Isolatie

Je vindt hier alles over isolatie en de daaraan gerelateerde klussen. Of het nou gaat om dakisolatie of een isolerende laag in de muur, je leest hier wat het is, wat het doet en wat het kost. Zo lees je je zonder overbodige moeite in op het onderwerp en kan je je voorbereiden op de klus.

De inhoudsopgave is ontworpen om jou soepel te begeleiden over de pagina. gebruik de aanklikbare links om te springen naar voor jou relevante onderwerpen. Deze links zijn ook in de tekst verwerkt zodat je je verder kunt verdiepen in de onderwerpen die je interessant vindt.

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie in je woning zorgt voor een gezonder en groener leefklimaat en werkt warmte efficiënt. Het wordt ook aangebracht om: vochtvorming, ongedierte, schimmel en een muffe geur tegen te gaan. Daarnaast betaal je ook minder voor de stookkosten, aangezien het minder energie kost om het hele huis warm te houden. Het aanbrengen van vloerisolatie is geen makkelijke klus en vergt enige expertise, vooral bij kleine ruimtes. De meeste mensen schakelen daarom voor de zekerheid een vloerenspecialist in, die deze werkzaamheden kan uitvoeren en de juiste apparatuur en kennis ervoor heeft. 

Vloerisolatie aanbrengen

Bij het aanbrengen van vloerisolatie is het belangrijk dat de kruipruimte groot genoeg is. Dit is de ruimte onder de vloer die je alleen kruipend kunt betreden. Onder andere vocht en condens komen hier terecht dus vandaar dat daar de isolatie plaats moet vinden. Als de kruipruimte te laag en ontoegankelijk is, wordt de ondergrond geïsoleerd. Dit moet op een speciale en nauwkeurige manier uitgevoerd worden. De vloerenspecialist weet precies wat hij moet doen in deze situatie en heeft de juiste mankracht om dit uit te voeren. 

Tijdens het aanbrengen worden er dikke platen van specifiek isolatiemateriaal gebruikt, die het beste past bij jouw woning. Het isolatiemateriaal waaruit je kunt kiezen zijn: isolatieplaten, isolatiefolie, schuim, mineralen wol of glaswol. Het bekendste materiaal wat gebruikt wordt zijn schuim en isolatieplaten van piepschuim. Overleg met de vloerenspecialist welke het beste past bij jouw woning en wensen. 

Vakman inschakelen

Wil je meer informatie over vloerisolatie? Via de Matchmaker van MyGo kom je gemakkelijk in contact met een vloerenspecialist, bij jou in de regio, voor het beantwoorden van al je vragen. Zo kom je erachter of vloerisolatie mogelijk is bij jouw vloer, wat voor soort isolatiemateriaal het beste past bij je wensen en woning en wat de kosten zijn voor het aanbrengen van vloerisolatie. 

Plat dak isoleren

Plat dak isoleren

Dakisolatie plat dak, waarom?

Het isoleren van een woning heeft vele voordelen, waaronder:

  • De woning wordt energiezuiniger
  • Er komt minder tocht en vocht de woning binnen
  • De waarde van de woning wordt verhoogd

Je kan een woning op verschillende manieren isoleren, waarvan dakisolatie een optie is. Je kan een dak isoleren aan de binnen- of buitenzijde van het dak. Daarbij heb je te maken met ‘koude’ en ‘warme’ vormen van isolatie. Bij een koud plat dak isolatie wordt de draagconstructie van het dak niet verwarmd door het klimaat in de woning. Dit kan nadelige gevolgen hebben, zoals het uitzetten of inkrimpen van het dak. Daarmee loop je een verhoogd risico op beschadigingen van het dakoppervlak. Bij een warme dakisolatie wordt de draagconstructie wel geïsoleerd. Hierdoor wordt de warmte overdag opgeslagen, waardoor het binnen koel blijft. Vervolgens wordt de vastgehouden warmte ’s avonds weer afgegeven aan de binnenzijde van de woning.

Dakisolatie plat dak binnenzijde

Een ‘koude’ dak isolatie is het isoleren aan de binnenzijde van de woning. Het isolatiemateriaal wordt dan tussen het dak en de afwerking aan de binnenkant geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld met isolatieplaten of dekens die afgewerkt zijn met gipsplaten. Indien er vanaf het dak toch vocht naar binnen trekt zorgt de dakisolatie aan de binnenkant van een woning ervoor dat de kans op vochtplekken op het plafond of in de muren beperkt blijft.

Dakisolatie plat dak buitenzijde

Een belangrijk voordeel van dakisolatie aan de buitenzijde van een woning is dat de woning hiermee extra goed bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Daarnaast is het isoleren aan de buitenzijde gemakkelijk toegankelijk en daardoor snel te realiseren door een dakdekker. Daarbij heb je weinig last van de werkzaamheden van de dakdekker en je houdt binnenshuis meer ruimte over.

Kosten dakisolatie plat dak

De gemiddelde kosten voor het isoleren van een plat dak is vooral afhankelijk van het oppervlakte van jouw dak. Voor een dak van ongeveer 70m2 kan je rekening houden met een gemiddelde prijs van 3500 euro incl arbeid en btw. Met deze investering bespaar je ongeveer 500 euro op jaarbasis. Na zeven jaar heb je deze investering dus terugverdiend.

Voor hulp bij het isoleren van jouw platte dak kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en eenvoudig een ervaren dakdekker vinden bij jou in de buurt. Vergelijk via MyGo snel en eenvoudig meerdere geschikte dakdekkers uit jouw regio en kies degene die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen of direct een afspraak te maken. Liever direct telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.