Terug naar diensten
Waterontharder plaatsen

Waterontharder plaatsen

Hoewel we in Nederland maar een relatief klein leefgebied hebben, bestaan er toch veel verschillen in het type water per gebied. In regionen waar veelal hard water door de kraan stroomt is het aantrekkelijk om na te denken over een waterontharder. Hard water zorgt er namelijk voor dat water veel kalk bevat en dat heeft invloed op je sanitair én stookkosten. Er wordt namelijk ook kalk afgezet in het leidingwerk; voor de centrale verwarmingsinstallatie betekent deze kalkafzet dat er meer gestookt moet worden om het optimale rendement te kunnen garanderen. De waterontharder is op dat gebied erg interessant.

Er is echter meer. Zo is de waterontharder ook prettig voor mensen die last hebben van eczeem of andere huidaandoeningen. Het ‘zachte’ water dat je krijgt dankzij de waterontharder is prettiger voor de huid en beperkt de gevolgen van eczeem. Een waterontharder is een machine die tussen de watertoevoer en de woning wordt geplaatst. In deze machines zorgen harskorrels ervoor dat het water wordt gefilterd van calcium en magnesium, waardoor het water minder kalkhoudend is. Er zijn overigens diverse manieren om het water te ontharden, bijvoorbeeld door middel van een magneet.

Waterontharder magneet

In plaats van te kiezen voor de moderne en relatief kostbare waterontharders zoals we die tegenwoordig veelal tegenkomen, kun je ook kiezen voor een waterontharder magneet, ofwel een anti-kalk magneet. Waar calcium en magnesium met elkaar in aanraking komen ontstaat kalk; hoe meer kalk er is, des te groter de kans op kalkkristallen en die zetten zich af tegen het leidingwerk. Vanuit de magnetische waterontharder ontstaan niet-hechtende kristallen die er voor zorgen dat kalk zich niet gaat afzetten in het leidingwerk. Ook zal kalk zich in minder grote hoeveelheden in het water vermengen. De waterontharder magneet is een goedkoop alternatief voor de gebruikelijke waterontharder.

Waterontharder prijs

De prijsopbouw voor een waterontharder is afhankelijk van je eigen keuze. Je kunt kiezen voor een mechanische of elektrische waterontharder; de mechanische variant kent minder onderhoudskosten en behoeft geen extra verbruik in de vorm van elektriciteit. Je stelt deze echter in op tijd of volume en dat heeft zijn beperkingen. De elektrische variant daarentegen biedt een hoge mate van flexibiliteit en heeft veel meer mogelijkheden met het oog op de mogelijke instellingen. Deze draait echter op elektriciteit en dat brengt kosten met zich mee. De mechanische waterontharder is verkrijgbaar vanaf circa 750 euro, terwijl de elektrische waterontharder vanaf 900 euro verkrijgbaar is.

Waterontharder offerte

Wil je dit product laten plaatsen? Vraag dan eerst een speciale waterontharder offerte aan. Hierbij is het mogelijk om een gecombineerde prijs voor aanschaf en plaatsing vorm te geven. Een ervaren loodgieter van MyGo kan je meer advies geven over de toepassingen van een waterontharder én zorgt ervoor dat de installatie optimaal wordt ingebouwd in je woning. Bel direct naar: 085 432 00 32.