Terug naar diensten
Boiler vs geiser

Boiler vs geiser

Een boiler is een voorraadvat dat een bepaalde hoeveelheid water warm houdt. Het kraanwater in de boiler wordt continu op een bepaalde temperatuur gehouden met verwarmingselementen. Het wordt dus niet zoals bij een geiser verwarmd op het moment dat de warmwaterkraan wordt geopend, maar er wordt een voorraad verhit kraanwater aangebroken.

Het nadeel van een boiler is dat het warme water bij intensief gebruik op kan raken. De boiler is dan niet in staat om te voldoen aan de vraag naar warm water. Het water in de boiler raakt op zichzelf nooit op. Het warme water wordt echter bijgevuld met koud water waardoor er uiteindelijk alleen nog koud water uit stroomt. Als dit water een tijdje staat dan raakt het weer op de juiste temperatuur. Er zijn verschillende typen geisers en boilers. Wanneer je bijvoorbeeld een boiler wilt die zuinig is het energiegebruik, kies dan voor een zonneboiler. Een zonneboiler werkt op de stralingswarmte van de zon.

Boilers en geisers mogelijkheden

Geisers zijn tegenwoordig steeds minder aanwezig in gebouwen. Dit heeft te maken met de opkomst van de CV ketel, die niet alleen de verwarming, maar ook het warme water in de woning regelt. Het voordeel van een geiser is dat deze minder energie verbruikt en goedkoper is om aan te schaffen. Een geiser is een doorstroom toestel dat alleen kraanwater verhit op het ogenblik dat je de warmwaterkraan opendraait. Een geiser werkt op aardgas, propaan, butaan of elektriciteit en verwarmt dus het water op het moment dat het door de leiding stroomt.

Vind een professionele CV Monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij Mygo of bel direct voor een afspraak: 085 106 1600.