Terug naar diensten
Brandwerend Glas

Brandwerend Glas

Onder invloed van thermische spanningen die ontstaan door de hitte bij een brand, breekt normaal glas vaak al na één minuut. Brandwerend glas is veiligheidsglas wat zo gemaakt is dat een brand vertraagd wordt; het wordt daarom ook wel brandvertragend glas genoemd. In openbare gebouwen en scholen is het plaatsen van brandwerend glas steeds vaker verplicht. De brandvertragende werking kan oplopen tot 90 minuten, afhankelijk van de glassoort. Tijd die in geval van een brand van levensbelang is. Brandwerend glas geeft je meer tijd om te vluchten of anderen in veiligheid te brengen.

Verschillende typen brandwerend glas

Er bestaan meerdere soorten brandwerend glas: draadglas, speciaal thermisch voorgespannen glas, speciaal thermisch voorgespannen glas met coating, gelaagd glas met epoxy tussenlaag en gelaagd glas met schuimende tussenlaag. Elk type brandwerend glas reageert anders op de hitte. Gewoon draadglas breekt zeer snel, het draad zorgt er echter voor dat het glas op de plek blijft. Na tien minuten ontstaat er verweking. De gelaagde glassoorten met tussenlagen zorgen ervoor dat bij een brand de warmtestraling wordt gereduceerd. De thermisch voorgespannen beglazingen hebben een vergelijkbare werking.

De glaszetters die zijn aangesloten bij MyGo weten je precies te vertellen welke glassoort in je pand de beste keuze is. Vind snel en gemakkelijk een glaszetter bij jou in de buurt via de Matchmaker, of bel direct naar: 085 432 00 32