Terug naar prijzen
Muren isoleren kosten

Muren isoleren kosten

Wat kost het isoleren van een muur?

Gemiddeld betaal je voor isolatie van je muren tussen de 15 en 140 euro per vierkante meter. De totaalprijs hangt af van of je de binnen- of buitenmuur laat isoleren en of je over een spouwmuur beschikt.

Het laten isoleren van je muren is een belangrijke stap in het isoleren van je woning. Een spouwmuur isoleren is betaalbaar en kan binnen een dag worden uitgevoerd. Door de muren te isoleren blijft de warmte beter in je huis en bespaar je op de energierekening. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van het laten isoleren van je muren.

Benieuwd naar de kosten van het laten isoleren van jouw woning? De MyGo matchmaker matcht je met de meest geknipte vakman voor jouw klus bij jou in de buurt. Ook kun je via de matchmaker meteen meerdere offertes van verschillende vakmannen opvragen en met elkaar vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085 106 1600.

Binnenmuren isoleren prijs per m2

Wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is kun je er ook voor kiezen om je binnenmuren te laten isoleren. Bij binnenmuurisolatie worden de muren van binnenuit geïsoleerd. Binnenmuren isoleren is doorgaans goedkoper dan isoleren van de buitengevel. Daarnaast heb je geen vergunning nodig voor binnenmuurisolatie. Voor het isoleren van de binnenmuur plus een voorzetwand betaal je gemiddeld tussen de 35 en 60 euro per vierkante meter.

Buitenmuren isoleren prijs per m2

Voor het isoleren van de buitenmuren betaal je gemiddeld tussen de 110 en 140 euro per vierkante meter. Buitenmuurisolatie wordt doorgaans gedaan wanneer je woning niet over een spouwmuur beschikt of wanneer de spouwmuur ongeschikt is voor isolatie. Voordeel van het isoleren van de buitenmuren is dat je geen ruimteverlies hebt binnen in je huis zoals bij binnenmuurisolatie. Daarnaast heb je verschillende afwerkingsmaterialen waardoor je de gevel van je woning weer een frisse uitstraling kunt geven.

Wat kost het om je muren te laten isoleren?

Kosten spouwmuren isoleren

Spouwisolatie is een zeer rendabele manier om je muren te isoleren. Een spouwmuur is een muur die bestaat uit een binnen en een buitendeel. De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de drie en vijf jaar. Daarnaast moet je woning geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Gemiddeld betaal je voor je spouwmuurisolatie tussen de 15 en 30 euro per vierkante meter. Wanneer je woning gebouwd is tussen 1920 en 1975 dan heeft deze doorgaans wel een spouwmuur, maar vaak nog zonder isolatie. Wanneer je woning voor 1920 gebouwd is dan is er meestal geen spouwmuur aanwezig. In dit geval moet je of de binnen of de buitenmuren laten isoleren. Wanneer je een woning van na 1975 hebt dan beschikt deze veelal over enige spouwmuur isolatie. Echter kan het nog wel nodig zijn om de muren te laten na isoleren. Overleg daarom met de vakman wat in jouw specifieke situatie nodig is.

Gemiddelde kosten isoleren spouwmuur

De kosten van spouwmuurisolatie hangen af van een aantal verschillende factoren:

  • Arbeidsloon
  • Oppervlakte muren
  • Subsidie beschikbaar?
  • Type isolatiemateriaal
  • Bereikbaarheid (Hoge muren)

Om er zelf achter te komen wat de totaalprijs voor het isoleren van de muren zal zijn kun je het aantal vierkante meters van de buitenmuren berekenen. Haal hier vervolgens het aantal vierkante meters van de ramen en deuren van af. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten voor het isoleren van je spouwmuren per woningtype en aantal vierkante meters. Let wel op dat onderstaande prijzen een gemiddelde prijsindicatie zijn. De werkelijke prijzen op je factuur kunnen hiervan afwijken.

Type woning

Aantal m2

Gemiddelde kosten

Appartement

20 - 30 m2

€ 400 - € 750

Rijtjeshuis

60 - 70 m2

€ 750 - € 1.200

Hoekwoning

60 - 70 m2

€ 1.100 - € 1.500

2 onder 1 kap woning

100 - 110 m2

€ 1.400 - € 2.000

Vrijstaande woning

130 - 160 m2

€ 2.000 - € 2.750

Wat kost het om je muren te laten isoleren?

Voordeel spouwmuurisolatie

Een voordeel van spouwmuurisolatie is dat het een zeer goedkope vorm van isoleren is vergeleken met andere vormen van isolatie. Spouwmuurisolatie heeft geen afwerking nodig, hierdoor kan de klus zeer snel geklaard zijn. Het isoleren van je spouwmuur zorgt er ook voor dat je bespaart op de energierekening. Ook is het vaak mogelijk om een subsidie voor spouwmuurisolatie te krijgen bij de gemeente.

Bespaartips van MyGo

  1. Vergelijk meerdere offertes. Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om meerdere offertes op te vragen bij verschillende vakmannen. Deze kun je vervolgens vergelijken om zo de beste vakman te vinden.
  2. Kies een lokale vakman. Ga voor een vakman uit de regio om te besparen op de voorrijkosten.

Waarmee rekening houden

Subsidies

Sommige gemeentes geven een subsidie voor het isoleren van je muren. Vaak moet je dan wel minstens twee energiebesparende maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld isoleren van de muren en dakisolatie. Daarnaast moet je spouwmuur tenminste een isolatiewaarde (ook wel Rc-waarde genoemd) van 1.1 hebben en moet je, afhankelijk van je type woning, een minimale oppervlakte laten isoleren.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht! Via de MyGo matchmaker wordt je gematcht met de meest geschikte vakman voor jouw klus. Je kunt dan ook offertes opvragen van verschillende vakmannen en deze met elkaar vergelijken. Wil je telefonisch te woord gestaan worden? Ook dat kan. Bel dan gratis 085 106 1600.