Terug naar diensten
Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen

Wat kost het vervangen van dubbel glas?

Wanneer je een groot raam van dubbel glas wilt laten vervangen, dan ben je meestal zo’n 200 euro kwijt. Meestal heeft een middelgroot rijtjeshuis een totale raamgrootte van 15 vierkante meter. Als je ongeveer 15 vierkante meter aan ramen wilt laten vervangen, dan kost dit meestal tussen de 2.000 en de 3.200 euro. De prijzen van dubbel glas vervangen hangen voornamelijk af van het soort en de grootte van het glas. Standaard dubbel glas kost meestal  zo’n 110 euro per vierkante meter, inclusief de montagekosten en de btw. Je bespaart dan echter al zo’n 130 euro voor een gemiddelde woning aan energiekosten. De meeste mensen willen dubbel glas vervangen wanneer ze willen overstappen naar een duurzamere variant met een hoger rendement.. Bovendien kan de moeilijkheidsgraad van de klus effect hebben op de prijs van de vervanging. Als een glaszetter bijvoorbeeld niet goed bij het raam kan omdat er spullen in de weg staan, is de glaszetter langer met de klus bezig en betaal je dus meer. Ook is het verstandig om het raam en het raamkozijn van tevoren goed te reinigen, zodat de glaszetter meteen te werk kan gaan.

Waarom dubbel glas laten vervangen?

Er zijn veel redenen om dubbel glas te laten vervangen door glas dat beter isoleert. Ten eerste biedt glas met een hoger rendement meer warmte en gaat er minder energie verloren. Daarom kun je flink besparen op de energiekosten. Je hoeft minder energie te stoken en je zult meer energie ook daadwerkelijk gebruiken. Dit zorgt voor een flink wat lagere energierekening aan het einde van het jaar. Bovendien is het veel beter voor het milieu om goed isolerende ramen te hebben, omdat er geen energie verloren gaat. Hierdoor zijn beter isolerende ramen een erg duurzame keuze. Andere voordelen aan beter isolerend glas zijn dat er bijvoorbeeld geen kou en tocht meer binnen kan komen. Dit zorgt voor meer wooncomfort. Ook kan dikker glas geluidsisolerend werken, zodat je minder last hebt van lawaai van buiten. Als laatste zal er minder snel condens ontstaan op de ramen, zodat je dit niet steeds eraf moet vegen en er ook minder snel schimmel ontstaat.

Soorten vervangend glas

In het volgende overzicht zie je een paar belangrijke vervangende glassoorten en wordt er uitgelegd hoeveel je kunt besparen wanneer je hiervoor kiest:

  • Als je voor HR glas kiest, dan betaal je ongeveer 120 euro per vierkante meter incl. montage en btw. Je bespaart dan echter al bijna 200 euro per jaar aan energiekosten, wanneer je ongeveer 20 vierkante meter aan glas in je woning hebt.
  • HR+ glas is net iets beter isolerend en kost 125 euro per vierkante meter. Je bespaart dan ongeveer 230 euro op de energiekosten per jaar bij een gemiddelde woning.
  • Een nog duurzamere keuze is HR++ glas, dat ongeveer 135 euro per vierkante meter kost. De besparing op de energiekosten is dan ongeveer 260 euro per vierkante meter.
  • Je kunt je dubbel glas ook laten vervangen door triple glas. Triple glas, oftewel HR+++ glas, is verreweg de meest duurzame keuze wat betreft glas. Het kost ongeveer 175 euro per vierkante meter, maar je bespaart er bijna 300 euro per jaar mee op de energiekosten. Op lange termijn is het het dus zeker waard om deze glassoort aan te schaffen.

Glas laten vervangen door een professionele glaszetter

Bij MyGo kun je je glas laten vervangen door een professionele glaszetter. Het is verstandig om je glas te laten vervangen door een specialist, omdat er zorgvuldig moet worden omgegaan met glas. Er kunnen veel dingen misgaan en als je vergeet om met bepaalde dingen rekening te houden, dan kan het glas maar zo breken. Bovendien hebben specialisten al veel ervaring en zorgen ze ervoor dat de klus zo voorspoedig en veilig mogelijk zal verlopen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er iets fout gaat. Een glaszetter kost ongeveer 45 euro per uur, afhankelijk van de klus. Hoe makkelijker een glaszetter bij jouw ramen kan, hoe minder lang hij bezig is en hoe minder je dus betaald. Ook is het slim om de kozijnen van tevoren even schoon te maken. De beste glaszetter bij jou in de buurt kun je vinden via de MyGo Matchmaker. Als je liever belt, dan kan dat ook, op 085-432 00 32.