Terug naar diensten
CV installatie

CV installatie

Een nieuwe cv ketel installeren is een investering voor meerdere jaren. Wie op gezette tijden onderhoud pleegt en zorgvuldig met zijn cv ketel omgaat, kan er doorgaans 10 tot 15 jaar en soms wel 20 jaar van genieten.

Voor een cv installatie kun je terecht bij de CV monteurs van MyGo. Met de MyGo Matchmaker vind je direct meerdere geschikte monteurs in de regio. Neem direct contact op of vraag eerst een vrijblijvende offerte aan. Heb je liever telefonisch contact? Bel naar 085 106 1600.

CV installatie kosten

De kosten van een CV installatie kunnen erg variëren. Wat je uiteindelijk betaalt voor je cv installatie is onder andere afhankelijk van het soort en merk van de ketel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duurdere HR (Hoger Rendement) ketel die aanzienlijk zuiniger is dan de goedkopere VR (Verbeterd Rendement) ketel. De aanschafprijs van een HR ketel is hoger, maar op den duur betaalt het rendement dit verschil ruim terug. Daarnaast kunnen de tarieven voor het installeren ook verschillen.

Product/dienst Gem. prijs (incl. btw) Min. prijs (incl. btw) Max. prijs (incl. btw)
cv ketel aanschaf excl. installatie €1.420 €920 €2.200
cv ketel montage €610 €350 €1.000
cv ketel aanschaf incl. installatie €1.865 €1.425 €2.600
cv ketel aanschaf + onderhoudscontract €1.735 + €12/mnd €1.425 + 11,50/mnd €2.235 + €14,70/mnd

Met het installeren van een cv ketel ben je klaar wanneer het hele verwarmingssysteem al is aangelegd. Is dat niet het geval? Dan zullen er leidingen moeten worden gelegd en radiatoren worden geplaatst. Of misschien kies je voor vloer- en/of wandverwarming.

Onderdeel van de verwarming Kosten incl. installatie en btw
Radiator plaatsen / vervangen €75-200 per radiator
Vloer- / wandverwarming €50-100 per m2
Leidingen aanleggen/verleggen €250-600 per ruimte

Ook binnen de radiatoren is er verschil in soorten en prijzen. Voor meer informatie kan je terecht op onze pagina over de kosten van een radiator.

CV installatie vervangen

De CV ketel is net als andere elektronische apparaten onderhevig aan verval. Een nieuwe CV ketel, gemaakt volgens de meest recente methodes, zal vaak duurzamer zijn in energiegebruik en daardoor ook geld besparen. Bovendien zijn oude cv ketels minder veilig en kunnen ze sneller kapot gaan. Een CV installatie vervangen is dus geen verkeerde keuze.

Bij het kiezen van een nieuwe CV ketel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. De eerste vraag betreft de capaciteit van de installatie. Wat voor radiatoren heb je nodig, hoeveel moeten het er zijn, en waar moeten deze vervolgens worden geplaatst. Het is ook belangrijk om te weten of je voor een VR ketel of een HR ketel kiest.

Bij veel oude cv ketels heb je een aparte boiler nodig, die zorg draagt voor warm water. Tegenwoordig zijn combi-ketels dan ook vaak de betere keuze. Hier heb je geen aparte boiler meer nodig, wat op zijn beurt weer geld bespaart

Ook het merk van de CV installatie is een belangrijke overweging. Niet elke monteur werkt namelijk met alle merken. Hierdoor kan het bij bepaalde merken lastig zijn onderhoud of reparaties te krijgen. De CV monteurs van MyGo adviseren je graag over de beste optie voor jouw woonsituatie. Neem contact op via de MyGo Matchmaker of bel 085 106 1600.

CV laten installeren

De cv ketel installeren is een uitgebreide klus waarbij met een hoop dingen rekening moet worden gehouden. Allereerst is het van belang hoeveel energiebehoefte er is binnen het huishouden. Dit is handig bij de keuze voor een HR of een VR ketel. Aangezien de HR ketel een hogere aanschafprijs heeft is deze namelijk voordeliger vanaf een gasgebruik van ongeveer 1500m3. Daarentegen is een HR ketel wel altijd duurzamer dan een VR ketel. Dus als je duurzamer wilt wonen is de HR ketel dus alsnog de beste keuze.

Ten tweede moet je rekening houden met het type verwarming dat je hebt of wilt aanleggen in huis. Heb of wil je bijvoorbeeld vloer- en/of wandverwarming, dan is een HR ketel of een duurzaam alternatief voor centrale verwarming een goede keuze. Vloer- en wandverwarming zijn namelijk zogeheten LTV’s (Lage Temperatuur Verwarming). Dit houdt in dat zij niet zo warm worden als een radiator, en de warmte evenredig over de ruimte verdelen. Dit is zuiniger dan een radiator, en kan in combinatie met een duurzame warmtebron veel energiekosten schelen.

CV ketel alternatieven

Met het streven van de Nederlandse overheid om in 2050 gasloos te leven worden er steeds nieuwe manieren bedacht om ook gasloos te verwarmen. Het heeft op dit moment nog steeds nut om een CV ketel op aardgas aan te schaffen, gezien deze voor 2050 zeer waarschijnlijk weer aan vervanging toe is. Wie zich daarentegen alvast wil voorbereiden op gasloos wonen kan beter kiezen voor een duurzaam alternatief. En die zijn er in overvloed:

Een ideale oplossing lijkt tot nog toe echter niet gevonden, en verwarmen zonder gas moet gepaard gaan met goede isolatie. Echter kan de eerste stap naar gasloos verwarmen nu nog goedkoop worden gezet met subsidies van de overheid.

MyGo helpt je graag aan een monteur

Ben je op zoek naar een monteur die je kan adviseren over de verwarming en kan helpen met het installeren? Dan is MyGo hét startpunt. Met een uitgebreid netwerk aan specialisten in veel vakgebieden heeft MyGo namelijk altijd de juiste oplossing. Via de Matchmaker kom je eenvoudig in contact met monteurs en specialisten bij jou in de regio. Heb je liever telefonisch hulp met het vinden van de juiste professional? Bel dan naar onze klantenservice op telefoonnummer 085 106 1600.