Direct hulp
Terug naar diensten
Glas serre

Glas serre

Bij een serre denken de meeste mensen onmiddellijk aan glas. Polycarbonaat is echter een uitstekend alternatief, met zijn eigen, unieke kwaliteiten. Afhankelijk van de materiaaldikte laat polycarbonaat 20 tot 80 procent licht door. Op deze manier verandert je serre zomers niet in een broeikas, iets dat bij veel oude glazen varianten wel gebeurt. Andere voordelen van polycarbonaat is het gewicht van het materiaal, het feit dat het 100 procent recyclebaar is, en de lage prijs in vergelijking met een glazen dak. Dakplaten van polycarbonaat blijven bovendien lang mooi en verouderen of vergelen dankzij hun uv-coating slechts zeer langzaam.

Glazen terrasoverkapping

Een glazen terrasoverkapping biedt een mooie, natuurlijke lichtinval, waarmee direct sfeer gecreëerd wordt. De lichtval is bovendien gelijk over de serre verdeeld. Vanwege het stevige veiligheidsglas is de serre ook tegen veel natuur- en inbraakgeweld bestand. Je kunt er dus ongeacht het weer gebruik van maken. Zowel ’s winters als ’s zomers is de glazen serre een mooie aanvulling op je huis en tuin. Een heerlijke plek om te vertoeven.

Glas serre vervangen

Het glas van de serre veroudert doorgaans op hetzelfde tempo, dus als één deel aan vervanging toe is, kun je beter de hele serre vervangen. De kosten hiervan kun je voornamelijk terugvoeren op het materiaal en het oppervlak van de serre. Voor HR+++ glas, een van de hoogwaardige glassoorten die veel isolatie bieden, betaal je bijvoorbeeld 50 euro per vierkante meter. Andere glassoorten zijn weliswaar goedkoper, maar laten ook meer warmte ontsnappen. Zeker in de winter kan dat de kosten van de serre aanzienlijk opvoeren. Via MyGo kan je eenvoudig een ervaren glasspecialist inschakelen bij jou in de buurt, dit kan ook telefonisch via: 085 106 1600. Wij helpen je graag!