Terug naar diensten
Installatie warmtepomp

Installatie warmtepomp

Een warmtepomp kan jouw woning opwarmen zonder dat er aardgas bij gebruikt hoeft te worden. Hierdoor is een warmtepomp een duurzame keuze. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een warmtepomp aan te schaffen. Via de MyGo matchmaker kun je gelijk in contact komen met behendige installateurs. Zo weet jij binnen een mum van tijd wat belangrijk is om te weten over warmtepompen en hoe je er één kunt laten installeren. Uiteraard worden ook de prijzen van de installatie van een warmtepomp in dit artikel behandeld.

Wat kost een warmtepomp?

Een warmtepomp die gebruik maakt van grond en water kost meestal tussen de 10.000 en de 25.000 euro. Een warmtepomp die gebruik maakt van water kun je meestal vanaf 15.000 euro krijgen. Een lucht warmtepomp kost meestal vanaf 4.000 euro. Een warmtepomp die werkt met lucht en water is verkrijgbaar vanaf 4.000 euro. De kosten van een warmtepomp kunnen verschillen per type pomp en per woning. Voor sommige woningen kan de installatie van een warmtepomp meer kosten, bijvoorbeeld omdat de woning groter is of lastiger te verwarmen. Het is altijd verstandig om een offerte aan te vragen voor de installatie van jouw warmtepomp. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en de exacte kosten die daarbij horen.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Waarom zou je een warmtepomp kiezen in plaats van een andere manier om warmte op te wekken? De meeste mensen kiezen voor een warmtepomp omdat deze een erg hoog rendement heeft en dus een hele goede warmteleverancier is. Een warmtepomp kan een rendement hebben van soms wel 500% of meer. Dat komt omdat een warmtepomp veel energie op een natuurlijke manier kan winnen, bijvoorbeeld uit de lucht, het water, of de aarde. Bij een warmptepomp koop je dus eigenlijk een klein beetje energie, en deze energie zorgt er dan voor dat er heel veel gratis energie kan worden gewonnen. Warmtepompen zijn een uitstekende vervanging van aardgas en worden in Scandinavië al veel gebruikt. Ook in Nederland worden ze steeds populairder en worden ze gezien als een goed alternatief voor onze veelgebruikte HR-ketels.

Verschillende soorten warmtepompen

Wat fijn is aan warmtepompen is dat ze erg efficient te werk gaan. Warmtepompen zetten energie uit de bodem, de lucht, of uit grondwater om in energie dat je kunt gebruiken voor in je woning. Een warmtepomp kan 1 kWh stroom gemakkelijk omtoveren tot ongeveer 2 tot 5 kWh aan warmte. De hoeveelheid stroom die je kunt gebruiken stijgt dus enorm, zonder dat je daarvoor aardgas hoeft te gebruiken. Hierdoor stoot een warmtepomp veel minder CO2 uit en is deze daardoor veel minder schadelijk voor het milieu dan een ketel. Uiteraard zijn er verschillende soorten warmtepompen, die allemaal een andere CO2 uitstoot hebben. Zo is de CO2 uitstoot bij een hybride warmtepomp al 25% lager dan bij een cv ketel of een boiler. Als je een warmtepomp aanschaft met als bron de buitenlucht, is de CO2 uitstoot al 35% lager, en bij warmtepompen met de aardbodem als bron kan dit zelfs oplopen tot 50% lager dan een cv ketel. In Nederland maken inmiddels al ongeveer 200.000 huizen gebruik van een warmtepomp, en dit aantal neemt nog steeds toe.

Warmtepomp laten installeren door een professional

De installatie van een warmtepomp kun je het beste uitbesteden aan een professional. Zo weet je zeker dat de installatie van jouw warmtepomp op een veilige en zorgvuldige manier wordt gedaan. Je kunt via MyGo een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen bij een warmtepompspecialist bij jou in de buurt. Als je al een warmtepomp hebt, maar je hebt onderhoud nodig omdat de pomp niet goed meer werkt of verouderd is, dan kunnen onze specialisten je hier natuurlijk ook mee helpen. De meeste warmtepompspecialisten zijn ook gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van cv ketels en andere manieren om warmte op te wekken. Waar je dus ook hulp mee nodig heeft, bij MyGo kun je altijd een geschikte specialist vinden. Liever telefonisch contact? Dat kan ook via 085 – 432 00 32.