Terug naar prijzen
Garage isoleren kosten

Garage isoleren kosten

Wat kost het isoleren van je garage?

Het isoleren van je garage kost gemiddeld tussen de 750 en 1500 euro. De kosten worden met name bepaalt door de oppervlakte en de woningonderdelen (dak, muur, vloer of glas) die je laat isoleren.

Misschien heb je er niet direct aan gedacht maar net als je woning kun je ook je garage laten isoleren. De methoden hiervoor zijn vrijwel hetzelfde. Je kunt het dak, de muren, de vloer en het glas laten isoleren. Door te isoleren voorkom je dat er onnodig warmte verloren gaat via de garage en creëer je tegelijkertijd een warme, droge opslagplek of klusruimte.

Zoek je een isolatiespecialist om je garage te isoleren? MyGo kan je daar bij helpen. Via de MyGo Matchmaker matchen we jou met de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen. Om direct inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600.

Wat kost het isoleren van een garage?

Wat kost isoleren per m2

Als je gaat isoleren is het van belang om vooraf te kijken met welke isolatie je het meeste rendement kunt halen. Een specialist kan je daarover adviseren. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld uitgeeft aan de isolatie van je garage.

Tabel 1: prijzen voor het isoleren van verschillende garageonderdelen per m2

Soort isolatie

Gemiddelde kosten per m2 (incl. plaatsing en btw)

Muurisolatie

€ 15 - € 150

Vloerisolatie

€ 20 - € 35

Dakisolatie

€ 20 - € 100

Isolatieglas

€ 70 - € 120

Zoals gezegd is het isoleren van een garage vergelijkbaar met het isoleren van een woning. Je kunt dezelfde onderdelen laten isoleren. Toch zijn spouwmuurisolatie en dakisolatie bij een garage vaak het meest effectief. Meestal zijn er weinig ramen en is vloerisolatie ingewikkeld vanwege het gekozen materiaal of het gebrek aan een kruipruimte.

Wil je meer weten over de manieren waarop je een garage of huis kunt isoleren? Lees eens ons artikel ‘huis isoleren kosten’. Hier worden de verschillende onderdelen in detail beschreven.

Wat kost het isoleren van een garage?

Een garage isoleren: 2 prijsvoorbeelden

Je hebt een garage met een dakoppervlakte van 20 m2 en een muuroppervlakte van 30 m2. Je twijfelt tussen spouwmuurisolatie en dakisolatie. Je besluit om beide opties open te houden en op een later tijdstip één van de twee of een combinatie van beide te kiezen.

Spouwmuurisolatie

Als spouwmuurisolatie kies je voor EPS parels die je door een vakman wil laten inspuiten. Uitgaande van een m2 prijs van 16 tot 21 euro per m2 en 3 arbeidsuren betaal je ongeveer 600 tot 750 euro voor spouwmuurisolatie.

Dakisolatie

Als dakisolatie kies je voor glaswol dat je aan de binnenzijde van het dak laat aanbrengen. Uitgaande van een m2 prijs van 10 tot 15 euro per m2 en 3 arbeidsuren betaal je ongeveer 300 tot 450 euro voor dakisolatie. Bij deze prijs is de afwerking van de binnenzijde van het dak met multiplex of gipsplaten niet inbegrepen.

Wat zijn de voordelen van een geïsoleerde garage?

  • Een geïsoleerde garage kan een uitbreiding zijn van je leefruimte in huis. Je kunt er een speelplaats of een knutselruimte van maken.
  • Je hebt minder last van warmteverlies. Aangrenzende woongedeeltes koelen minder snel af en je bespaart op de energiefactuur.
  • Je hebt minder last van tochtproblemen. Je ervaart meer warmtecomfort en er zijn geen koude luchtstromen meer.
  • Je hebt minder last van vochtproblemen. Je garage blijft droger waardoor je opgeslagen spullen niet vochtig worden, gaan schimmelen of kapot gaan.
  • Je kunt je auto in de winter vorstvrij binnenzetten.

Wat kost het isoleren van een garage?

Is het de moeite waard om je garage te isoleren?

Of het de moeite waard is hangt af van de manier waarop je de garage gebruikt en of de garage aan het huis vastzit.

Hoe gebruik je de garage?

Wanneer je de garage vooral gebruikt als opslagplek is isoleren niet perse nodig. Zelf zul je weinig tijd doorbrengen in de garage. Dat wil overigens niet zeggen dat het onverstandig is om te isoleren. Door de isolatie staan je spullen warm en droog. In deze omstandigheden blijven je spullen beter bewaard.

Gebruik je de garage om te klussen of ben je er gewoon regelmatig dan is isoleren zeker de moeite waard. Zo houd je de warmte langer vast en creëer je een fijne (werk)plek.

Zit de garage vast aan het huis?

Bij een losstaande garage is isoleren minder noodzakelijk omdat er geen warmte uit de woning mee verloren gaat. Wel kun je de ruimte een stuk aangenamer maken door te isoleren wanneer je er veel bent.

Met een slecht geïsoleerde garage die vastzit aan de woning verlies je veel warmte via de garage. In dat geval heeft isoleren echt een positieve uitwerking op het leefklimaat in huis en je energierekening.

Bespaartips MyGo

  1. Plan meerdere isolatieprojecten tegelijk. Kijk eens of je ook andere delen van je woning kunt meenemen als je de garage laat isoleren. Door meerdere onderdelen tegelijk aan te pakken bespaar je relatief gezien op de kosten en heb je de investering sneller terugverdiend.
  2. Vraag meerdere offertes aan. Niet iedere isolatiespecialist rekent dezelfde tarieven. Je kunt ze met elkaar vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke kosten.
  3. Maak gebruik van subsidies. Zo kun je isolatiemateriaal laten plaatsen tegen een verlaagd btw-tarief van 9%. Het verlaagde btw-tarief geldt overigens niet voor het isolatiemateriaal zelf. Wanneer je niet zoveel te besteden hebt, maar toch je huis wilt laten isoleren kun je een voordelige lening afsluiten. Bij het nationaal energiebespaarfonds kun je een lening afsluiten tegen een rentepercentage van 2% of minder.

Rekening houden met

Vergeet de garagedeur niet

Als je de garage grondig gaat isoleren vergeet dan vooral de garagedeur niet. Omdat de garagedeur vaak open en dicht moet is een dikke isolatielaag niet mogelijk. Toch zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je dunne piepschuim of PUR platen gebruiken. Dat kan zowel bij een ijzeren als bij een houten deur. Ook glaswol of steenwol, mooi weggewerkt met plaatmateriaal is een mogelijkheid.

Heb je weinig zin je bestaande garagedeur te isoleren dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe voorgeïsoleerde deur aan te schaffen.

Vind een vakman met MyGo

Wil jij ook besparen op de energiekosten of wil je het huis klaarmaken voor gasloos verwarmen? Laat je adviseren door een isolatiespecialist. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen.

Om meer te weten te komen over de vakmensen uit jouw regio kun je op onze website profielen en reviews bekijken. Liever direct meer inzicht in de mogelijke kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aan. Bellen kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag om in contact te komen met een vakman uit de buurt.