Terug naar prijzen
Vloerverwarming badkamer kosten

Vloerverwarming badkamer kosten

Wat kost vloerverwarming in de badkamer?

Vloerverwarming in de badkamer kost zo’n 35 tot 50 euro per vierkante meter. Voor een kleine badkamer van 10 vierkante meter betaal je zo’n 350 tot 500 euro voor het aanbrengen van vloerverwarming. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van vloerverwarming in de badkamer.

Je kunt ook direct een offerte aanvragen via de MyGo Matchmaker. Zo weet je precies hoeveel de klus voor jou gaat kosten. Je kunt de Matchmaker ook gebruiken om meteen een afspraak te maken met een geschikte specialist bij jou in de buurt. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw vloerverwarming badkamer

In tabel 1 vind je de prijzen van vloerverwarming in de badkamer. Deze kosten zijn inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw. Wil je na het plaatsen van de vloerverwarming de badkamer opnieuw betegelen? De kosten van tegelwerk vind je verderop in dit artikel.

Tabel 1. Kosten vloerverwarming badkamer

Soort verwarming Prijs per m2 Prijs per 10 m2 Prijsper 20 m2
Bijverwarming €36-40 €360-400 €750-800
Uitgebreide bijverwarming €40-44 €400-440 €800-880
Hoofdverwarming €44-48 €440-480 €880-950

Meer weten over vloerverwarming?

Zoals in tabel 1 te zien is, zijn er verschillende soorten vloerverwarming:

  • Bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming is geschikt voor warme voeten, maar niet om de hele ruimte te verwarmen.
  • Uitgebreide bijverwarming. Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming verwarmt ook de ruimte, maar moet nog wel gecombineerd worden met radiatoren.
  • Hoofdverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming verwarmt de gehele ruimte. Er zijn dan geen radiatoren meer nodig. Het verwijderen en afvoeren van een radiator kost zo’n 30 euro per radiator.

Je kunt kiezen uit traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming in de badkamer kan op een ‘natte’ en op een ‘droge’ methode worden geplaatst. Bij de natte methode worden er natte producten gebruikt die eerst een paar weken moeten drogen. Na deze droogtijd kun je de vloerverwarming pas gebruiken. Bij de droogbouw methode worden slechts droge producten gebruikt, zodat je de vloerverwarming direct kunt gebruiken. Meer lezen over vloerverwarming doe je op onze vloerverwarming pagina.

Meer weten over tegelwerk?

Ga je vloerverwarming in de badkamer aanleggen, dan heb je waarschijnlijk ook nieuw tegelwerk nodig. In tabel 2 vind je de kosten van tegelwerk per vierkante meter, voor een kleine badkamer en voor een grote badkamer. Je kunt kiezen uit keramische tegels en natuurstenen tegels. Keramische tegels zijn goedkoper, maar natuursteen biedt een luxe, natuurlijker uiterlijk. Je kunt meer lezen over soorten tegels op onze pagina over tegelwerk. Hier lees je onder andere welke voor- en nadelen keramiek en natuursteen hebben. Ook biedt dit artikel informatie over hoe je deze soorten tegelwerk het beste kunt gebruiken en schoonmaken.

Tabel 2. Kosten tegelwerk

Soort tegel

Prijs per m2

Prijs per 10 m2

Prijs per 20 m2

Tegels keramiek

€15-60

€150-600

€300-1.200

Tegels natuursteen

€30-80

€300-800

€600-1.600

Bespaartips van MyGo: vloerverwarming badkamer

MyGo heeft een aantal handige bespaartips samengesteld voor voordelige vloerverwarming in de badkamer:

  1. Isolatie. Vloerverwarming kun je het beste combineren met goede vloerisolatie. Anders ontsnapt de warmte via de vloer in de grond. Met goede vloerisolatie bespaar je flink op de stookkosten.
  2. Hoofdverwarming. Door vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen heb je geen radiatoren meer nodig. Hiermee kun je besparen op de stookkosten.
  3. Garantie. Het is verstandig om een specialist te kiezen met een garantieperiode van minimaal tien jaar. Mocht er een fout worden gemaakt tijdens de plaatsing waardoor je later schade krijgt aan de vloer of de vloerverwarming, dan weet je zeker dat dit vergoed wordt.
  4. Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken kies je snel en gemakkelijk de goedkoopste specialist. Offertes vergelijken doe je via onze Matchmaker.
  5. Locale specialist. Door een locale specialist te kiezen bespaar je op de voorrijkosten. Een locale specialist vind je met onze Matchmaker.

De beste vloerverwarming specialist vind je met MyGo

Je kunt je vloerverwarming in de badkamer het beste laten plaatsen door een deskundige cv monteur of vloerverwarming specialist. Zo weet je zeker dat de juiste apparatuur gebruikt wordt om de vloerverwarming veilig en efficiënt te plaatsen. De beste vloerverwarming specialisten vind je met de MyGo Matchmaker. Onze Matchmaker toont een handig overzicht van geschikte specialisten bij jou in de buurt. Je kunt ze direct vergelijken en er één kiezen waar jij je fijn bij voelt. Ook kun je eerst één of meerdere offertes aanvragen om te weten te komen hoeveel de klus voor jou gaat kosten. Zo vind je niet alleen de beste, maar ook de voordeligste specialisten in jouw regio. Bel je liever? Dan kun je ons bereiken op 085 106 1600.