Terug naar diensten
Onderhoud boiler

Onderhoud boiler

Als jouw woning gebruik maakt van een boiler om water warm te maken, dan is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan deze boiler uit te laten voeren. Boilers worden vooral gebruikt voor de verwarming van water voor het sanitair. Wanneer je nog geen boiler hebt, dan kun je deze natuurlijk laten installeren door één van onze professionals. Om de beste werking van de boiler te garanderen, moet er regelmatig onderhoud plaatsvinden.

Wat kost professioneel onderhoud aan je boiler?

Als je een eenmalige onderhoudsbeurt kiest, dan kost dat meestal tussen de 60 en de 120 euro, afhankelijk van de vakman en het type boiler dat je hebt. Wanneer je voor een maandelijks onderhoudscontract kiest, dan zul je tussen de 6 en de 18 euro kwijt zijn per maand. De kosten van onderhoud aan een boiler hangen af van het type boiler dat je hebt. Over het algemeen kunnen de prijzen van het onderhoud voor een boiler worden vergeleken met de prijzen voor onderhoud aan een cv ketel.

Waarom is onderhoud aan een boiler zo belangrijk?

Wanneer je jouw boiler laat onderhouden door een vakman, dan zal hij verschillende checks uitvoeren. Ten eerste controleert de specialist of de warmteweerstand en de boilerruimte zelf nog goed werken. Er wordt ook gekeken of er geen kalk wordt gevormd in de boilerruimte. Mocht dit wel zo zijn, dan zal dit zo snel mogelijk moeten worden verwijderd. Daarnaast kijkt de vakman nog naar eventuele kalkvorming in de leidingen en de algehele staat van deze leidingen. Tot slot worden de onderdelen die elektriciteit gebruiken gecontroleerd. Door regelmatig onderhoud aan de boiler kunnen problemen zoals defecten en kalkvorming gemakkelijk voorkomen worden. Hierdoor zorg je ervoor dat je boiler geen schade oploopt en niet vroegtijdig vervangen moet worden.

Een onderhoudsabonnement bij een deskundige

Het is verstandig om het onderhoud aan jouw boiler uit te besteden aan een professional. Een specialist weet namelijk precies waar hij naar moet kijken en wat er moet gebeuren om de boiler weer optimaal te laten werken. Als je steeds voor één keer een onderhoudsbeurt inplant, dan zal je per keer moeten betalen. Het is daarom vaak voordeliger om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Je bespaart hiermee veel geld én je weet zeker dat het onderhoud altijd zo snel mogelijk zal gebeuren. Bovendien is het ook veiliger om dit onderhoud regelmatig te laten doen met een abonnement, omdat je dan zeker weet dat de boiler vaak genoeg wordt gecontroleerd. Hiermee kun je veel problemen voorkomen.

Via de MyGo matchmaker kun je gemakkelijk en snel een geschikte vakman bij jou in de buurt vinden voor het onderhoud van je boiler. Het is mogelijk om eerst een offerte op te vragen of direct een afspraak te maken. Liever telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.