Terug naar prijzen
Kosten gietvloer met vloerverwarming

Kosten gietvloer met vloerverwarming

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

Een gietvloer met vloerverwarming kost gemiddeld tussen de 110 en de 160 euro per vierkante meter, afhankelijk van de soort gietvloer en de mate van verwarming. Vaak zijn de kosten relatief lager voor grotere oppervlaktes. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van een gietvloer met vloerverwarming.

Wil je precies weten hoeveel jouw gietvloer met vloerverwarming gaat kosten? Vraag dan één of meerdere offertes aan via onze Matchmaker. Met de Matchmaker kun je ook direct een afspraak maken een vloerverwarming specialist. Als je liever belt, kan dat naar 085 106 1600.

Prijsopbouw gietvloer met vloerverwarming

Tabel 1 toont de prijzen van een gietvloer met vloerwarming. De kosten in tabel 1 zijn inclusief de arbeidskosten, de materialen en de btw en worden berekend per vierkante meter vloer. Vaak wordt deze klus relatief goedkoper naar mate de oppervlakte stijgt.

Tabel 1. Kosten gietvloer met vloerverwarming per m2

Soort gietvloer

Prijs gietvloer + hoofdverwarming

Prijs gietvloer + bijverwarming

Steentapijt

€75-100 per m2

€50-75 per m2

Troffel

€100-125 per m2

€75-100 per m2

Epoxy

€115-150 per m2

€90-125 per m2

Polyutheraan

€125-160 per m2

€100-135 per m2

Mogelijkheden vloerverwarming

Zoals je in tabel 1 ziet, zijn er verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming.

 1. Hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming regelt de verwarming van de hele ruimte. Er zijn dan dus geen radiatoren meer nodig. Het verwijderen en afvoeren van oude radiatoren kost zo’n 30 euro per radiator.
 2. Bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming is alleen geschikt voor warme voeten en extra wooncomfort, maar draagt niet bij aan de verwarming van de ruimte. Dan zijn er dus nog wel radiatoren nodig.
 3. Uitgebreide bijverwarming. Je kunt ook vloerverwarming als tussenvorm van bij- en hoofdverwarming kiezen. Deze uitgebreide bijverwarming zorgt voor warme voeten en draagt bij aan de verwarming van de ruimte. Deze verwarming moet nog wel gecombineerd worden met radiatoren.

Mogelijkheden gietvloer

Zoals in tabel 1 te zien is, zijn er vier soorten gietvloeren:

 1. Steentapijt. Steentapijt is een naadloze vloer van door epoxy gebonden grindkorrels. Deze vloer is geluiddempend. Wil je een onderhoudsvrije vloer, kies dan voor een gesloten structuur. Met een open structuur is de vloer vrij ruw en lastiger schoon te maken.
 2. Troffel. Een troffelvloer, of mortelvloer, is een combinatie van epoxy of polyutheraanhars en fijn zand. De vloer oogt modern en is mat of in zijdeglans verkrijgbaar.
 3. Epoxy. Epoxy vloeren zijn onderhoudsvrij en slijtvast. Het zijn stevige en moderne vloeren, maar zijn gevoelig voor krassen en scheuren.
 4. Polyutheraan. Polyutheraan kan juist goed tegen krassen en krijgt niet snel scheuren. Het werkt geluiddempend en is verkrijgbaar in vele looks.

Meer weten over vloerverwarming?

Vloerverwarming is te verkrijgen voor meerdere soorten vloeren, dus niet alleen voor gietvloeren. Je kunt bijvoorbeeld ook vloerverwarming voor een betonvloer laten plaatsen. Er zijn twee soorten vloerverwarming: traditionele en elektrische vloerverwarming.

Je kunt vloerverwarming ook op meerdere manieren laten plaatsen. Je hebt ‘natte’ vloerverwarming, dat wordt ingefreesd of op nat materiaal wordt geplaatst. Ingefreesde vloerverwarming moet nog een aantal weken drogen voordat het voor het eerst aan kan. Bij droogbouw vloerverwarming heb je geen last van droogtijd, omdat dit op droge materialen wordt geplaatst. Voor meer informatie over vloerverwarming kun je onze pagina over vloerverwarming eens bekijken.

Bespaartips van MyGo: gietvloer met vloerverwarming

MyGo heeft een aantal handige bespaartips samengesteld voor een voordelige gietvloer met vloerverwarming:

 1. Isolatie. Je kunt vloerverwarming het beste combineren met goede vloerisolatie, omdat de warmte anders via de onderkant van de woning ontsnapt.
 2. Locale specialist. Door een locale specialist te kiezen via de MyGo Matchmaker bespaar je op de voorrijkosten.
 3. Garantie. Het is verstandig om een specialist met een garantieperiode te kiezen. Mocht de vloer of de vloerverwarming beschadigd raken door een montagefout, dan wordt dit gratis gerepareerd. De garantieperiode van gietvloeren met vloerverwarming is meestal tien jaar.
 4. Offertes vergelijken. Je kiest gemakkelijk de voordeligste specialist uit door meerdere offertes te vergelijken. Offertes aanvragen doe je via de MyGo Matchmaker.
 5. Hoofdverwarming. Door vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken heb je geen radiatoren meer nodig. Zo kun je besparen op de stookkosten.

De beste vloerverwarming specialist vind je met MyGo

Een gietvloer met vloerverwarming laat je plaatsen door een geschikte vloerenlegger of vloerverwarming specialist. Deze specialist beschikt over de benodigde apparatuur en materialen om de klus netjes uit te voeren. Een geschikte specialist vind je met de MyGo Matchmaker. De Matchmaker toont een overzicht van de beste vloerenleggers en vloerverwarming specialisten bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo vind je snel en gemakkelijk de voordeligste specialist voor jouw klus. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.