Terug naar prijzen
Vloerverwarming aanleggen kosten

Vloerverwarming aanleggen kosten

Vloerverwarming aanleggen is een investering die steeds meer mensen overwegen. Maar wat zijn nou precies de kosten van vloerverwarming?

Wat kost vloerverwarming aanleggen?

De kosten voor vloerverwarming kunnen erg variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren.

  • Vloerverwarming aanleggen van gemiddelde grootte in de woonkamer kost gemiddeld tussen de 2.500 en 3.000 euro.
  • De prijzen kunnen in totaal variëren van zo'n 800 tot ongeveer 8.000 euro.

De prijs voor vloerverwarming is onder andere afhankelijk van:

  • De oppervlakte dat van vloerverwarming moet worden voorzien.
  • Het type vloerverwarming dat wordt gebruikt.
  • De functie van de vloerverwarming

In dit artikel kun je lezen wat de mogelijkheden en de kosten zijn van vloerverwarming aanleggen.

Als jij wilt weten hoeveel vloerverwarming aanleggen precies voor jou gaat kosten, kun je het beste contact opnemen met een vloerverwarming specialist. Dit doe je via de MyGo Matchmaker. Je ontvangt dan een overzicht met de beste vakmannen bij jou in de buurt. Je kunt direct bellen of eerst een offerte aanvragen. Voor meer informatie kun je ons bereiken op 085 106 1600.

Prijsopbouw kosten vloerverwarming aanleggen

De kosten van vloerverwarming aanleggen verschillen wat betreft oppervlakte en type verwarming. Wij hebben voor je berekend hoeveel de drie types vloerverwarming gemiddeld kosten bij bepaalde oppervlaktes. We houden daarbij aan dat de vloerverwarming wordt ingefreest, en dus niet de hele vloer moet worden opengebroken en opnieuw moet worden geplaatst. Meer informatie over infrezen lees je hier.

Tabel 1: Kosten van vloerverwarming aanleggen als hoofd-, bij of uitgebreide bijverwarming

Oppervlakte ruimte

Hoofdverwarming

Uitgebreide bijverwarming

Bijverwarming

10 m2

€800

€750

€700

20 m2

€1.600

€1.500

€1.400

30 m2

€2.400

€2.250

€2.100

40 m2

€3.200

€3.000

€2.800

50 m2

€4.000

€3.750

€3.500

60 m2

€4.800

€4.500

€4.200

70 m2

€5.600

€5.250

€4.900

80 m2

€6.400

€6.000

€5.600

90 m2

€7.200

€6.750

€6.300

100 m2

€8.000

€7.500

€7.000

Types vloerverwarming kosten

Je kunt kiezen tussen traditionele en elektrische vloerverwarming. Traditionele vloerverwarming werkt op de cv en is energiezuiniger dan elektrische vloerverwarming, die op elektriciteit werkt. Hoewel elektrische vloerverwarming vaak voordeliger is in de aanschaf, kun je jaarlijks tot 70 euro op de energiekosten besparen wanneer je voor traditionele vloerverwarming kiest. Daarnaast bepaalt ook het type verwarming de prijs van vloerverwarming:

  • Hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming is de enige bron van warmte in de ruimte en verwarmt de gehele kamer evenredig. Er zijn dan dus geen radiatoren nodig, wat ruimte bespaart. Er moeten veel buizen worden geplaatst om de ruimte goed te kunnen verwarmen, waardoor deze vorm van vloerverwarming de hoogste kosten met zich meebrengt.
  • Uitgebreide bijverwarming. Uitgebreide bijverwarming verwarmt de ruimte in combinatie met radiatoren en hoeft dus niet al het werk zelf te doen. Je hebt dan een klein aantal radiatoren nodig. Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming is iets voordeliger dan hoofdverwarming.
  • Bij- of comfortverwarming. Bij- of comfortverwarming is niet bedoeld om de gehele ruimte te verwarmen, maar verwarmt slechts de voeten. De ruimte wordt dan dus nog verwarmd door de radiatoren van de centrale verwarming. Comfortverwarming is de goedkoopste variant van vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen of vloer opnieuw plaatsen kosten

De kosten die in dit artikel worden benoemd gaan over het infrezen van de vloerverwarming. Dan hoeft de vloer niet te worden opengebroken, omdat de vloerverwarming in de al bestaande vloer kan worden geplaatst. Infrezen is geschikt voor betonnen vloeren en tegelvloeren. Als je vloer niet geschikt is voor infrezen of je wilt graag een nieuwe vloer plaatsen, dan brengen het openbreken en het opnieuw plaatsen van de vloer ook nog kosten met zich mee. Voor een oppervlakte van 20 vierkante meter kan het al zo’n 3.000 euro extra kosten wanneer je je vloer opnieuw laat plaatsen in plaats van je vloerverwarming laat infrezen. Deze kosten zijn uiteraard ook afhankelijk van de prijs van je vloer. Om geld te besparen kiezen de meeste mensen ervoor om hun vloerverwarming waar het kan te laten infrezen.

Meer weten over vloerverwarming?

Voor meer informatie over de kosten van vloerverwarming kan je dit artikel lezen. Daar wordt uitgelegd hoe vloerverwarming in zijn werk gaat en kun je ook een aantal prijsscenario’s vinden. Zo krijg je een beter beeld van de kosten van vloerverwarming aanleggen voor een eenvoudig, gemiddeld of luxe project. Meer prijsscenario’s kun je hier vinden. Je kunt in dit artikel onder andere lezen hoeveel vloerverwarming gemiddeld kost voor een slaapkamer, badkamer of een volledig appartement. Er zijn ook nog een aantal extra opties die je kunt aanschaffen voor bij je vloerverwarming, bijvoorbeeld om op de energiekosten te besparen of de vloerverwarming nog beter te laten werken. 

De beste vloerverwarming specialist vinden met de MatchMaker

Lijkt het jou ook zo heerlijk om nooit meer koude voeten te hebben? Dan kun je eens kijken hoeveel vloerverwarming aanleggen kost in jouw woning. Via de MyGo Matchmaker ontvang je de contactgegevens van de beste specialisten in jouw regio. Vervolgens kun je zelf kiezen bij welke specialisten je een offerte wilt aanvragen. Deze offertes zijn natuurlijk volledig vrijblijvend en gratis. Uiteraard kun je ook meteen bellen voor het maken van een afspraak. Soms kun je eerst een situatieopname laten doen. De specialist denkt dan met je mee waar het het handigst is om vloerverwarming te plaatsen en wat de voordeligste mogelijkheid is in jouw woning. Met de MyGo Matchmaker zorg je ervoor dat je snel warme voeten krijgt. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600 voor meer informatie.