Terug naar prijzen
Cellulose isolatie prijs

Cellulose isolatie prijs

Wat kost isoleren met cellulose?

Isoleren met cellulose kost gemiddeld tussen de 15 en 20 euro per m2. De kosten voor het aanbrengen van de isolatie zijn hier nog niet bij inbegrepen.

Cellulose, ook wel bekend als papiervlokken wordt gemaakt van gerecycled krantenpapier. Door de toevoeging van enkele componenten ontstaat een voordelig isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde.

Gebruik onze MyGo Matchmaker wanneer je zoekt naar een specialist om jouw cellulose isolatie te laten aanbrengen. Om direct inzicht te krijgen in de kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600.

Kosten cellulose isolatie

De prijzen voor cellulose isolatie worden met name bepaalt door de dikte van de isolatielaag, de te isoleren oppervlakte, het isolatiemateriaal en de arbeidskosten van een vakman.

Tabel 1: Gemiddelde prijzen voor het isolatiemateriaal en de arbeidskosten

Materiaal/dienst

Gem. prijs

Cellulose isolatie per m2

€ 15 - € 20

Arbeidskosten vakman per uur

€ 30 - € 40

Wat kost isoleren met cellulose?

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatiemateriaal bestaat uit versnipperd krantenpapier dat wordt vermengd met lignine, hars en boorzout. Zo ontstaan er vlokken die wat structuur betreft een beetje op watten lijken.

Door de hars hecht het luchtige materiaal goed waardoor een luchtdichte massa ontstaat met een goede isolerende werking. Vanwege de goede isolatiewaarden zijn papiervlokken zowel geschikt voor muurisolatie, als voor dakisolatie en als vloerisolatie.

Voordelen cellulose isolatie

  • Zorgt voor goede warmte-isolatie (vergelijkbaar met de isolatiewaarde van rotswol)
  • Is ecologisch verantwoord (papiersnippers)
  • Is brandveilig en schimmelwerend (door toevoeging voor boorzout)
  • Zorgt voor goede geluidsisolatie
  • Is een goed ademend product (in staat om vocht op te nemen)

Cellulose isolatie plaatsen: inblazen

Papiervlokken kun je het beste door een vakman laten inblazen. Daarbij worden de vlokken onder hoge druk met een machine een gesloten, holle ruimte in geblazen. Door deze werkwijze is cellulose isolatie uitermate geschikt om bestaande constructies als spouwmuren en vloeren te isoleren. Het isolatiemateriaal kan door een klein gaatje worden ingespoten zodat de muur of de vloer niet opengebroken hoeft te worden.

Houd er rekening mee dat bij het inblazen veel papierstof vrijkomt. Daarom wordt stofdichte kleding en een mondkapje aanbevolen.

Wat kost isoleren met cellulose?

Bespaartips MyGo

Laat verschillende delen van je woning tegelijk isoleren

Cellulose isolatie is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Je kunt het gebruiken voor spouwmuurisolatie, voor de isolatie van je vloer maar ook als dakisolatie. Door meerdere onderdelen tegelijk te laten isoleren ben je relatief voordeliger uit en verkort je de terugverdientijd.

Vraag meerdere offertes aan

Niet alle isolatie-experts rekenen dezelfde tarieven. Je kunt tarieven vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke kosten.

Maak gebruik van subsidies voor isolatiemateriaal

Bij de plaatsing van isolatiemateriaal kun je aanspraak maken op verschillende subsidies. Zo betaal je een lager btw-tarief van 9% voor de plaatsing van isolatiemateriaal.

Daarnaast stelt de overheid je in staat geld te lenen tegen een rentepercentage van 2% voor de isolatie van je woning. Het geld voor deze lening is afkomstig uit het warmtefonds van het energiebespaarfonds.

Vind een vakman met MyGo

Zoek je een vakman die jouw woning kan isoleren met cellulose isolatie? MyGo kan je daarbij helpen. Via de MyGo Matchmaker matchen we jou met de vakman die het beste aansluit op jouw wensen. Om meer te weten te komen over de vakmensen bij jou uit de buurt kun je op onze website profielen en reviews bekijken.

Om direct meer inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen naar MyGo kan ook. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice brengen je graag in contact met een vakman uit de buurt.