Extra dun isolatieglas

Extra dun isolatieglas

29 apr. '22 • Door MyGo redactie

Eén van de manieren om je woning te isoleren is door te kijken naar het glaswerk. In de loop der jaren is er op deze markt nogal iets veranderd. Zo is er naast dubbel glas tegenwoordig ook een optie voor HR++ en HR+++ glazen; deze beschikken over een extra hoge isolatiewaarde. Hier lees je meer over de mogelijkheden van dunner isolatieglas, geschikt voor oudere kozijnen, én vind je direct een glaszetter in jouw regio.

Isolatieglas voor oudere woningen

Veel woningen in Nederland zijn in de jaren ’70 of daarvoor gebouwd. Dit type woningen beschikken vaak over kozijnen die niet geschikt zijn voor een dikker type glas; soms is zelfs dubbel glas al niet eens mogelijk. Isolatieglas is van zichzelf relatief dik en daardoor niet altijd inpasbaar in bestaande kozijnen. Zijn de kozijnen echter nog in goede staat, dan is het logisch dat je deze wilt behouden. Speciaal daarvoor is tegenwoordig dunner isolatieglas beschikbaar. Deze kent, ondanks de dunnere vorm, nog altijd een hoge isolatiewaarde en dat is uiteraard het belangrijkste.

Dun isolatieglas met dezelfde waarden

Het dunnere type isolatieglas benadert of komt qua isolatiewaarde terecht op het niveau van traditioneel isolatieglas. Er zijn tevens steeds meer mogelijkheden, want voor een nóg hogere isolatiewaarde kun je ook kiezen voor een edelgas variant. Hierbij wordt tussen de glasbladen speciaal isolatiegas gespoten. Deze blijft tussen de spouw hangen en dat zorgt ervoor dat er geen luchtstromen ontstaan. Zo bespaar je op de aanschaf van nieuwe kozijnen, terwijl je met isolatieglas hetzelfde hoge rendement weet te bereiken. Een optie die steeds vaker wordt gekozen.

Extra dun isolatieglas. Hier vind je meer informatie

Voordelen dun isolatieglas

Naast bovengenoemde functionaliteiten kent isolatieglas ook een groot aantal voordelen; niet alleen ten opzichte van de reguliere dubbele beglazing, maar ook als we kijken naar het ‘dikkere’ isolatieglas. We onderscheiden de volgende voordelen:

  • Dun isolatieglas past in vrijwel ieder bestaand kozijn/venster
  • Een besparing op de aanschaf; voorheen koos men bij isolatieglas ook voor nieuwe kozijnen
  • Dit type isolatieglas geeft bijna geen condens af
  • Meer transparantie in het glasblad; een samenstelling van slechts 7 á 8 millimeter

Men noemt dit type glas ook wel monumentenglas, aangezien het vaak wordt gebruikt voor monumentale panden. Ook reguliere, oudere panden vallen hier natuurlijk onder.

Meer informatie over dun isolatieglas?

Ben je op zoek naar meer informatie over dun isolatieglas? Bij MyGo kom je snel in contact met ervaren glaszetters in jouw regio. Hierdoor kunnen we je direct verder helpen. Een glaszetter komt bij je langs om de mogelijkheden te bespreken of kan je direct meer informatie verschaffen. Maak gebruik van onze zoekfunctie om direct een glaszetter in jouw regio te vinden. 

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 18 maart 2019 en werd op 26 april 2022 geactualiseerd met informatie over dun isolatieglas.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!