Prijs aanbrengen tegelwerk per m2

Prijs aanbrengen tegelwerk per m2

Wat is de m2 prijs van aanbrengen tegelwerk?

De totaalprijs van tegelwerk aanbrengen inclusief de materialen en de arbeidskosten ligt op 70 tot 110 euro per vierkante meter. De precieze kosten hangen af van de soort tegels die je kiest en in hoeverre de ondergrond nog egaal moet worden gemaakt. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van tegelwerk aanbrengen. Wil je precies weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via de MyGo Matchmaker. De Matchmaker brengt je direct in contact met de beste tegelzetters bij jou in de buurt. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw aanbrengen tegelwerk per m2

Er komen verschillende onderdelen kijken bij het aanbrengen van tegelwerk, zoals de prijs van de tegels, de arbeidskosten van de tegelzetter en de kosten van de overige materialen, zoals voegzand. In tabel 1 vind je de gemiddelde kosten van deze onderdelen voor bepaalde oppervlaktes.

Tabel 1. Kosten tegelwerk aanbrengen

Onderdeel

Kosten per m2

Kosten per 10 m2

Kosten per 20 m2

Kosten per 40 m2

Tegelzetter

€30-40

€300-400

€600-700

€1.200-1.400

Tegels

€30-60

€300-600

€600-1.200

€1.200-2.400

Materialen

€10-20

€100-200

€200-300

€400-600

Totaalprijs

€70-110

€700-1.100

€1.400-2.200

€2.800-4.400

Soorten tegels kosten

De prijzen van tegelwerk aanbrengen hangen af van de soort tegels. In tabel 2 vind je de prijzen van verschillende soorten tegels.

Tabel 2. Prijzen soorten tegels

Tegels

Prijs per m2

Prijs per 5 m2

Prijs per 10 m2

Prijs per 20 m2

Keramisch

€15-45

€75-225

€150-450

€300-900

Natuursteen

€30-60

€150-300

€300-600

€600-1.200

Cement

€50-100

€250-500

€500-1.000

€1.000-2.000

Eigenschappen soorten tegels

De meest gekozen tegels in Nederland zijn tegels van keramiek, natuursteen en cement. Deze soorten tegels hebben uiteraard allemaal andere eigenschappen:

 1. Keramiek. Keramiek wordt gemaakt door aarde heel heet te bakken. Keramiek is erg gebruiksvriendelijk en duurzaam. Het keramiek wordt meestal afgewerkt met een beschermende laag die de tegel waterbestendig maakt. Een aantal bekende soorten keramische tegels zijn grestegels, terracotta, faience en tegels van cement. Cement tegels kosten vaak meer dan gewone keramische tegels, omdat ze met de hand gemaakt worden.
 2. Natuursteen. Tegels van natuursteen worden niet gemaakt, maar gedolven en gevonden in de natuur. Ze worden enkel op maat gesneden. Natuursteen biedt een luxe en bijzonder uiterlijk aan je woning en gaat lang mee. Veel gebruikte soorten natuursteen zijn kalksteen, hardsteen, graniet, marmer, kwartsiet en leisteen.

Keramische tegels: gebruik

Keramische tegels zijn zowel voor droge als vochtige ruimtes geschikt:

 • Droge ruimtes. Wil je keramische tegels op de vloer van een ruimte die veel belopen wordt? Dan zijn grestegels erg geschikt, omdat deze slijtvast zijn. Voor wandtegels zijn juist faience tegels geschikt.
 • Vochtige ruimtes. Wanneer je je keramische tegel in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, toilet of keuken, wilt plaatsen, moet de tegel voorzien zijn van een glazuurlaag en een antisliplaag. Ongeglazuurde tegels kunnen namelijk water absorberen.

Tegels van natuursteen: gebruik

Tegels van natuursteen kun je gebruiken voor zowel droge als vochtige ruimtes:

 • Droge ruimtes. Alle varianten van natuursteen kunnen zonder problemen geplaatst worden in droge ruimtes. Wordt een ruimte veel belopen? Dan is het verstandig om een gepolijste tegel te kiezen, om slijtage tegen te gaan.
 • Vochtige ruimtes. Natuursteen kan gebruikt worden in vochtige ruimtes wanneer het voorzien is van een impregneermiddel en een antisliplaag. Voor vochtige ruimtes kun je beter geen natuursteen kiezen met veel kalk of een steen die erg poreus is.

Voordelen van keramiek en natuursteen

Materiaal

Voordelen

Nadelen

Keramiek

 

 

 

Geglazuurd

 • Stoot vuil af
 • Gebruiksvriendelijk
 • Onderhoudsarm
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Vlek-, stoot- en krasbestendig
 • Beschermt tegen chemicaliën
 • Minder natuurlike uitstraling
 • Klei wordt zichbaar bij kras in bovenlaag
 • Kan koud aanvoelen

Natuursteen

 

 

 

 • Unieke uitstraling
 • Beschadiging valt niet op
 • Houdt warmte vast
 • Duurzaam
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Gevoelig voor krassen en stoten
 • Gevoelig voor chemicaliën en zuren
 • Uniekheid kan een nadeel zijn

Meer weten over tegelwerk aanbrengen?

Voor het leggen van tegels moet de tegelzetter eerst de ondergrond of de muur egaal maken. Soms moet de tegelzetter zelfs eerst de oude tegels nog verwijderen. Dit kost ongeveer 30 tot 40 euro per uur en het bespaart je een hoop moeite en tijd. Bij het plaatsen van de tegels moeten de tegels vaak nog in de juiste maat gesneden worden. Dan kan er snijverlies ontstaan. Meestal houdt men rekening met een snijverlies van één tiende van de tegels. Koop je zelf je tegels aan? Zorg er dus voor dat je extra tegels koopt, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt. Wil je zeker weten dat je precies genoeg tegels koopt? Vraag dan aan de specialist of hij of zij de aanschaf van de tegels wil verzorgen.

Onderhoud keramiek en natuursteen

Het onderhoud van keramische tegels en natuursteen is heel gemakkelijk:

 • Onderhoud keramiek. In keramische tegels kan geen vuil trekken, waardoor je alleen de bovenste laag hoeft schoon te houden. Dit kun je gemakkelijk doen met een stofzuiger of een dweil. Ga je dweilen, gebruik dan een zuurvrij en olievrij schoonmaakmiddel om de tegels mooi te houden. Na het dweilen is het belangrijk om de tegels af te nemen met water, zodat er geen schoonmaakmiddel blijft hangen.
 • Onderhoud natuursteen. In tegels van natuursteen kan vuil in de poriën trekken wanneer je dit niet laat behandelen. Daarom kun je beter geïmpregneerde natuursteen kiezen. Bij geïmpregneerde natuursteen hoef je de tegels slechts te stofzuigen en eventueel te dweilen. Bij het dweilen is het verstandig om geen chemicaliën of zuren te gebruiken. Groene zeep is een goed middel voor natuursteen.

Bespaartips van MyGo: tegelwerk aanbrengen

MyGo heeft wat handige bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig tegelwerk kunt aanbrengen:

 1. Zelf aan- en afvoeren. Om te besparen op de arbeidskosten kun je ervoor kiezen om zelf de tegels aan te voeren en eventueel restmateriaal af te voeren. Wel heb je hiervoor een grote auto of een aanhanger nodig. Denk bij de aanschaf van tegels aan het snijverlies.
 2. Combineren met vloerverwarming. Tegels zijn goed te combineren met vloerverwarming. Wil je graag vloerverwarming aanleggen? Doe dit dan tegelijk met het tegelwerk om geld te besparen. Anders moeten de tegels later nog worden opengebroken. Meer lezen over vloerverwarming kun je op deze pagina.
 3. Locale specialist. Om te besparen op de voorrijkosten kun je het beste een locale specialist kiezen. De MyGo Matchmaker laat de beste tegelzetters zien in jouw regio.
 4. Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken met de MyGo Matchmaker kun je gemakkelijk de voordeligste tegelzetter bij jou in de buurt vinden.

De beste tegelzetter vind je met MyGo

Je kunt je tegelwerk het beste laten aanbrengen door een deskundige tegelzetter. Zo weet je zeker dat er precies genoeg tegels worden ingekocht en dat de tegels perfect op maat worden gesneden. Door het vakmanschap van de tegelzetter komt jouw tegelwerk er precies zo uit te zien als je voor ogen had, zonder oneffenheden. De beste tegelzetters in jouw regio vind je met de MyGo Matchmaker. De Matchmaker biedt je een overzicht met geschikte tegelzetters bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo vind je snel en gemakkelijk niet alleen de beste, maar ook de voordeligste tegelzetter bij jou in de buurt. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!