Terug naar diensten
Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

De belangrijkste functie van inbraakwerend glas is dat het een inbraak aanzienlijk kan vertragen. Bovendien heb je bij inbraakwerend glas geen rondslingerende scherven, die je huisraad kunnen beschadigen. Deze speciale eigenschappen komen niet door de dikte van het glas, maar juist door het feit dat het glas in twee platen is verdeeld. Tussen deze twee platen zit een speciale folie, die het glas ook na forse beschadigingen bij elkaar weet te houden. De glaszetters van MyGo kunnen je verder inlichten over de verschillende soorten (veiligheids)glas. Wat betreft kosten moet je bij inbraakwerend glas rekening houden met 35 euro tot ongeveer 125 euro per vierkante meter. Het uurloon van de glaszetter zelf, zit hier nog niet bij. Dat ligt doorgaans rond de 50 euro per uur

Veiligheidsglas

Het glaswerk in je woning is meestal het kwetsbaarst voor inbrekers. Met veiligheidsglas kun je de inbraakkans behoorlijk verkleinen. Veiligheidsglas kun je in een geharde of gelaagde variant krijgen. Beide varianten beschikken echter over een bijzonder grote weerbaarheid. Het kost zeer veel tijd om een stuk veiligheidsglas kapot te maken en het gaat ook nog eens gepaard met veel lawaai. Die twee woorden, - tijd en lawaai - zijn de nachtmerrie van iedere inbreker. Door de verschillende glasplaten en de folies daartussen behoudt het glas ook na een zware inslag zijn structuur. Het zal niet in verschillende, scherpe stukken breken, die je kunnen verwonden. Zeker in het geval van kleine kinderen is dat erg belangrijk.

Gehard glas

Gehard glas hoef je niet alleen voor ramen te gebruiken. Deze glassoort is door zijn stevigheid ook geliefd als tafelblad, deur of in keukenkastjes. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je het glas door een stootje per ongeluk beschadigt. De reden hiervoor is het speciale productieproces. Het glas is door extreme verhitting en snelle afkoeling bijzonder hard geworden. Mocht gehard glas toch breken is het alsnog veel veiliger dan de traditionele variant. Het glas spat uiteen in talloze kleine stukjes, die niet scherp genoeg zijn om snijwonden te veroorzaken. Het is wel belangrijk dat het glas een minimale dikte heeft van 10mm. De kosten van gehard glas zijn door het specifieke productieproces natuurlijk hoger dan normale glassoorten. Houd rekening met prijzen van 40 euro tot 60 euro per vierkante meter. Dit is natuurlijk exclusief montage.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt meestal gebruikt op plekken waar glas echt niet mag breken. Denk hierbij aan restaurants, winkelcentra, of andere publieke plekken waar veel mensen komen. Je kunt het echter ook uitstekend gebruiken voor je eigen woning. De folie tussen de glasplaten zorgen er bij gelaagd glas voor dat het glas ook na zware beschadigingen bij elkaar blijft. De energie van de klap kan zich door de folie namelijk verspreiden door het hele glas, zodat er niet één punt is waar de energie door het glas breekt. Dit is het belangrijkste verschil tussen gehard en gelaagd glas: gehard glas valt uit elkaar in kleine, onschadelijke stukjes, gelaagd glas blijft één geheel. De prijzen van gelaagd glas liggen gemiddeld iets hoger dan andere glassoorten, afhankelijk van de dikte en het aantal lagen van het glas. Je betaalt doorgaans minimaal 30 euro per vierkante meter, maar soms ook bedragen van 150 euro of meer. Bij MyGo’s glaszetters kun je eenvoudig meer informatie inwinnen. Dit kan ook telefonisch via: 085 - 432 00 32.