Terug naar diensten
Schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren

Hellend dak isoleren

Een hellend of schuin dak isoleren kun je laten doen door een deskundige dakdekker van MyGo. Goede dakisolatie zorgt voor een lagere energierekening en is bovendien milieuvriendelijk, omdat er minder warmte verloren gaat. In dit artikel lees je alles over de voordelen, de materialen en de kosten van dakisolatie.

Via MyGo vind je snel en eenvoudig een geschikte dakdekker bij jou in de buurt. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de Matchmaker gebruiken. Je kunt direct een afspraak maken, mailen of een terugbelverzoek indienen.

Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen om de prijzen te vergelijken en de voordeligste dakdekker te kiezen. Onze diensten zijn gratis en vrijblijvend.

Waarom een schuin dak isoleren?

Een hellend dak isoleren doe je om ervoor te zorgen dat er geen warmte meer ontsnapt en er geen kou en tocht binnenkomt via het dak. Door je woning goed te laten isoleren kun je flink besparen op de energiekosten. Dat komt omdat de verwarming minder hard hoeft te werken om de woning warm te houden. Voor een optimaal rendement van de verwarming combineer je je dakisolatie met andere soorten isolatie, zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Ook is het belangrijk om dubbelglas met een hoog rendement te laten plaatsen.

Isolatiemateriaal schuin dak

Je kunt een schuin dak isoleren met de warm dak methode of de koud dak methode. De warm dak methode plaatst het isolatiemateriaal aan de binnenzijde. De dakbedekking hoeft dan niet te worden opengebroken. Daarom is de warm dak methode goedkoper dan de koud dak methode.

De koud dak methode plaatst het isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Je kunt dit het beste combineren met het vervangen van de dakbedekking. De koud dak methode heeft het hoogste rendement en wordt daarom veel gebruikt.

Kosten schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren

Methode

Kosten per m2

Binnenzijde

Warm dak methode

€20-50

Buitenzijde

Koud dak methode

€40-60

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van schuin dak isolatie aan de binnenzijde bedragen 1.500 tot 2.500 euro. Het plaatsen van schuin dak isolatie aan de buitenzijde kost zo’n 3.500 tot 4.500 euro voor een gemiddelde woning.

MyGo helpt je graag met een schuin dak isoleren

Een hellend dak isoleren kun je laten doen door een deskundige dakdekker van MyGo. We beschikken over een landelijk netwerk van dakdekkers, zodat we altijd iemand bij jou in de regio klaar hebben staan.

Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de Matchmaker gebruiken om in contact te komen met een geschikte dakdekker. Je kunt direct één bellen of mailen om een afspraak te maken of een terugbelverzoek indienen.

Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen, zodat je zelf de voordeligste dakdekker kunt kiezen. Zo weet je met MyGo zeker dat je de juiste dakdekker voor jouw klus vindt.