels. Deze kabels worden in een lussenpatroon in het cement gelegd en is het voordeligste systeem wat betreft het energieverbruik. De vloer warmt traag op, maar blijft lang warm. Wel moet er bij de aanleg gefreesd worden, wat extra montagekosten met zich meebrengt.
 • Systeem van elektrische folie. Deze dunne elektrische folies kunnen het beste onder laminaat, parket of hout worden geplaatst. Het systeem werkt met isolatieplaten zodat de warmte niet aan de onderkant ontsnapt en is vooral geschikt voor kleine ruimtes om een hoog rendement te behalen.

Tabel 2: Elektrische vloerverwarming kosten kabels en folie

Oppervlakte

Kabels

Folie

4 m2

€230

€175

6 m2

€330

€260

9 m2

€460

€400

Bovenstaande prijzen zijn van het gerennomeerde merk Thermo Lámina. De kosten in bovenstaande tabel zijn exclusief de montagekosten, waarvoor je zo’n 35 euro extra per uur in rekening moet brengen. Om zeker te weten hoeveel de klus gaat kosten kun je het beste een vaste prijs afspreken met de monteur.

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Kosten alternatieven voor elektrische vloerverwarming

Naast elektrische vloerverwarming heb je ook traditionele vloerverwarming. De aanschaf hiervan kost meestal zo’n 500 euro meer dan elektrische, maar de verbruikskosten van elektrische vloerverwarming zijn hoger. Daarom is het niet verstandig om elektrische vloerverwarming te gebruiken voor grote ruimtes en kun je deze vorm van verwarming het beste gebruiken als bijverwarming en niet als hoofdverwarming.

Bovendien kan het prijzig worden wanneer je de elektrische vloerverwarming altijd aan hebt, waardoor het beter geplaatst kan worden in ruimtes die niet altijd verwarmd zijn. Elektrische vloeverwarming is daarom vooral geschikt voor kleine ruimtes zoals het toilet of de badkamer, of voor ruimtes die niet altijd gebruikt worden, zoals de garage of een logeerkamer. Meestal kun je tot zo’n 75 euro per jaar besparen aan energie als je kiest voor traditionele vloerverwarming. Als je op zoek bent naar vloerverwarming voor een groot oppervlak, lees dan meer op onze pagina over traditionele vloerverwarming.

Tips van MyGo voor jouw elektrische vloerverwarming

MyGo heeft wat handige tips voor je verzameld waarmee jij zo voordelig mogelijk jouw elektrische vloerverwarming kan plaatsen:

 • Situatieopname. Als je twijfelt waar je het beste vloerverwarming kunt plaatsen en wat voor type verwarming het voordeligst gaat zijn, kun je het beste een situatieopname laten doen door een specialist. De vakman zal dan met je meedenken en een passend voorstel doen. De prijzen van zo’n situatieopname kun je vinden via de Matchmaker wanneer je in contact komt met een specialist.
 • Zonnepanelen. Als je graag elektrische vloerverwarming wilt plaatsen maar je maakt je zorgen om de energierekening, kun je het overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. Dat is eenmalig prijzig maar daarna wek je gratis energie op.
 • Offertes vergelijken. Om de goedkoopste mogelijkheid voor jouw woning te vinden kun je offertes vergelijken via de MyGo Matchmaker, zoals hieronder beschreven staat.

De beste specialist vind je met de Matchmaker van MyGo

Het is verstandig om je vloerverwarming te laten aanleggen door een specialist, omdat je al snel je vloer beschadigt tijdens de plaatsing. Geschikte specialisten in jouw woonplaats kun je snel vinden via de MyGo Matchmaker. Je ontvangt een handig overzicht met de contactgegevens van de beste specialisten in jouw regio. Je kunt hen direct bellen maar ook eerst een offerte aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je zelfs de prijzen van meerdere specialisten vergelijken. Op deze manier kan jij al gauw genieten van warme voeten in die ruimtes waar het normaal altijd zo koud was. Aarzel dus niet om de MyGo Matchmaker te gebruiken. Voor vragen kun je ons bereiken op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!