Terug naar diensten
Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas laten zetten is een nuttige investering als je bijvoorbeeld woont in een gebied waar veel wordt ingebroken of graag dat beetje extra veiligheid wilt hebben.

Wat is inbraakwerend glas?

  • De belangrijkste functie van inbraakwerend glas is dat het een inbraak aanzienlijk kan vertragen.
  • Bovendien heb je bij inbraakwerend glas geen rondslingerende scherven, die je huisraad kunnen beschadigen.

Deze speciale eigenschappen komen niet door de dikte van het glas, maar juist door het feit dat het glas in twee platen is verdeeld. Tussen deze twee platen zit een speciale folie, die het glas ook na forse beschadigingen bij elkaar weet te houden. De glaszetters van MyGo kunnen je verder inlichten over de verschillende soorten (veiligheids)glas. Klik op de Matchmaker of bel naar 085 106 1600

Wat kost inbraakwerend glas?

  • Inbraakwerend glas kost gemiddeld zo'n 35 euro tot ongeveer 125 euro per vierkante meter.
  • Het uurloon van de glaszetter zelf, zit hier nog niet bij. Dat ligt doorgaans rond de 50 euro per uur.

De totale kosten zijn dus afhankelijk van het soort inbraakwerend glas en het tarief van de glaszetter. Tegenover deze prijs staat dat sommige verzekeraars een lagere premie hanteren als de woning is voorzien van inbraakwerend glas. Vraag dit dus altijd even na bij jouw verzekeraar. Via de MyGo Matchmaker kan je eenvoudig verschillende glaszetters vergelijken. Op onze website vind je bovendien gemakkelijk meer informatie over de prijzen van inbraakwerend glas.

Soorten inbraakwerend glas

Er zijn verschillende soorten inbraakwerend glas. De verschillende mogelijkheden worden hier kort toegelicht.

Gelaagd inbraakwerend glas

De populairste soort inbraakwerend glas is gelaagd glas. Dit glas bestaat zoals hierboven beschreven uit twee of meer glasplaten met daartussen een speciale plakkerige folie. Dit folie houdt het glas bij elkaar, ook wanneer het breekt. Dit zorgt ervoor dat een inbreker dus door het folie en de verschillende lagen glas heen moet zien te breken. Dit is geen makkie, want om gelaagd glas met de hoogste P-waarde te breken zijn zelfs zo’n 70 slagen met een bijl nog niet genoeg.

Draadglas

Bij draadglas wordt het enkel- of dubbel laags glas verstevigd met een metaalgaas. Het gaas valt nauwelijks op als je door het raam kijkt, maar houdt de stukken glas wel bij elkaar wanneer het breekt. Net als bij gelaagd glas zorgt draadglas ervoor dat het voor inbrekers aanzienlijk moeilijk is door het raam heen te komen.

Andere soorten veiligheidsglas

Er zijn een hoop andere soorten veiligheidsglas. Deze soorten glas zijn niet specifiek bedoeld tegen inbraak, maar voor andere risico’s omtrent de ramen. Denk bijvoorbeeld aan brandwerend glas. Dit glas is bedoeld om bij brand langer in tact te blijven dan gewoon glas. Zo verspreidt de vlam minder snel en heb je meet tijd om jezelf en anderen in veiligheid te brengen. Nog een soort veiligheidsglas is gehard glas. Gehard glas is door het productieproces bijzonder hard geworden. Er is dus een flinke hoeveelheid kracht nodig om dit glas te kunnen breken. Wanneer het glas dan eindelijk breekt zijn de scherven bovendien niet scherp, waardoor er geen schade ontstaat aan omstanders en meubilair. Gehard glas wordt niet gerekend als een inbraakwerend glas omdat het, in tegenstelling tot gelaagd- en draadglas, mogelijk is in dit glas een doorgang te creëren. Gehard glas blijft echter veiliger dan enkel glas, en is ook populair als glas in bijvoorbeeld tafels, deuren en keukenkastjes.

Waarom inbraakwerend glas?

Voor het plaatsen van inbraakwerend glas kunnen meerdere redenen zijn.

  • Je woont in een risicovolle buurt, en wilt je inboedel en/of gezin beschermen
  • Je wilt net dat beetje extra zekerheid, om met een gerust gevoel te kunnen slapen
  • Je hebt in huis bezittingen van grote waarde, en wilt dezen beschermen.

Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende glaszetters bij jou in de regio. Vergelijk profielen en tarieven en kies de vakman die bij jou past. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 106 1600

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!