Terug naar diensten
Kosten veiligheidsglas

Kosten veiligheidsglas

Denk je erover om veiligheidsglas in jouw woning of pand te laten plaatsen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de mogelijkheden en voordelen van veiligheidsglas t.o.v. andere soorten glas. Normaal glas is kwetsbaarder en minder isolerend dan veiligheidsglas. Ook kan brekend glas voor gevaarlijke situaties of persoonlijk letsel zorgen. Om die redenen kan het verstandig zijn om op strategische plekken veiligheidsglas te laten plaatsen. Dit kun je het beste laten doen door een ervaren glaszetter.

Wil je graag in contact komen met een geschikte glaszetter bij jou in de buurt? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende glaszetters bij jou in de regio. Deze kun je vervolgens vergelijken op basis van een aantal criteria waaronder recensies, prijzen en bedrijfsinfo. Vervolgens kies je zelf de glaszetter die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Maak je liever telefonisch een afspraak? Bel dan: 085 – 432 00 32.

Inhoudsopgave

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is glas dat zo geoptimaliseerd is dat de kans op snijwonden en ander letsel bij het breken ervan nihil is. Je kunt het daarom goed gebruiken op plekken waar je veel te maken hebt met glas, zoals een glazen douchewand of een spiegel in de badkamer. Daarnaast is veiligheidsglas minstens vijf keer zo sterk dan gewoon glas en is het bestand tegen grote temperatuurverschillen. Doordat veiligheidsglas zo sterk is, is het erg moeilijk om hier doorheen te komen. De woning of het pand is daardoor een stuk beter bestand tegen inbraak.

Soorten veiligheidsglas

De bekendste soorten veiligheidsglas zijn: gehard glas en gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas is glas dat verhit wordt tot maar liefst 600 graden Celsius. Doordat je het glas laat koelen ontstaat er een spanning tussen de binnen- en de buitenkant van het glas. Deze reactie zorgt ervoor dat het glas tot vijf keer sterker wordt dan regulier ongehard glas. Dit type glas wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als douchewand, tafelblad en achterwand van een keuken. Ook het glas dat je ziet in bushokjes is meestal gehard glas.

Gelaagd glas

Bij gelaagd glas kun je kiezen uit de volgende drie opties: éénzijdig, tweezijdig of gelaagd met folie voor gehard glas. Gelaagd glas met folie bestaat uit minstens twee glasplaten met daartussenin een speciale kunststof folie. De platen en de folie zijn onder hoge temperaturen aan elkaar gesmolten, waardoor dit één geheel wordt. Deze constructie zorgt ervoor dat gelaagd glas erg moeilijk te breken is. Wanneer dit wel geprobeerd wordt, ontstaat er meestal niet meer dan een ster of een barst in het glas. Dit zie je bijvoorbeeld weleens bij autoruiten gebeuren.  

Voordelen veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft een aantal belangrijke voordelen t.o.v. regulier glas. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

  • Doordat het glas in het geval van een breuk in hele kleine stukjes uit elkaar valt, is de kans op snijwonden of ander letsel nihil. Deze kleine stukjes hebben namelijk geen scherpe snijranden.
  • Veiligheidsglas is tot vijf keer sterker dan normaal glas, waardoor het een stuk minder breekbaar is en de woning of het pand beter beveiligd is tegen inbrekers.
  • Je kunt veiligheidsglas ook gebruiken voor een betere isolatie en geluidswering.
  • Het is mogelijk om te kiezen voor een ‘matte’ variant. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen zo naar binnen kan kijken, waardoor je in dat geval meer privacy hebt.

Kosten veiligheidsglas

De gemiddelde kosten voor gehard glas liggen tussen de €40 en €80 per m2 incl. btw. De prijs is daarbij afhankelijk van de dikte van het glas. Hoe dunner het glas, hoe voordeliger je uit bent. De dikste variant is zo’n 15mm. Naast de prijzen voor het geharde glas dien je ook rekening te houden met de plaatsingskosten door een glaszetter. Deze liggen tussen de €40 en €65 per m2.

De gemiddelde kosten voor gelaagd glas liggen tussen de €90 en €190 per m2 incl. btw en plaatsing. De prijs is daarbij afhankelijk van het type gelaagd glas. Je kunt daarbij kiezen uit éénzijdig, tweezijdig of gelaagd met folie voor gehard glas. Eénzijdig is de meest voordelige variant en laatstgenoemde de meest prijzige variant.

Wil je graag meer informatie over de exacte kosten voor jouw klus? Dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier kun je meerdere offertes aanvragen bij verschillende glaszetters. 

MyGo helpt je graag verder

Ben je van plan om binnenkort veiligheidsglas te laten plaatsen? Dan is het verstandig om je eerst goed te oriënteren. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en kosten voor jouw klus, kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier kun je snel en eenvoudig één of meerdere offertes aanvragen bij glaszetters bij jou in de buurt. Deze kun je vergelijken op basis van recensies, prijzen en andere bedrijfsinfo. Na de oriëntatie kies je vervolgens zelf de glaszetter uit die het beste aansluit bij jouw wensen. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.