Terug naar diensten
Waarom triple glas?

Waarom triple glas?

Triple glas

Zoals de naam al suggereert, bestaat triple glas (HR+++) uit drie verschillende lagen. Tussen elke laag zit een doorzichtige PVB-folie, die onder andere verantwoordelijk is voor de geluidsabsorberende eigenschappen van triple glas. PVB is een polymeer dat vaker bij glas gebruikt wordt. Deze kleverige folie wordt tussen de glaslagen aangebracht en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de scherven niet in het rond vliegen als het glas breekt. De PVB-folie houdt ze bij elkaar.

Met name in het geval van inbraak kan dit erg handig zijn. Een inbreker kan het glas niet zomaar kapot maken. Zelfs een steen is niet genoeg om triple glas helemaal te breken. Behalve deze aanzienlijke veiligheidsvoordelen, werkt triple glas ook energiebesparend. De warmte wordt effectief binnengehouden en zelfs de strengste vorst heeft op triple glas geen vat. De relatief hoge prijs wordt door deze eigenschappen dus gecompenseerd.

3 dubbel glas geluidsisolatie

Als je voor drie dubbel glas kiest vanwege de geluidsisolatie, moet je op een paar dingen letten. De effectiviteit van triple glas zal afhangen van de kwaliteit van het glas en de sponning. Als je kiest voor driedubbel glas dat is gemaakt van drie lagen goedkoop enkel glas, zal het effect niet zoveel verschillen van andere geïsoleerde glassoorten, zoals HR+. Het is hierom dus belangrijk om met hoogwaardig glas te werken. Verder moet je de sponning niet vergeten. De sponning is het uitgeschaafde vlak op het kozijnhout, waar de ramen zullen worden geplaatst. Als de sponning gebrekkig is gemaakt, zal het raam niet goed zijn afgesloten en kan er alsnog veel geluid binnendringen. Het effect van triple glas wordt zo teniet gedaan.

Driedubbel glas nadelen

Een vaak genoemd nadeel van triple glas is de prijs. 170 euro per vierkante meter is inderdaad een forse investering, al kan die na verloop van tijd wel worden terugverdiend. Andere minpunten van triple glas zijn de soms gebrekkige lichtval (die tot zo'n 10 procent kan teruglopen) en verkleuring van het glas. Die verkleuring wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de PVB-folie. Je kunt hem herkennen aan dunne, mistachtige verkleuringen aan de randen van het raam. Een mogelijke oorzaak is contact van de PVB met lijm of vocht. Probeer dat dus te voorkomen.

Triple glas prijs

De prijs van triple glas is voor veel mensen het grootste struikelblok. Andere Hoge Rendement-glassoorten zijn aanzienlijk goedkoper, maar hebben tegelijkertijd niet hetzelfde effect. Als je je woning met minimaal 20 vierkante meter aan triple glas hebt bekleed, bespaar je jaarlijks 280 euro aan energiekosten. Eventuele glasschade, die je met HR+++ vermijdt, is hier nog niet bij meegerekend. Let er bij de installatie van triple glas wel op dat alles zorgvuldig gebeurt. Gebruik hoogwaardige materialen en schakel een professionele glaszetter in om het raam op de juiste manier te installeren. Wie zelf gaat knutselen, loopt het risico dat de effectiviteit van triple glas vermindert. Bij MyGo kun je zelf een ervaren vakman selecteren. Dit kan ook telefonisch via 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!