Terug naar diensten
Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Glas is tegenwoordig alomtegenwoordig in gebouwen. Dat is mooi voor ons, maar ook voor inbrekers. Normaal glas breekt namelijk eenvoudig. Tegelijkertijd kan brekend glas voor gevaarlijke situaties of persoonlijk letsel zorgen. Voor je eigen veiligheid kan het daarom verstandig zijn om op strategische plekken veiligheidsglas te gebruiken.

Veiligheidsglas dikte

Veiligheidsglas is vaak wel vijf keer sterker dan gewoon glas en breekt dus minder snel. Ideaal dus op plekken die een stootje moeten kunnen hebben. Veiligheidsglas kan bij bijvoorbeeld een glazen tafel voor meer veiligheid zorgen. Maar ook een glazen pui kan op die manier veiliger worden gemaakt. Niet alleen voor je persoonlijke veiligheid, maar ook ter beveiliging tegen ongewenste bezoekers van buiten. Want standaard glas is gemakkelijker kapot te krijgen voor inbrekers. Veiligheidsglas van 8mm is tegen veel kracht bestand en wanneer het glas toch breekt zijn de scherven niet scherp genoeg om je aan te snijden.

Veiligheidsglas op maat

Beglazing kan nog op andere manieren bijdragen aan de persoonlijke veiligheid. Bij brand breekt glas door de hitte vaak al na één minuut. Door gebruik te maken van brandwerend glas kan dit oplopen tot anderhalf uur. In veel openbare gebouwen is dit tegenwoordig zelfs een verplichting. Als je dit bij je thuis plaatst is het soms mogelijk om korting op je brand- of inboedelverzekering te krijgen. Ook kozijnen en deuren dienen dan brandwerend te zijn voor een optimale brandveiligheid.

Als je weleens glasschade hebt gehad, dan weet je hoe vervelend het kan zijn. Het weer komt naar binnen en overal ligt glas. Daarnaast moet er een nieuwe ruit in, en dat is lang niet altijd goedkoop. Het is slimmer om schade aan het glas te voorkomen. Dit kun je doen door het juiste glas voor de juiste plek te kiezen.

Soorten veiligheidsglas

  • Draadglas

Glasschade kan ontstaan door weersomstandigheden. Een harde windvlaag kan een deur of raam laten open klappen of laten dichtslaan. Door de harde knal die hiermee gepaard gaat, breekt in veel gevallen de ruit. Draadglas kan hier een oplossing bieden. Dit glas is dikker en binnenin is een net van metaaldraad gewoven. Door de klap zal het glas misschien wel barsten, maar het blijft wel aan elkaar zitten. Draadglas wordt vooral gebruikt in garages en schuren. Mocht je het draadglas niet mooi vinden, dan kun je ook kiezen voor gehard glas. Dit glas is vijf keer dikker dan normaal glas, maar het heeft wel dezelfde uitstraling.

  • Inbraakvertragend glas

Een andere oorzaak van glasschade is inbraak. Door inbraakvertragend glas te plaatsen, zal de dief een aantal minuten bezig zijn om binnen te komen. Hier hebben de meeste dieven geen geduld voor en daardoor zullen ze voortijdig opgeven. Is het duidelijk dat je huis is uitgerust met inbraakvertragend glas, dan is inbraak dus minder interessant. Draadglas kan ook goed werken tegen inbraak. Door het reliëf van het glas is er moeilijk doorheen te kijken. Dieven kunnen de inhoud daardoor niet bekijken en dus is inbreken een stuk minder interessant.

Veiligheidsglas prijs

Voor veiligheidsglas betaal je, afhankelijk van de dikte, ongeveer 45 tot 105 euro per vierkante meter. Spreekt dit door met de glaszetters van MyGo. Dan heb je direct een goed idee van de tarieven. Bellen is ook mogelijk, dit kan via 085 - 432 00 32.