Lek raam vervangen kosten

Lek raam vervangen kosten

Wat kost het vervangen van een lek raam?

Het kost gemiddeld tussen de 60 en 110 euro per m2 om een lek raam te laten vervangen. De prijzen zijn vooral afhankelijk van de gekozen glassoort en de totale oppervlakte van de ramen die worden vervangen.

Je herkent een lek raam aan condens tussen de glasplaten. Een waas op het glas tussen de glasplaten is ook een indicatie. Een lek raam is vervelend, want je kunt niet meer goed door de ruit kijken. Bovendien isoleert een lek raam minder goed waardoor je meer energie verbruikt om je huis te verwarmen.

Heb jij te maken met een lek raam en wil je de ruit laten vervangen? MyGo brengt je in contact met een glaszetter bij jou in de buurt. Met de MyGo Matchmaker maken wij de perfecte match tussen jouw wensen en het aanbod van een vakman in de regio. Je krijgt een overzicht van alle glaszetters in de buurt en je kunt profielen en reviews met elkaar vergelijken. Daarnaast kun je gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. MyGo is ook telefonisch bereikbaar. Heb je liever direct iemand aan de lijn? Bel dan 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsindicatie vervangen lek raam

In de tabel zie je een prijsindicatie per glassoort. De kosten voor een glaszetter zijn nog niet in deze prijzen verwerkt. De prijs voor het plaatsen van glas ligt gemiddeld tussen de 40 en 50 euro per m2. Hierin zijn de btw, de energietoeslag en de verwijderingsbijdrage meegenomen.

Wil je meer weten over de isolatiewaarde, de besparingen en de terugverdientijd van dubbel glas? Lees dan eens ons artikel over dubbel glas.

Tabel: gemiddelde prijzen per glassoort

Glassoort

Gem. prijzen per m2

Enkel glas

€ 45

Standaard dubbel glas

€ 60

HR glas

€ 65

HR+ glas

€ 70

HR++ glas

€ 75

HR+++ glas

€ 110


Kun je een lek raam repareren?

Isolatieglas met een lek is helaas niet te repareren. De isolerende werking van het glas komt van een speciaal gas tussen de glasplaten. Bij een lek loopt dit gas weg. Dat is niet meer te herstellen. Een nieuw raam laten plaatsen is dan de enige oplossing.

Hoe ontstaat een lek?

Een lek ontstaat meestal omdat de omlijsting die de twee (of 3) glasplaten samenhoudt niet langer luchtdicht is. Zo kan er vocht binnendringen in de ruimte tussen de glasplaten. Daardoor ontstaat condens in het raam. Deze condens zet zich met vuil en al af tegen de ruiten waardoor ze vies worden aan de binnenkant.

Hoe kan een raam lek raken?

Er zijn een aantal oorzaken waardoor isolatieglas lek kan raken:

  • Een fabricagefout in het glas
  • Door het verkeerd zetten van het raam
  • Door achterstallig onderhoud.

Isolatieglas heeft een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar. Heb je oude ramen? Dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk dat ze het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Heb je pas nieuwe ramen en is er al een lek? Neem dan even contact op met de leverancier of de glaszetter die de ruiten heeft geplaatst. De kans is groot dat er dan sprake is van een fabricagefout of een verkeerd gezet raam.

Tips van Mygo

Voorzetramen in plaats van nieuwe ramen

Soms is het niet mogelijk om ramen te vervangen. Bijvoorbeeld bij monumentale panden. In dat geval kun je als alternatief een voorzetraam gebruiken. Een voorzet raam wordt voor of achter je huidige ramen geplaatst. Op die manier zorgen de voorzetramen voor isolatie, bescherming van je ruiten en bieden ze bescherming tegen geluidsoverlast. De prijs van een voorzetraam ligt gemiddeld tussen de 100 en 140 euro per m2. Hier zijn alle kosten (behalve de kosten voor de plaatsing) bij inbegrepen.

Naast ramen, ook kozijnen vervangen

Zijn je huidige kozijnen niet geschikt voor dubbel glas? In ons artikel over dubbel glas en nieuwe kozijnen vind je bruikbare informatie wanneer je naast je ruiten ook je kozijnen wilt laten vervangen.

Meerdere offertes aanvragen

De prijzen van glaszetters kunnen verschillen. Vraag daarom bij verschillende vakmensen een offerte aan. Zo kun je ze met elkaar vergelijken en vind je gemakkelijk de ideale vakman voor jouw klus.

Condensvorming? Kijk even goed

Condensvorming hoeft niet altijd te betekenen dat het raam lek is. Kijk even goed of de condens tussen de glasplaten zit. Heb je alleen condens op je ramen dan ligt het wellicht aan je ventilatie. Misschien is er te weinig ventilatie of is het ventilatierooster smerig. Als het vocht niet weg kan ontstaat immers ook condens.

Vind de meest geschikte vakman met MyGo

Het zetten van een raam is een lastige klus. Als het niet goed gebeurd heb je binnen no time opnieuw een lek raam. Daarom is het aan te raden het glas te laten plaatsen door een erkende specialist. Met de MyGo matchmaker vind je snel de meest geschikte vakman voor jouw klus. Je krijgt een overzicht van alle glaszetters bij jou in de regio. En je kunt direct één of meerdere offertes aanvragen. Wil je eerst meer informatie? Je hebt de mogelijkheid om profielen en reviews van verschillende glaszetters te vergelijken. Bellen naar 085 106 1600 kan ook. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag om een glaszetter in de buurt te vinden.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!