Terug naar diensten
Onderhoud boiler

Onderhoud boiler

De boiler onderhouden helpt om niet op een vervelend moment zonder warm water te zitten. Met goed en regelmatig onderhoud van de boiler is de kans op storingen en malfuncties aanzienlijk kleiner.

Een monteur voor het installeren, repareren of onderhouden van de boiler vind je gemakkelijk bij MyGo. Met de MyGo Matchmaker kom je direct in contact met meerdere CV monteurs bij jou in de regio. Vergelijk, plan online een afspraak in of neem telefonisch contact op met de monteur. Voor meer informatie of hulp bij het zoeken kan je bellen naar 085 106 1600.

Boiler onderhoud kosten

Onderhoud aan de boiler kan je het beste overlaten aan een monteur. De kosten die hierbij komen kijken bestaan uit arbeidskosten, materiaalkosten, btw en eventuele voorrijkosten. Gemiddeld komt dit uit op zo’n 60 tot 120 euro voor een eenmalige onderhoudsbeurt.

Veel professionele boilermonteurs werken ook met onderhoudscontracten. Bij een onderhoudscontract betaal je een vast bedrag per maand. De gemiddelde prijs van een onderhoudscontract voor onderhoud aan de boiler is 6 tot 18 euro per maand.

Onderhoudscontract boiler

Een onderhoudsabonnement voor de boiler biedt allerlei voordelen. Net als de CV ketel moet de boiler eens in de 1 á 2 jaar worden onderhouden voor minimale kans op defecten. Eén voordeel van een onderhoudscontract is dat je hier zelf niet meer om hoeft te denken. De monteur zal zelf eens per periode contact opnemen voor boiler onderhoud. Er zijn vaak nog meer voordelen aan een onderhoudscontract:

  • Je krijgt voorrang bij storingen en defecten
  • Arbeidskosten en/of voorrijkosten worden niet in rekening gebracht
  • Een abonnement is vaak goedkoper dan eenmalig onderhoud

Welke voordelen er bij jou gelden is afhankelijk van het installatiebedrijf waarbij het onderhoudscontract is afgesloten. Vaak zijn er ook verschillende abonnementsvormen, die elk hun eigen voordelen bieden tegen andere kosten.

Ben je op zoek naar een boilermonteur voor eenmalig onderhoud of een onderhoudsabonnement? Gebruik de MyGo Matchmaker. Met de Matchmaker vind je eenvoudig verschillende monteurs bij jou in de regio. Word je liever telefonisch geholpen? Bel dan naar 085 106 1600.

Boiler onderhoud, waarom is dit zo belangrijk?

Regelmatig boiler onderhoud helpt om de boiler in optimale staat te houden. Er worden verschillende dingen gecontroleerd. Zo controleert de monteur op mogelijke kalkvorming in de boiler en de bijbehorende leidingen.

Kalkvorming kan er voor zorgen dat de leidingen van en naar de boiler dichtslibben en verstopt raken. Dit kan ervoor zorgen dat je ‘s ochtends onder een koude douche komt te staan of de boiler kan gaan lekken. Om deze gevolgen te voorkomen wordt de kalkvorming grondig verwijderd.

Daarnaast controleert de monteur de warmteweerstand in de boilerruimte. Zo weet je zeker dat er niet teveel warmte ontsnapt, en de boiler zo zuinig mogelijk blijft werken. Als laatste controleert de monteur ook of alle elektrische onderdelen van de boiler nog goed werken, om storingen preventief te kunnen verhelpen.

Het onderhoud aan de boiler voorkomt dus dat de boiler storingen vertoont of zelfs onherstelbaar beschadigd raakt. Hierdoor kan de boiler makkelijker zijn levensduur vol maken, en bespaar je geld op vroegtijdige vervanging.

Schakel een monteur in bij MyGo

MyGo heeft een uitgebreid netwerk aan boilermonteurs door heel Nederland. De Matchmaker van MyGo is 24/7 gratis te gebruiken. Vraag verschillende offertes aan of neem direct contact op met de specialist(e). Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden van een geschikte monteur? Dan is ons service center bereikbaar op 085 106 1600.