Terug naar diensten
Boiler installeren

Boiler installeren

Een boiler is een noodzakelijk onderdeel van iedere Nederlandse woning. Het is dus belangrijk dat je de aanschaf ervan zorgvuldig overweegt. De voornaamste taak van de boiler is het verzorgen van warm water binnen de woning en dat is niet iets om op te bezuinigen. Wat betreft capaciteit moet je dus kijken naar het gebruik van warm water in je huishouden. Hoeveel douches zijn er bijvoorbeeld? Hoeveel vloerverwarmingen? Wat is het gemiddelde warmwatergebruik en hoe zal zich dat ontwikkelen? Zulke vragen zijn relevant in de keuze voor een nieuwe boiler.

De meeste boilers hebben een volume van ongeveer 5 liter, maar er zijn ook varianten die tot wel 400 liter kunnen bevatten. Kijk dus of je alleen een boiler koopt voor in de keuken, waar een kleiner volume misschien volstaat, of voor het hele huis. Ook temperatuur is bij een boiler kopen van belang. Des te groter het vermogen, des te hoger de potentiële temperatuur en de warmte die de boiler kan opwekken. Tegelijkertijd vraagt een groter volume natuurlijk om meer energie en daardoor hogere energiekosten. De monteurs op MyGo kunnen je hier goed over adviseren. 

Boiler installeren in huis

Een boiler plaatsen is zeker niet altijd goedkoop. Ook hier moet je rekening houden met verschillende factoren. De installatiekosten zijn afhankelijk van de arbeidsuren, het gebruikte materiaal, en de thuissituatie. Stel, alle leidingen en aansluitingen zijn al aanwezig, dan vallen de kosten natuurlijk lager uit dan wanneer dit allemaal moet worden vervangen. In de regel kost de installatie van een boiler ongeveer 200 à 300 euro. Op Mygo kun je de kosten van alle aangesloten loodgieters en CV monteurs eenvoudig met elkaar vergelijken.

Boiler installeren kosten

De meeste indicatieprijzen van boilers gelden voor een "gemiddeld" huishouden, bestaande uit 4 personen. Het merk van de boiler en het volume spelen verder een belangrijke rol in de uiteindelijke vraagprijs. Aanvullende werkzaamheden bij de installatie kunnen ook voor hogere kosten zorgen. Houd hier dus rekening mee. De kosten van een boiler kunnen daarbij ook per installateur wisselen. Vergelijk voor de aankoop dus verschillende loodgieters met elkaar. Op MyGo kun je een goed beeld krijgen van verschillende loodgieters en hun tarieven en methodes. Natuurlijk kun je ook offertes aanvragen.

Boiler installeren: mogelijkheden

Wat betreft de verschillende soorten boiler kun je in veel gevallen van het onderstaande prijsoverzicht uitgaan. Aardasboilers kosten meestal tussen de 1500 en 3000 euro, klassieke elektrische boilers tussen de 1000 en 1500 euro, en milieuvriendelijke alternatieven, zoals de waterpompboiler en de zonneboiler, kosten respectievelijk 3000 en tussen de 4000 en 6000 euro. De hogere prijzen van de milieuvriendelijke alternatieven worden na verloop van tijd overigens gecompenseerd door hun zuinige gebruik. Die investering betaalt zich dus geleidelijk terug. Bovendien speel je met een duurzaam alternatief in op toekomstige ontwikkelingen op de energiemarkt. Energie op basis van gas wordt steeds vaker vervangen door duurzame energiebronnen. Dit zie je ook terug in het aanbod van centrale verwarmingen en boilers. Wees dus je tijd vooruit met MyGo. Bel direct naar: 085 106 1600.