Glaszetter

Vind eenvoudig de beste glaszetter bij jou in de buurt

Wil je je glas laten repareren of vervangen of wil je een offerte bij een glaszetter aanvragen? MyGo helpt je hierbij graag. Maak gebruik van de online Matchmaker om direct de meest geschikte glaszetter of glashandel voor jouw klus in jouw regio te vinden. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikmaken van de MyGo Matchmaker.

Liever telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Ook dat is mogelijk! Bel ons dan reguliere openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen je dan direct doorverbinden met een glaszetter, een terugbelverzoek voor je indienen zodat je later wordt teruggebeld, of offertes voor je opvragen.

Nieuw glas laten plaatsen

Veel gestelde vragen

Wat doet een glaszetter?

Glaszetters en glashandels kunnen HR+++ glas installeren in woningen bedrijfspanden, een kapotte ruit vervangen, en bijvoorbeeld een dakraam plaatsen. Hieronder zie je een tabel met een overzicht van alle diensten die glaszetter en glashandels aanbieden. Wil je meer weten over de specifieke werkzaamheden? Dan kun je op de handige links klikken.

Dubbel glas vervangen Glas in lood ramen Float glas – enkel glas vervangen Velux dakraam plaatsen
Brandwerend glas Zonwerend glas Ventilatierooster raam Veiligheidsglas
Kapotte ruit vervangen Lek raam Inbraakwerend glas Glasherstel
Glas vervangen Glas serre Glas in deur vervangen Gelaagd glas zetten
Floatglas plaatsen Enkel glas vervangen door dubbel glas Dubbel glas zetten Triple glas plaatsen

Wat kost een glaszetter?

Een glaszetter rekent een gemiddeld uurloon van 45 tot 75 euro. De prijs hangt af van de kwalificaties van de glaszetter, het soort glas en de specifieke klus. Voor glasschade herstellen betaal je gemiddeld tussen de 115 en 150 euro per vierkante meter. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen van glaszetters en glashandels per werkzaamheid.

Kosten dubbel glas plaatsen in bestaande ramen Kosten lek raam vervangen Kosten dubbel glas + nieuwe kozijnen
Kosten enkel glas Kosten draaikiep raam Kosten dubbel glas
Prijzen dubbel glas Kosten isolatieglas Kosten schuifpui 5 meter
Kosten raam vervangen Kosten HR++ glas inclusief plaatsen  

Glaszetter bezig met glas plaatsen

Welke factoren bepalen de kosten van een glaszetter?

De tarieven van een glaszetter hangen af van het uurloon van de glaszetter, de kosten voor materialen en veel andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de omvang van de klus; laat je slechts één raam vervangen of wil je alle ramen vervangen? Ook de bereikbaarheid van de ramen is van invloed op de prijs. Hieronder hebben we alle prijsbepalende factoren van een glaszetter voor je op een rijtje gezet:

 • Omvang van de klus
 • Het soort glas
 • Het uurloon van de glaszetter
 • Ramen makkelijk bereikbaar of niet?
 • Materiaalkosten
 • Afvoeren oud materiaal
 • Eventuele voorrijkosten

Eenvoudig prijzen van glaszetters en glashandels vergelijken?

Wil je de tarieven van verschillende glaszetters en glashandels met elkaar vergelijken? Dat kan. Gebruik online onze 24/7 Matchmaker om direct een lijst van geschikte glaszetters in jouw regio te ontvangen. Vervolgens kun je bij meerdere glaszetters en glashandels offertes opvragen en vergelijken om zo de beste glaszetter binnen jouw specifieke budget te kiezen.

Liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk! Je kunt ons tijdens reguliere kantoortijden bellen op 085 106 1600. Wij kunnen dan meteen een afspraak voor je inplannen, je doorverbinden met de desgewenste glaszetter of een terugbelverzoek voor je indienen. Je wordt dan op een later tijdstip – wanneer het jou beter uitkomt - teruggebeld.

Glaszetter pakt glas

Welke voordelen biedt een glaszetter?

Wil je graag een professionele glaszetter inschakelen voor het plaatsen van glas of vervangen van je huidige ramen? Het inschakelen van een ervaren glaszetter heeft een aantal voordelen:

 • Zware HR+++ ramen eenvoudig geplaatst. De vakkundige glaszetter kan de zware ramen goed en zonder risico plaatsen.
 • Garantie. Een glaszetter geeft doorgaans garantie op zijn werk en het glas dat hij levert. Je krijgt alleen garantie op glas wanneer dit door een professionele glaszetter gezet is. Doe je dit zelf dan komt de garantie te vervallen.
 • Vakkundige kennis. Een glaszetter beschikt over de juiste kennis en materialen om soepel en snel glas te zetten.
 • Ook met spoed. Is er een raam gebroken in het midden van de nacht? Dan kun je een glaszetter inschakelen die 24 uur per dag beschikbaar is. Bijvoorbeeld bij een ongelukje of wanneer er sprake is van inbraak kun je dus vaak ook buiten kantooruren een glaszetter inschakelen.
 • Goede isolatie. Glas in je woning laten plaatsen door een professionele glaszetter zorgt voor optimale isolatie van je ramen.

Waarop letten bij het kiezen van een glaszetter?

Wanneer je besluit om in zee te gaan met een glaszetter is het handig om eerst een aantal zaken duidelijk te hebben. Hieronder hebben de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet:

 • Hanteert de glaszetter duidelijke tarieven en garanties?
 • Kun je online positieve reviews vinden of kennen vrienden of familie een goede glaszetter in de regio?
 • Zijn je huidige kozijnen geschikt voor dubbel glas?
 • Zijn er duidelijk afspraken over de prijs en wanneer de werkzaamheden verricht worden?
 • Kun je offertes opvragen bij de glaszetter? Bevatten deze offertes alle benodigde informatie? Zoals het uurloon van de glaszetter, materiaalkosten, voorrijkosten en btw?

Je wil graag dat er werk van hoge kwaliteit geleverd wordt. Daarom kun je naast bovenstaande factoren ook letten op het keurmerk van een glaszetter. Zo weet je zeker dat je een gekwalificeerde glaszetter in huis neemt. Glaszetter kunnen beschikken over de volgende keurmerken:

 • KIWA/KOMO. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor dubbel glas zoals HR, HR+, HR++ en HR+++
 • GBO vakcertificaat. Hiermee heb je garantie dat de glaszetter veilig werkt en over de juiste kwalificaties beschikt.
 • CE-markering. Dubbel glas dat voldoet aan de Richtlijn voor Bouwproducten van de Europese Commissie.
 • OnderhoudNL. Dit is een keurmerk voor glaszetters. Deze glaszetter bieden vertrouwen, vakmanschap en kwalitatief werk.
 • Politiekeurmerk veilig wonen. Dit glas beschikt over de norm voor veiligheid.

Hoe vind je direct de meest geschikte glaszetter?

MyGo helpt je graag met het vinden van de meest geschikte glaszetter voor jouw specifieke project. Met behulp van de MyGo Matchmaker kun je direct gematcht worden met een ervaren glaszetter bij jou in de buurt. Liever bellen? Dat kan uiteraard ook! Bel ons dan op 085 106 1600.

Enkel glas vervangen

Enkel glas vervangen

 


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu alles wat je wilde weten over ramen en glaszetters. Hieronder staan een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!