Terug naar diensten
CV installatie

CV installatie

Een nieuwe cv ketel is een investering voor meerdere jaren. Wie op gezette tijden onderhoud pleegt en zorgvuldig met zijn cv ketel omgaat, kan er doorgaans 10 tot 15 jaar en soms wel 20 jaar van genieten. Op MyGo vind je voorbeelden van nieuwe CV ketels, tips voor het aanleggen en vervangen van een cv installatie, en een overzicht van de kosten die daarmee gepaard gaan.

CV installatie vervangen

Net als andere elektronische apparaten is een cv ketel onderhevig aan verval. Een nieuwe CV ketel, gemaakt volgens de meest recente methodes, zal vaak duurzamer met energie omspringen en daardoor ook geld besparen. Bovendien zijn oude cv ketels minder veilig en kunnen ze sneller kapot gaan. Een cv installatie vervangen is dus geen verkeerde keuze.

Bij het kiezen van een nieuwe CV ketel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. De eerste vraag betreft de capaciteit van de installatie. Wat voor radiatoren heb je nodig, hoeveel moeten het er zijn, en waar moeten deze vervolgens worden geplaatst. Het is ook belangrijk om te weten of je voor een ouderwetse cv-ketel of een hr-ketel kiest, en welke ketel het beste bij je thuissituatie zou passen.

Bij veel oude cv ketels heb je een aparte boiler nodig, die zorg draagt voor warm water. Tegenwoordig zijn combi-ketels vaak een betere keuze. Hier heb je ook geen aparte boiler meer nodig, wat op zijn beurt weer geld bespaart. Deze combiketels worden geleverd met Hoog Rendement (HR) en Verbeterd Rendement (VR). De HR ketel werkt doorgaans op aardgas en verbruikt in vergelijking met zijn voorgangers beduidend minder energie.

CV installeren

Een cv installeren begint met het maken van de juiste keuzes. Je moet altijd eerst kijken naar de energiebehoeftes van je huis en vervolgens naar de cv ketel die het beste bij deze energievraag aansluit. Bovengenoemde HR-ketel is bijvoorbeeld zuiniger dan een VR-ketel. Hij is echter ook duurder en de aanschaf is pas aantoonbaar voordelig vanaf een gasgebruik van ca. 1500 m³. Kijk dus eerst goed naar de noden, en dan pas naar de mogelijkheden! De installateurs van Mygo kunnen je hier prima bij helpen.

CV installatie kosten

De kosten voor een nieuwe cv ketel kunnen ver uiteen lopen. Het is daarom handig om je van tevoren goed in te lezen over de cv installatie kosten. De prijs van de meeste cv ketels ligt tussen de € 900,- en € 2200,-, HR ketels zijn wat duurder, met € 1700,- tot € 2500,-, en een VR ketel kan doorgaans aangeschaft worden voor € 900 – 1500.-. Een goedkopere ketel is in de regel echter minder zuinig, waardoor hij op termijn een hogere energierekening presenteert. Het kan dus geen kwaad om bij de aanschaf wat meer te investeren, om in de toekomst geld te besparen. De vakmannen van Mygo kunnen je altijd van meer advies voorzien. Bel direct naar: 085 432 00 32.