Glaszetter

Op de onderstaande pagina vind je alles over de vaakst voorkomende klussen van glaszetters.

Je leest hier uitgebreide beschrijvingen van elk van deze werkzaamheden, met daarin:

  • De beste voorbereiding op de klus
  • Hoe de klus wordt uitgevoerd
  • De voor- en nadelen die spelen
  • Wat er verder bij de klus komt kijken

Aanvullend vind je op deze pagina ook de MyGo matchmaker. Via deze matchmaker kom je eenvoudig in contact met een glaszetter die gespecialiseerd is in jouw klus.

Door de verschillende onderwerpen in de inhoudsopgave aan te klikken navigeer je gemakkelijk naar de klus waar jij meer over wilt weten.

Bovendien zijn ook in de tekst handige aanklikbare links verwerkt. Deze links brengen jou naar pagina's en teksten die voor jou mogelijk relevant en interessant zijn.

We wensen je een prettige ervaring en hopen dat je gemakkelijk en snel kunt vinden wat je zoekt!

Dubbel glas zetten

Dubbel glas zetten

Bij het zetten van een nieuw raam wordt in de meeste gevallen meteen gekeken naar het plaatsen van dubbel glas. Dit is natuurlijk ook niet zonder reden aangezien dubbel glas met de nodige voordelen komt.

Mogelijkheden van dubbel glas

Dubbel glas is een vrij brede term in de wereld van glaszetters. In de volksmond betekent dubbel glas dat er twee glasplaten aan elkaar zitten. In de praktijk is dubbel glas echter een overkoepelende naar voor alle gelaagde glassoorten met een hoge isolerende werking behalve HR+++ glas. In origineel dubbel glas zitten er twee glasplaten met een luchtdichte geïsoleerde ruimte die de warmte binnen houdt. Dit concept is door de jaren heen echter steeds verbeterd waardoor er nu HR, HR+ en HR++ varianten zijn die ook wel isolatieglas worden genoemd. Je kunt de mogelijkheden doorspreken met een glaszetter om te weten te komen welke glassoort het beste past bij jouw situatie.

Eigenschappen van dubbel glas

De belangrijkste eigenschap van dubbel glas is dus dat het glas goed isoleert. Hierdoor vind kan je de investering die je maakt in verloop van tijd goed kunt terug verdienen. Je bespaart met betere isolatie immers op je energierekening. Een andere eigenschap van dubbel glas is dat het steviger is dan float glas. Dubbel glas kan een hoop harde stoten hebben voor het uiteindelijk breekt.

Als het glas dan eenmaal breekt vliegen er bovendien geen scherpe scherven in het rond. Bij dubbel glas zijn de glasstukken die er vanaf komen namelijk niet scherp genoeg om jou of het meubilair te beschadigen. Naast dat dubbel glas goed isoleert op het gebied van warmte biedt het ook een betere geluidsisolatie dan float glas. Zo heb je in huis dus minder last van buitengeluiden.

Voor het plaatsen van dubbel glas kan je altijd terecht bij een professionele glaszetter van MyGo. Via onze matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die actief zijn in jouw regio. Vergelijk recensies, offertes en profielen om de juiste glaszetter te kiezen voor jouw klus. Heb je spoed of liever contact over de telefoon? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 432 00 32.

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Als je nog enkel glas in je woning hebt en je moet of wilt dit laten vervangen overwegen veel mensen om hier dubbel glas voor terug te plaatsen. Dubbel glas is tegenwoordig de meest gebruikte glassoort, en dat heeft een reden.

Voor- en nadelen dubbel glas

Nadelen dubbel glas

Het belangrijkste nadeel van het plaatsen van dubbel glas is dat dubbel glas meer kost dan enkel glas. Afhankelijk van het soort dubbel glas dat je plaatst kan je namelijk wel 2 tot 3 keer zo veel kwijt zijn aan de aanschaf. Een ander nadeel van dubbel glas is dat de lichtinval en de hoeveelheid licht een klein beetje worden vertroebeld. Dit kan een beetje ten koste gaan van de uitstraling van de huiskamer, hoewel dit niet over aanzienlijke hoeveelheden gaat.

Voordelen dubbel glas

De extra kosten van het zetten van dubbel glas is echter geen probleem wanneer je het geld van de investering kunt missen op het moment van plaatsen. Dubbel glas verdient zichzelf in verloop van tijd namelijk gemakkelijk terug. Glas heeft over het algemeen een vrij lange levensduur, al helemaal wanneer er geen bal of steen doorheen wordt gegooid. Omdat dubbel glas aanzienlijk steviger is dan een enkele glasplaat kan je op dat punt dus sowieso al besparen. Dit is echter niet de grootste besparing die je kunt maken met het aanschaffen van dubbel glas. Dubbel glas heeft namelijk ook een betere isolerende werking. Dit houdt in dat warmte minder snel naar buiten lekt, en de stookkosten in het gebouw dus ook lager uit zullen vallen. Naast een betere isolatie op het gebied van warmte is dubbel glas namelijk ook goed in het isoleren van geluid. Zo heb je veel minder last van buitengeluiden. Als laatste filtert dubbel glas de uv-straling ook beter. Hierdoor zal het interieur minder snel verkleuren van het zonlicht dan bij het gebruik van enkel glas.

Dubbel glas plaatsen

Als je de keuze voor dubbel glas eenmaal hebt gemaakt en je wilt dit laten plaatsen zijn er nog een paar dingen om rekening mee te houden. Als je namelijk wilt overstappen van enkel glas naar dubbel glas dan kan het zijn dat de constructie hier niet op is berekend. Veel oudere kozijnen zijn namelijk niet gemaakt voor dubbel glas. Door de sponning te vrezen kan hier soms alsnog ruimte voor worden gemaakt. In de meeste gevallen zal je echter de kozijnen ook moeten laten vervangen. Je kunt altijd overleggen met de vakman wat jou mogelijkheden zijn wanneer hij langs komt om de ramen te meten.

Alternatieven dubbel glas

Als je er uiteindelijk toch niet voor kiest dubbel glas te laten zetten ga je je afvragen, wat wil ik dan wel? Voor zowel de ramen in een bedrijfspand als in je eigen woning is er meer dan voldoende keuze. Je kunt natuurlijk alsnog floatglas plaatsen, wat in principe het goedkoopste glassoort is om te plaatsen. Je kunt er echter ook voor kiezen een van de Hoge Rendements glazen te plaatsen. Dit komt in verschillende niveaus, HR, HR+, HR++, HR+++/triple glas. Deze glassoorten bieden een nog betere isolatie, waardoor je meer bespaart op je energierekening. Als je meer geïnteresseerd bent in de veiligheid en stevigheid van het glas kan je je eens inlezen over veiligheidsglas.

Onze glaszetters kunnen je goed informeren over de verschillende mogelijkheden en wat er het beste past in jouw situatie. Gebruik de MyGo matchmaker om vakmannen in de regio te vergelijken op basis van profielen, recensies en offertes. Onze klantenservice helpt ook graag over de telefoon, bel 085 432 00 32.

Gelaagd glas zetten

Gelaagd glas zetten

Gelaagd glas stijgt de laatste jaren enorm in populariteit. Niet alleen in bedrijfspanden maar ook gewoon als ruiten in een woning. Dit komt doordat gelaagd glas niet alleen steviger is dan enkel glas, maar ook voor de reguliere woningbezitter een paar voordelen met zich mee brengt.

Wat is gelaagd glas?

De term gelaagd glas is een verzamelnaam voor een aantal verschillende glassoorten. Gelaagd glas betekent namelijk simpel weg dat er meerdere ruiten aan elkaar zijn verbonden met een plakkerige polyvinylbutral folie. Deze folie houdt het glas bij elkaar. De bekendste soort gelaagd glas is dubbel glas. Dat klinkt waarschijnlijk al een stuk bekender in de oren. Tegenwoordig wordt in veel woningen namelijk overgestapt op het plaatsen van dubbel glas in plaats van float glas. Ook triple glas is een vorm van gelaagd glas. Deze soort heeft drie glaslagen met twee lagen folie, in plaats van de twee glasplaten bij dubbel glas.

Voor- en nadelen van gelaagd glas

Het plaatsen van gelaagd glas in een woning of bedrijfspand kent een aantal voordelen. Het voordeel waar veel woningbezitters het meeste heil in zien is dat dubbel- en triple glas beter isoleren dan float glas. Dat wil zeggen dat er minder warmte vanuit het huis ontsnapt naar buiten. Dit bespaart aanzienlijk op de energierekening, waarmee je dus een leuk extra zakcentje kunt opsparen. Een nadeel dat hier tegenover staat is echter wel dat gelaagd glas plaatsen wat duurder is dan het plaatsen van enkel glas. Als je de levensduur van een raam mee rekent, verdien je deze extra kosten over de tijd gemakkelijk terug. Al moet je het geld dan wel kunnen missen op het moment dat je de ruiten laat plaatsen. Een ander voordeel van gelaagd glas is dat het veel steviger is dan enkel glas. De dikte van de extra glasplaten zorgt ervoor dat het raam niet zomaar breekt. Bovendien zorgt het folie dat tussen de glasplaten zit ervoor dat de energie van een klap tegen het raam wordt verdeeld over het hele raam. Er is dus een veel hardere klap nodig om uberhaupt schade aan het raam toe te brengen. Doordat dit folie ook plakt en het glas bij elkaar houdt brengt het bovendien een ander voordeel met zich mee. Mocht het glas breken dan breekt het niet in allemaal scherpe glasscherven. De glassplinters die ontstaan zijn niet scherp genoeg om schade toe te brengen aan jou of het meubilair.

Om te informeren naar de mogelijkheden van gelaagd glas in jouw woning kan je terecht bij een glaszetter. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman voor jouw klus. Vergelijk profielen, recensies en offertes van verschillende vakmannen bij jou in de regio en kies de expert die bij jou past. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag. Bel 085 432 00 32

Glas in Deur Vervangen

Glas in Deur Vervangen

Als je het glas in de deur wilt vervangen moet je een aantal dingen weten. Allereerst maakt het een verschil of het gaat om het glas in een binnen- of de buitendeur. Dit maakt namelijk verschil op het materiaal dat je wordt aangeraden te gebruiken. Uiteindelijk kan je het materiaal en het uiterlijk van het glas echter volledig zelf kiezen. Je kunt je dus het beste alsnog laten informeren over de verschillende glassoorten.

Soort glas in de buitendeur

Het soort glas dat je in de deur wilt plaatsen is afhankelijk van een aantal dingen. Over het algemeen wordt er voor buitendeuren steviger glas gebruikt dan voor binnendeuren. Dit komt omdat het glas in de buitendeur bestand moet zijn tegen een stootje. Weersomstandigheden en een poging tot inbraak kunnen een fikse belasting zijn voor het glas, en via een gebroken ruit kan je soms gemakkelijk bij het slot of de sleutel komen. Naast de locatie is ook het uiterlijk van het glas natuurlijk van belang. Je wilt dat de ramen in je deur goed passen bij je interieur en bij de sfeer die je in de woning wilt creëren. Over het algemeen wordt daarom gekozen tussen een aantal glassoorten. Glas-in-lood ramen zijn populair onder mensen die het raam een heel andere dimensie willen geven. Meestal wordt er echter gewoon gekozen voor een helder doorzichtig of juist een geblindeerd raam. Hierbij wordt voor buitendeuren veel gebruikt gemaakt van dubbel glas of veiligheidsglas. Dit is moeilijker kapot te krijgen en houd ongenode gasten dus buiten de deur. Ook de isolerende werking van dit glas is een reden voor veel mensen om hiervoor te kiezen.

Soort glas in de binnendeur

In deuren binnen in het huis is de stevigheid van het glas van iets minder groot belang. Het is wel zo prettig als ook dit glas tegen een stootje kan. Bij tocht of een fikse klap moet het raam immers wel heel blijven, voor je overal in het huis glas hebt liggen. Vaak wordt er voor deuren binnen dan ook verstevigd enkel glas gebruikt. Dit vertroebelt het licht minder een geeft iets meer sfeer in huis. Maar ook de anders glassoorten behoren hier gewoon tot de mogelijkheden. Bij ramen binnen het huis wordt er vaak voor gekozen volledig doorzichtige ramen te plaatsen. Dit is alleen wel afhankelijk van de locatie van de deur en van jouw eigen behoeften. De meeste mensen willen in de toiletdeur bijvoorbeeld toch liever een geblindeerd raam hebben.

Voor het vervangen van glas in een binnen- of buitendeur kan je altijd terecht bij de glaszetters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman in jouw regio. Vergelijk profielen en recensies van verschillende vakmannen en vraag vrijblijvend offertes aan. Heb je liever telefonisch contact of zit er spoed bij de klus? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Glas serre

Glas serre

Het plaatsen van een serre kan een sfeervolle toevoeging zijn aan ieder huis. Je kunt er in de winter zitten om toch het gevoel te krijgen dat je buiten zit. In de zomer kan je hier vertoefen zonder last te hebben van de brandende zon en de insecten. De meeste mensen denken echter dat een serre altijd gemaakt is van glas en daardoor vrij kwetsbaar is voor weersomstandigheden en inbraak. Maar dit is zeker niet altijd het geval.

Materialen serre

Tegenwoordig worden serres steeds minder vaak gebouwd van glas. Een glazen serre kan in de zon een broeierig effect geven waardoor het niet fijn is daar te zitten. Een alternatief is het gebruik van polycarbonaat in plaats van glas. Polycarbonaat is een apart materiaal dat zijn eigen unieke kwaliteiten heeft. Afhankelijk van de dikte van het materiaal laat polycarbonaat namelijk 20 tot 80 procent licht door. Dit betekent dat er een stuk minder warmte wordt binnen gelaten dan bij het gebruik van glas. Voor de veiligheid van de serre kan je ook gebruik maken van inbraakveilig- glas of polycarbonaat. Dit materiaal is extra stevig en breekt dus minder snel in het geval van extreme weersomstandigheden of inbraak. Hierdoor weet jij zeker dat je serre altijd veilig te gebruiken is en je ook nog met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Dankzij de uv-coating van polycarbonaat zullen de dakplaten ook niet snel verkleuren waardoor je lekker lang kunt genieten van de uitbouw of terrasoverkapping.

Voor het plaatsen van het glas of polycarbonaat in een serre en het repareren of vervangen van de glazen onderdelen kan je altijd terecht bij de experts van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een glaszetter bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend profielen, recensies en offertes en kies de vakman die het beste past bij jouw klus. Heb je spoed of bespreek je alles liever over de telefoon? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Glas vervangen

Glas vervangen

Als je je glas wilt laten vervangen kom je voor een aantal keuzes te staan. Je kunt namelijk best enkel glas plaatsen. Maar als je nu toch bezig bent kan het ook een goed idee zijn om je in te lezen over andere glassoorten. Er zijn namelijk een hoop glassoorten die betere bescherming bieden, beter isoleren of zelfs helpen bij het voorkomen of tegen gaan van gevaarlijke situaties.

Glas vervangen, soorten

Voor je je glas laat vervangen wil je dus eerst alles weten over de verschillende glassoorten die je kunt laten plaatsen. Je hebt namelijk niet alleen enkel glas en dubbel glas. Dubbel glas isoleert beter en is steviger dan enkel glas, maar is onderdeel van de categorie gelaagd glas. Ook triple glas valt hier onder. Triple glas is dubbel glas maar dan met nog een extra laag. Voordelen van dit glas is dat je de investering gemakkelijk terug kunt verdienen met het geld dat je bespaart op je energierekening en mogelijke toekomstige reparaties. Dubbel en triple glas breekt namelijk niet zomaar van een bal die er tegenaan komt bijvoorbeeld. Naast de gelaagde glassoorten kan je ook HR(+++) glas plaatsen voor een betere isolatie. Als het je eerder gaat om de veiligheid van het glas is veiligheidsglas misschien iets voor jou. Zo heb je bijvoorbeeld inbraakwerend glas dat ongenode gasten beter buiten het huis houdt. Ook brandwerend glas bied grote voordelen op het gebied van je veiligheid. Wanneer veiligheidsglas breekt heb je bovendien nooit scherpe glasscherven die jou of je meubilair beschadigen.

Glas vervangen, hoe?

Het vervangen van je glas is een zorgvuldig en precies klusje dat goed moet gebeuren. Als glas namelijk verkeerd wordt geplaatst kan dit tot gevolg hebben dat het sneller stuk gaat. Ook kan het raam zijn isolerende werking verliezen door kieren in de kitlaag bijvoorbeeld. Diezelfde kieren en ruimtes zijn ook de oorzak van lekkages in het raam. Een lekkage in het raam brengt niet alleen water met zich mee maar vergroot ook de kans ook schimmel- en vuillagen onder in het raam. Zo vormt zich een zwarte aantastingslaag die er niet mooi uit ziet en in grote hoeveelheden bovendien het leefklimaat in huis verlsechterd.

Voor het plaatsen van een nieuwe ruit kan je altijd terecht bij de glaszetters van MyGo. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk recensies en profielen en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om de glaszetter te vinden die bij jou past. Onze klantenservice helpt bovendien ook graag telefonisch met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Glasherstel

Glasherstel

Een beschadiging in het glas wil je vaak zo snel mogelijk herstellen. Bij de meeste beschadigingen is het meestal nodig het glas helemaal te vervangen. Soms is het echter ook mogelijk het raam te herstellen zonder vervanging.

Glasherstel, hoe en wanneer?

Het herstellen van het glas in een raam kan bij kleinere beschadigingen. Onder kleinere beschadigingen vallen over het algemeen lichte krassen en scheuren, en ook bobbels in het glas bijvoorbeeld. Deze beschadigingen zijn vaak het gevolg van een hevige hagelbui of een scherp voorwerp dat langs de ruit is gekrast. In zulke gevallen kan een glasservicebedrijf de ruit door middel van polijsten vrij eenvoudig er weer piekfijn uit laten zien. Je bespaart jezelf dan de kosten en moeiten van het vervangen van een raam wanneer dit niet perse nodig is. Glaszetters beschikken over de juiste professionele apparatuur om deze relatief kleine problemen heel gemakkelijk op te lossen en je raam achter te laten als nieuw.

Glas kapot, en nu?

Wanneer de beschadigingen aan de ruit wat heviger zijn biedt polijsten helaas geen uitkomst meer. In dit geval zal je het glas moeten laten vervangen. Dit is een heel zorgvuldig precies klusje dat goed moet gebeuren. Als het glas er namelijk niet goed in komt te zitten loop je kans op een zwakkere ruit. Bovendien kan dit ten koste gaan van de isolerende werking van het raam en wordt de kans op lekkages groter. Je kunt dit dus het beste laten doen door iemand met ervaring zoals een glaszetter. Als je het glas moet laten vervangen kan je hier soms een klein voordeel uit halen. Het kan namelijk interessant zijn om je in te lezen over de andere glassoorten. Door het plaatsen van een andere glassoort kan je het raam namelijk steviger maken of de isolerende werking van het raam verbeteren.

Voor het inschakelen vna een glaszetter kan je altijd terecht bij MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, recensies en profielen en kies de vakman die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

 

Alles over glaszetters

Alles over glaszetters

Voor alle taken omtrent glas en ramen kan je je keren tot een professionele glaszetter van MyGo. Glaszetters hebben namelijk een heel uitgebreide set aan taken. Of het nou gaat om een vervanging van glas met hetzelfde glas of het plaatsen van een andere glassoort, ze kunnen het allemaal.

Werkzaamheden glaszetter

Glaszetters hebben een uitgebreide lijst aan werkzaamheden die ze allemaal kunnen uitvoeren. De lijst hieronder legt de aandacht alleen op de werkzaamheden omtrent het glas zelf. Glaszetters kunnen echter ook de kozijnen omzetten voor het nieuwe glas indien nodig en andere gerelateerde werkzaamheden uitvoeren. Zo heb je dus maar een vakman nodig voor alle klussen rondom de ramen in jouw woning of bedrijfspand. Voorbeelden van werk voor een glaszetter zijn:

Kiezen van een glaszetter

Het glaszettersberoep is een vak met een aantal grote verantwoordelijkheden. Slechtgeplaatst glas heeft namelijk gevolgen voor zowel de veiligheid van de woning als ook de isolatie en het wooncomfort. Het is dus belangrijk dat dit plaatsen goed gebeurt en er geen fouten worden gemaakt. Glaszetters hebben daarom een aantal keurmerken waar je op kunt letten. Zo weet je altijd zeker dat je een erkende en ervaren glaszetter aan huis krijgt. Voorbeelden van goede keurmerken en certificeringen zijn:

  • Het GBO vakcertificaat: Een garantie voor vakmanschap en een veilige werkwijze 
  • KIWA/KOMO: Een keurmerk voor de kwailiteit van dubbel glas en HR(+++) glas
  • CE-markering: Markering van dubbel glas dat voldoet aan Richtlijn voor Bouwproducten van de Europese Commissie 
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: Keurmerk voor bouwproducten die voldoen aan de norm voor een veilige woning 
  • OnderhoudNL: Een certificaat dat bewijst dat de glaszetter (en ook schilders en afwerkingsbedrijven) in bezit zijn van alle benodigde diploma's.

Voor het vinden van een erkende glaszetter bij jou in de regio ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de matchmaker vind je eenvoudig contact gegevens van verschillende vakmannen uit jouw regio die voldoen aan jouw eisen. Vergelijk profielen, recensies, certificaten en offertes en kies altijd de glaszetter die bij jou past. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas is een speciaal soort veiligheidsglas dat bedoeld is om schade en inbraak zo lang mogelijk te voorkomen. Dit glas komt in verschillende soorten maar uiteindelijk is de hoofdzaak bij allemaal hetzelfde: breken kost meer kracht en tijd en maakt meer lawaai.

Waarom inbraakwerend glas?

Voor het plaatsen van inbraakwerende ramen kan een hoop redenen hebben. Als er bijvoorbeeld een keer is ingebroken is het heel begrijpelijk dat je bang bent hier nog een keer slachtoffer van te worden. Inbraakwerend glas in de ruimte kan dan net dat beetje extra veiligheidsgevoel geven in je eigen woning. Bovendien kan inbraakwerend glas prettig zijn wanneer je een aantal dure bezittingen in huis hebt of wanneer je in een buurt woont waar vaker in wordt gebroken. Inbraakwerend glas kost meer tijd om stuk te breken en dat maakt bovendien een hoop lawaai. Dit zijn twee dingen waar inbrekers over het algemeen allergisch voor zijn. Wanneer je dus gebruik maakt van inbraakwerend glas zullen inbrekers eerder afhaken. Als je van de buitenkant van het huis laat merken dat het huis beveiligd is met inbraakwerend glas zal een groot gedeelte van de inbrekers zelfs helemaal aan je huis voorbij gaan. Bovendien brengt inbraakwerend glas je woning een flinke stap dichterbij een Politiekeurmerk voor Veilig Wonen.

Soorten inbraakwerend glas

Er zijn een hoop soorten inbraakwerend glas en andere soorten veiligheidsglas die allemaal op hun eigen manier werken. De twee populairste voorbeelden zijn echter het gehard glas en het gelaagd glas. Gehard glas is een bijzonder stevig glas dat zeer moeizaam beschadigd, laat staan breekt. Dit komt door een speciaal productieproces waarbij het glas extreem wordt verhit en daarnaa heel snel wordt afgekoeld. Het is bij gehard glas aangeraden een minimale dikte te nemen van 10 mm voor een optimaal resultaat. Gehard glas wordt niet alleen veel gebruikt in ramen. Het is namelijk ook een geliefd materiaal voor glazen tafels en deuren. Als het geharde glas alsnog breekt, spat het als het ware uiteen in talloze kleine stukjes. Deze stukjes zijn niet scherp en kunnen daarmee dus geen meubilair of huid beschadigen. Gelaagd glas is een verzamel naam voor dubbel- en driedubbel glas en dergelijken. Dit glas bestaat uit meerdere lagen glas met tussen elke laag een speciale folie. Dit folie is zeer plakkerig en houdt bij het breken de stukken glas dus bij elkaar. Op deze manier moet je eerst door het folie heen zien te komen voor er een echte opening in het raam komt. Bovendien verdeelt het folie de energie van een klap tegen het raam, waardoor het raam minder makkelijk breekt dan normaal glas.

Voor de mogelijkheden van veiligheidsglas in jouw woning kan je altijd terecht bij de glaszetters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een glaszetter die werkzaam is in jouw regio. Vergelijk offertes profielen en recensies om de vakman te vinden die het beste past bij jouw klus. Liever contact over de telefoon? Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Lek raam

Lek raam

Een lek raam kan erg vervelende gevolgen hebben. Als het lek bijvoorbeeld in dubbel glas zit kan je uitzicht vertroebelen en als het water zelfs naar binnen komt kan dit vocht- en schimmelplekken tot gevolg hebben. Alle reden dus om een lekkage in de ruit zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Lek raam oorzaken

Een lek raam kan meerdere oorzaken hebben die erg uiteenlopen. Als je bijvoorbeeld enkel glas in het raam hebt zitten is de kans groot dat de lekkage zich in het kozijn bevindt. Bij enkel glas zal het water bij een lekkage eerder naar binnen druppen. Dit kan water- en schimmelschade aan de muur, het kozijn en de vensterbank tot gevolg hebben. Bij een raam met dubbel glas kan de lekkage zich ook bevinden in de spouw. De spouw is de ruimte tussen de twee glasbladen. Dit komt het vaakst voor bij constructies van minstens 10 jaar oud. Wanneer je dit probleem herkent bij een relatief nieuwe constructie is de kans groot dat er iets mis is gegaan bij het plaatsen van het raam. Een lekkage in de spouw is over het algemeen te herkennen aan condensvorming tussen de twee glaslagen van het raam in. Wanneer dit te lang aan houdt kan het zicht uit het raam flink vertroebelen.  In vaktermen wordt dit ook wel een 'Lekslag' genoemd. Zo'n lekslag ontstaat meestal doordat de aluminium plaat die de twee glaslagen bij elkaar houdt, het kader, los is gekomen van het glas. Dit komt door de druk van zonlicht en verschillende luchtstromen.

Raam vervangen bij lekkage

Wanneer er een lekkage is geconstateerd in het raam kan hier helaas niks meer aan worden gedaan. In dit geval is het noodzakelijk om het raam in kwestie te laten vervangen om het probleem te verhelpen. De isolerende werking van het raam is op dit moment namelijk ook niet meer zoals het was. Wanneer je het raam echter toch moet vervangen, kan je hier wellicht een voordeel uit halen. Je kunt bij het vervangen namelijk ook andere glassoorten overwegen dan die je eerst had. Zo kan je van enkel glas over gaan op dubbel of zelfs driedubbel glas. Als je echter graag een zo veilig mogelijk raam wilt kan het ook interessant zijn om je in te lezen over de verschillende soorten veiligheidsglas.

Voor het inschakelen van een glaszetter ben je bij MyGo bij het juiste adres. Via de matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk eenvoudig profielen en recensies van vakmannen bij jou in de buurt en kies de vakman die bij jou past. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan zodat je altijd weet wat jij ongeveer kwijt gaat zijn. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

kapotte ruit

kapotte ruit

Een kapotte ruit komt nooit gelegen. Het laat een hoop troep achter en alle warmte van het huis ontsnapt naar buiten. De oorzaak kan enorm verschillen, en je kunt hier lang niet altijd zelf wat aan doen. Denk bijvoorbeeld aan een storm, een poging tot inbraak of een bal die door het raam is getrapt. Om de energiekosten zo laag mogelijk te houden en het huis weer goed af te sluiten van de straat is het zaak om een kapotte ruit zo snel mogelijk te repareren.

Mogelijkheden ruit vervangen

Wanneer je ruit stuk is en je wilt deze gaan vervangen kom je voor een aantal keuzes te staan. Als je eerst bijvoorbeeld enkel glas in het raam had zitten, kan je nu overwegen hier dubbel of zelfs driedubbel glas voor terug te plaatsen. Deze andere glassoorten komen met een hoop voordelen, maar hebben dan ook een hogere aanschafprijs dan enkel glas. De voordelen van (drie)dubbel glas zitten hem allereerst in de isolatie. Extra glaslagen houden de warmte beter binnen en de kou beter buiten dan een laag enkel glas. Afhankelijk van hoe dik de laag enkel glas is, is de kans ook groot dat dubbel glas sterker is en dus minder snel stuk gaat. Wat een mogelijk nadeel is, is dat bij (drie)dubbel glas de lichtinval engzins vertroebelt. Een andere mogelijkheid voor het vervangen van je ruit is het plaatsen van veiligheidsglas. Als er bijvoorbeeld is ingebroken en je voelt je niet meer veilig met een gewone ruit dan kan inbraakvertragend glas een interessante optie zijn. Dit glas is bijzonder sterk en vergroot de kans dat inbrekers vroegtijdig opgeven of zelfs aan je huis voorbij gaan. Andere soorten veiligheidsglas zijn draadglas en brandwerend glas.

Kapotte ruit vervangen

Het vervangen van een ruit is een heel precies klusje als je het maximale resultaat wilt behalen. Als een ruit namelijk niet goed plaatst loop je het risico op slechtere isolatie, lekkages en meer overlast van hevige weersomstandigheden. Om zeker te zijn dat de ruit goed wordt geplaatst kan je dan ook het beste een professionele glaszetter inschakelen. Deze heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van allerlei verschillende ruiten. Wanneer de oorzaak van de kapotte ruit niet bij jezelf ligt wordt het vervangen van het glas door veel verzekeraars bovendien vergoed. Maak dus altijd foto's van de opgelopen schade en overleg met de verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding en wat er dan precies wordt vergoed. Dit kan een leuke opsteker opleveren op het gebied van de kosten.

Voor het inschakelen van een glaszetter ben je bij MyGo bij het juiste adres. Via onze matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen die werken in jouw regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om een glaszetter te vinden die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Om glasschade te voorkomen overwegen veel mensen de aanschaf van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is sterker dan gewoon glas en biedt dus betere bescherming tegen inbraak, brand en hevige weersomstandigheden.

Soorten veiligheidsglas

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas met allemaal een eigen specialiteit. Zo heb je bijvoorbeeld brandwerend glas, wat beter bestand is tegen hoge temperaturen dan gewoon glas. Glas breekt gemiddeld namelijk al na een minuut wanneer het word bloodgesteld aan flinke hitte. Als je brandwerend glas hebt geplaatst in de ramen kan dit worden verlengd tot wel 90 minuten. Zo heb je meer tijd om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. In openbare gebouwen is het tegenwoordig vaak zelfs verplicht om brandwerend glas te hebben. Een ander soort veiligheidsglas is het inbraakvertragend glas. Dit glas is gemiddeld 5 keer steviger dan gewoon glas en is voor inbrekers dus moeilijker stuk te krijgen. Door de extra tijd die het voor inbrekers kost om binnen te komen zullen zijn eerder opgeven, of zelfs aan je huis voorbij gaan, omdat elke minuut telt. Als laatste heb je ook het draadglas. Draadglas is verwoven met een metaaldraad om het glas zo steviger te maken. Dit metaaldraad houdt de glasscherven bij elkaar wanneer het glas breekt en zorgt er dus voor dat deze niet naar binnen vliegen. Draadglas is ideaal als bescherming tegen harde wind of hagelbui.

Voordelen veiligheidsglas

Veiligheidsglas kent dus meerdere voordelen, en hier staan ze nog even op een rij. Veiligheidsglas kan bijdragen aan de brandveiligheid van een gebouw of woning. Wanneer je brandwerend glas in je huis plaatst kan dit zelfs een korting opleveren op de brand- of inboedelverzekering. Vraag dit dus altijd even na, dit kan de investering weer een stuk voordeliger maken. Verder is veiligheidsglas steviger dan gewoon glas. Dit helpt tegen zware weersomstandigheden en pogingen tot inbraak. Nog een bijkomend voordeel is dat wanneer je het wel voor elkaar krijgt om het glas te breken, de scherven van dit glas niet scherp genoeg zijn om je aan te snijden. Dit draagt dus ook bij aan je persoonlijke veiligheid.

Laat je eens informeren naar de mogelijkheden in jouw woning of pant door de professionele glaszetters van MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig een expert bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om op te hoogte te zijn van wat jouw klus zal kosten. Vergelijk ook profielen en recensies om altijd de vakman te vinden die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook graag telefonisch met het vinden van de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

Ventilatierooster raam

Ventilatierooster raam

Een ventilatierooster in het raam verzekert je van een goede luchtstroom door de woning. Frisse buitenlucht is namelijk belangrijk voor een goed leefklimaat. Door het ventilatierooster open te zetten komt er frisse lucht binnen, maar hoef je neit perse het raam open te zetten. Dit is handig als je snel last hebt van kouds luchtstromen of insecten die door het raam naar binnen komen.

Eigenschappen ventilatierooster

Een ventilatierooster in het glas is zo ontworpen dat je zo min mogelijk hinder hebt van de buitenwereld, terwijl je toc h buitenlucht naar binnen haalt. De luchtroosters zijn meestal namelijk vrijwel volledig geluidsdempend, waterdicht en zelfregelend. Dit wil zeggen dat er bij een hardere wind alsnog evenveel frisse lucht naar binnen zal komen als wanneer het bijna windstil is. Daarnaast zijn ze zo ontworpen dat vliegjes en andere insecten niet via het ventilatierooster naar binnen kunnen komen. De inkomende luchtstroom is wel een stuk minder sterk dan die van een openstaand raam. Het kan soms dus alsnog lekker zijn om het raam erbij open te zetten.

Plaatsen ventilatierooster

Voor het plaatsen van een ventilatierooster zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ventilatieroosters worden meestal namelijk op maat geproduceert met het bijbehorende raam. Wanneer je het ventilatierooster wilt toevoegen aan een bestaand raam kan het dus zijn dat hier een aantal aanpassingen voor moeten worden gedaan. Met name het kozijn is vaak niet berekend op het toevoegen van deze extra toepassing. Een ventilatierooster in een raam is meestal circa 80 millimeter hoog. De breedte kan worden aangepast op jouw eigen situatie.

Wil je een ventilatierooster plaatsen in jouw glas? Onze glaszetters helpen je graag. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman uit jouw regio. Vergelijk gemakkelijk profielen en recensies om de vakman te vinden die bij jou past. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo ben jij altijd op de hoogte van de kosten voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Zonwerend Glas

Zonwerend Glas

Zonwerend glas kan een mooie oplossing zijn wanneer je ramen een groot gedeelte van de dag recht in de zon staan. Op zo'n moment wil je het licht toch graag een beetje dimmen en kunnen de betreffende ruimtes 's zomers ook flink warm worden. Zonwerend glas filtert het licht en de warmte voor een gedeelte, waardoor het raam weer aangenaam is om door naar buiten te staren. Je wilt immers nog wel je uitzicht behouden.

Zonwerend glas, voordelen

Met het plaatsen van zonwerend glas heb je minder gauw last van de zon of de warmte. Dat is echter niet het enige voordeel dat zonwerend glas te bieden heeft. Als je zonwerend glas plaatst in de juiste situaties kan je bijvoorbeeld ook energiekosten besparen. Je hoeft namelijk minder moeite te doen om een ruimte koel te houden in de zomer. Ook het filteren van UV-licht, wat onderdeel is van zonlicht filteren, heeft voordelen op zichzelf. Je hebt met minder UV straling namelijk ook minder snel last van verkleuring in je meubilair en ander interieur.

Zonwerend glas, nadelen

Zonwerend glas werkt het beste in bepaalde specifieke situaties. Denk bijvoorbeeld aan een raam waar de zon bijna altijd recht op staat op een bovenverdieping. In andere situaties kan zonwerendglas buiten de zomer juist een tegengesteld effect hebben. Zonwerend glas filtert het zonlicht namelijk altijd. Ook in de winter wanneer het koud en donker is. Bovendien is zonwerend glas op een extreem zonnige en hete dag, die steeds vaker voorkomen in Nederland, alsnog niet voldoende. In zulke gevallen kan je misschien beter nadenken over elektrische of handmatige buitenzonwering. Zo kun je zelf bepalen wanneer zonlicht en warmte wordt tegengehouden en wanneer het meer dan welkom is.

Voor de mogelijkheden op het gebied van zonwerend glas kan je je laten informeren door een professionele glaszetter. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies om de vakman te vinden die het beste bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Brandwerend Glas

Brandwerend Glas

Brandwerend glas kan levens redden in het geval van een brand. Een normale ruit breek bij brand al na één minuut door de hitte. Vanaf dit moment kan er onbeperkt zuurstof bij het vuur komen waardoor deze gemakkelijk kan groeien.

Hoe werkt brandwerend glas?

Brandwerend glas is een veiligheidsglas dan eigenlijk beter brandvertragend glas kan heten. Je kunt brand namelijk niet simpelweg voorkomen door een ander raam te plaatsen. Brandwerend glas springt echter wel veel minder snel bij hitte dan gewoon glas. Dit betekent dat het langer duurt voordat er extra zuurstof bij het ontstane vuur kan komen. Maar wat heeft dit dan precies voor voordelen? Brandwerend glas kan het tot wel 90 minuten uithouden bij een brand. Dit betekent dat het vuur 90 minuten lang minder snel zal groeien dan normaal. Zonder zuurstof kan een vlam immers niet aan blijven. Deze 90 extra minuten geeft je extra tijd om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. Bovendien kan 90 minuten genoeg tijd zijn om het vuur te kunnen doven of indammen. Eventueel kan de brandweer er tegen die tijd zelfs al zijn. Door brandwerend glas te plaatsen maak je de kans op slachtoffers dus een stuk kleiner en maak je het blussen van het vuur een stuk gemakkelijker. Zo kan je voorkomen dat het gehele gebouw afbrandt.

Soorten brandwerend glas

Er zijn meerdere typen brandwerend glas die je kunt laten zetten. Draadglas is de goedkoopste en minst effectieve soort. Dit glas breekt net zo snel als gewoon glas. Het voordeel is echter dat het draad dat door het glas heen zit de scherven bij elkaar houdt. Op deze manier kan er alsnog geen zuurstof binnen komen en krijgt er niemand glasscherven in zijn armen of benen. Dit glas houdt het ongeveer 10 minuten uit. Verder heb je de gelaagde soorten. Elke soort reageert anders op de hitte, maar het effect is vrijwel hetzelfde. Deze gelaagde glassoorten zorgen er namelijk voor dat de warmtestraling wordt gereduceert. Simpel gezegd betekent dat dat de vlam minder gemakkelijk hitte kan verspreiden waardoor het vuur minder snel om zich heen zal grijpen.

De glaszetters van MyGo kunnen prima uit de voeten met het adviseren in, en het plaatsen van, brandwerend glas. Via de matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies om de vakman te vinden die bij jou past. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan om je te laten informeren over de kosten. Heb je spoed of liever contact over de telefoon? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Velux Dakraam

Velux Dakraam

Velux dakramen zijn een van de bekendste producten van producent Velux. Velux is van origine een Deense onderneming en de naam is een samenvoeging van Vetilatie en Lux (licht). Deze naam geeft goed weer waar de producent voor staat; kwaliteit op het gebied van luchtcirculatie en lichtval.

Plaatsen Velux dakraam

Dakramen van Velux zijn voornamelijk geschikt voor hellende daken. Doordat ze komen in een hoop verschillende soorten en maten is er altijd een dakraam die aansluit op jouw wensen en behoeften. Om te weten te komen waar je het dakraam moet plaatsen voor een optimaal effect kan je het best advies vragen van een professionele glaszetter. Zij weten precies hoe de lichtval en isolatie het beste tot zijn techt komt.

Mogelijkheden Velux-dakraam

Net zoals bij gewone ramen kan je bij een raam van Velux een hoop accessoires toevoegen. Velux heeft echter zijn eigen accessoires die het raam maximaal tot zijn recht brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jaloezieën, rolluiken en andere zonwering, maar ook aan insectenhorren. Al deze accessoires kunnen worden aangepast aan jouw eigen wensen en behoeften en aan de locatie van het raam.

Lichtkoepel van Velux

Nog een product van Velux dat vij populair is is de lichtkoepel. Dit is een bol raam dat perfect kan worden geplaatst op een plat dak. Door de bolle vorm glijd water er direct van af en heb je altijd een perfect zicht naar buiten. Bovendien komt er door een lichtkoepel veel licht naar binnen. Doordat de lichtkoepels goed zijn geïsoleerd kunnen ze ook bijdragen aan het terugbrengen van je energiegebruik. De warme of koude lucht van binnen blijft namelijk ook binnen zolang de koepel dicht zit. Lichtkoepels van Velux komen ook in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit wil zeggen dat inbreken via een lichtkoepel niet gemakkelijk is en inbrekers over het algemeen zal afschrikken. De bolling in de koepel maakt het raam ook zo stevig dat hij bijne niet te breken is.

Voor het plaatsen van Velux producten kan je altijd terecht bij een glaszetter. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een glaszetter bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Waarom Triple glas?

Waarom Triple glas?

Triple glas, of driedubbel glas, is een glassoort die bestaat uit drie lagen glas met daartussen een doorzichtige PVB-folie. Deze PVB-folie is samen met de drie lagen glas een garant voor optimale geluidsdichtheid. Daarnaast breekt triple glas ook moeilijker dan andere glassoorten doordat het plakkerige PVB de glasscherven bij elkaar houdt. Dit is erg handig bij inbraak aangezien zelfs het gooien van een steen tegen de ruit nog geen toegang geeft tot het huis. En dit zijn nog maar twee van de voordelen van driedubbel glas.

Voordelen triple glas

Hierboven zijn er twee vorodelen van triple glas al even kort aangestipt. Zo is triple glas geluidsabsorberend en extra veilig tegen inbraak. Ook hevige weersomstandigheden krijgen totaal geen vat op driedubbel glas. Triple glas heeft echter nog een veel groter voordeel dan veiligheid en geluidsdichtheid. Het is namelijk ook een zeer goede isolatie in de ramen. Dubbel glas isoleert in principe ook al goed, en is een stuk goedkoper, maar met triple glas bespaar je mogelijk tot wel 280 euro op je energierekening. Dit komt omdat zelfs met de strengste winters alle warmte binnen wordt gehouden door het driedubbele glas in het raam. Hierdoor heb je een constante temperatuur in huis en hoef je dus veel minder te stoken. Je kunt de investering in triple glas dus gemakkelijk terugverdienen door wat je bespaart aan energiekosten.

Nadelen triple glas

Het zetten van triple glas kent helaas ook een paar nadelen. Het grootste probleem waar mensen tegenaan lopen is de prijs. Triple glas is namelijk wel aanzienlijk duurder dan andere Hoge Rendement-glassoorten zoals dubbel glas. Als je het geld hebt voor deze investering is dit het echter dubbel en dwars waard. Andere problemen die voorkomen bij triple glas zijn verkleuring en gebrekkige lichtval. Het glas kan het licht namelijk tot zo'n 10 procent terugbrengen, waardoor de kamer donkerder wordt dan met dubbel of enkel glas. Verkleuringen zijn vaak het eerst merkbaar aan de randen van het raam en worden veroorzaakt door lijm of vocht dat in aanraking komt met het PVB.

Aandachtspunten triple glas

Om maximaal rendement te draaien 

Float glas – enkel glas vervangen

Float glas – enkel glas vervangen

De voordelen van floatglas

Floatglas, ook wel enkel glas genoemd brengt verschillende voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel is dat het op veel manier toe te passen is in je woning. Afhankelijk van je behoefte kan de dikte van het glas verschillen en op allerlei manieren worden verwerkt. Zo kun je dit glas lamineren, zeefdrukken, printen, harden, buigen en modelleren. Daarnaast is het milieuvriendelijk omdat het lang mee gaat en ook helemaal gerecycled kan worden. Ook is float glas een stuk goedkoper vergeleken met dubbel glas. 

De nadelen van float glas

Dubbel glas houdt warmte beter binnen dan float glas, dat is de voornaamste reden dat steeds meer mensen overstappen. Met dubbel glas bespaar je energie en is het mogelijk om op termijn je investering terug te verdienen. Ook beschermt dubbel glas de woning beter tegen weersomstandigheden. Hierbij kan je denken aan harde wind, regen en sneeuw. Float glas kan wel eens gaan tochten, wat zorgt voor een instabiele temperatuur in je woning. 

Punten van aandacht bij het vervangen van enkel glas

Bij het laten vervangen van glas zijn er een aantal aandachtspunten. Maak allereerst de ruimte om het glas heen leeg, zodat de glaszetter er goed bij kan. Daarnaast is het aan te raden om je te laten adviseren door de glaszetter wat betreft de verschillende soorten glas waar je uit kunt kiezen. Mocht je nieuw float glas willen plaatsen dan zal je moeten bepalen welke dikte het nieuwe glas moet zijn. Er zijn veel verschillende opties. Het is daarom zeker aan te raden om te overleggen met een glaszetter om te kijken welk soort glas het beste past bij jou behoeftes en situatie. 

Enkel glas kan je het beste laten vervangen door een expert. Onze specialisten helpen je graag in je keuze. Wil je meer informatie? Vraag dan een offerte aan! Bij MyGo vind je altijd de geschikte glaszetter bij jou in de buurt, die past bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever telefonisch contact? Onze klantenservice zoekt graag samen met jou naar de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Floatglas plaatsen

Floatglas plaatsen

Floatglas, oftewel enkel glas, is een van de meest gebruikte glassoorten ter wereld. Ondanks dat veel woningen tegenwoordig overstappen op dubbel glas, heeft float glas namelijk een aantal belangrijke voordelen. Floatglas is een glassoort dat wordt gemaakt door gesmolten glas over een bad van vloeibaar tin uit te spreiden. Op deze manier wordt het glas mooi egaal en kunnen er bovendien in één keer grote platen worden gemaakt.

Voordelen van floatglas

Floatglas heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere glassoorten. Waar oud glas bijvoorbeeld nog wel eens een beetje bobbelig kan zijn is floatglas helemaal egaal. Hierdoor is het gemakkelijker schoon te houden en vervormt het floatglas ook geen licht. Zo krijg je dus altijd de perfecte lichtval in huis, wat in veel huizen de uitstraling ten goede komt. Floatglas wordt dan ook veel gebruikt voor voorzetramen in de woning. Bovendien kan een architect met floatglas dus een perfecte inschatting maken van hoe het licht zal vallen en daar rekening mee houden bij de vorm en inrichting van een huis. De sterke duurzame structuur van floatglas zorgt er bovendien voor dat het een hoop verschillende toepassingen heeft, en niet perse alleen in de ramen wordt gebruikt. Je kunt floatglas bijvoorbeeld gemakkelijker buigen, harden of zeefdrukken dan dubbel glas. Daarnaast komt floatglas in een hoop verschillende diktes zodat er altijd een optie is die past bij jouw behoeften. Floatglas wordt ook vaak gebruikt als het isolatieglas in dubbel of driedubbel glas.

Voor het informeren naar de mogelijkheden of het inschakelen van een glaszetter kan je altijd terecht bij MyGo. Via de matchmaker vind je eenvoudig vakmannen bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies van de vakman. Onze klantenservice is ook telefonisch bereikbaar om de juiste vakman te zoeken voor jouw klus. Bel 085 432 00 32


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu alles wat je wilde weten over ramen en glaszetters. Hieronder staan een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën