Terug naar diensten
Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installeren

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden bij particulieren. Dit blijkt ook uit recente cijfers van het CBS, in Nederland lag er eind 2018 in totaal 2307 megawattpiek aan zonnepanelen op daken van woningen waar dat eind 2017 nog 1682 megawattpiek was. Voor je idee, 1 wattpiek kan 850 tot 1000 KWh per jaar aan energie genereren. Zonnepanelen zijn modern, duurzaam en kunnen zichzelf terugverdienen. Maar wat is de gemiddelde terug verdientijd en hoe gaat het installeren van zonnepanelen in zijn werk?

Zonnepanelen terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zonnepanelen te weten moet je het rendement berekenen. Deze kan worden berekend in kWh. Oftewel het aantal kilowatt wat per uur wordt opgewekt. In het slechtste geval genereer je met 1 Wattpiek 0,85 kWh, dat is omgerekend 213 kWh per jaar per zonnepaneel. Bij het verbruik van een gemiddeld huishouden, 3300 kWh per jaar, zou je dus 15 panelen nodig hebben om in je gehele energiebehoefte voorzien te worden. De prijs van een set van 10 zonnepanelen kost inclusief installatie ongeveer 4700. En de btw op zonnepanelen is terug te krijgen bij je belastingaangifte. Dit maakt dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is momenteel 6 tot 8 jaar is.

Zonnepanelen installeren - snel je eigen energie

Installatie van zonnepanelen

Het is voordat de zonnepanelen geïnstalleerd worden van belang te bepalen waar deze precies moeten liggen, waar de omvormer moet komen, hoe ze worden aangesloten en hoeveel er passen in de beschikbare ruimte. Vaak kun je samen met de leverancier of het installatiebedrijf van de zonnepanelen een legplan opstellen.

Veel installatiebedrijven maken een legplan in een computerprogramma met schetsen of googlemapsfoto's van je dak zodat je een goed beeld krijgt van jouw toekomstige zonnepanelen. Een legplan wordt opgesteld om de zonnepanelen zo optimaal mogelijk te benutten. In een legplan wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het feit dat de panelen niet te dicht bij de rand of nok mogen worden geïnstalleerd in verband met storm en dat er voldoende omvormers zijn zodat er zo min mogelijk schaduw op de panelen valt. Vind snel en gemakkelijk een installateur via MyGo. Je kunt zonnepanelen onder andere gebruiken om energie op te wekken voor een duurzame warmtebron, zoals infraroodverwarming.

Installateur zonnepanelen

Om zo veel mogelijk rendement uit de zonnepanelen te halen en gevaarlijke situaties op het dak te voorkomen is het van belang om de panelen door een ervaren installateur te laten plaatsen. Daarnaast is het verstandig om een installateur te kiezen met installatiegarantie. Zo ben je verzekerd van garantie wanneer je problemen hebt met de zonnepanelen. Via de matchmaker van Mygo kom je snel en eenvoudig in contact met een installateur bij jou in de buurt. Of bel direct naar: 085 106 1600

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!