Direct hulp
Terug naar diensten
Glas in lood ramen

Glas in lood ramen

Wat kost het plaatsen van glas in lood ramen?

Wanneer je één raam wilt van 40 bij 75 cm die voorzien is van een patroon in mooie kleuren, dan kost dat gemiddeld zo’n 300 euro excl. btw. Er kunnen meerdere kleuren worden gebruikt, meestal ongeveer vier per raam. Ook is zo’n raam al voorzien van isolatieglas, zodat je niet meer apart hoeft te betalen voor isolatiemateriaal. Je kunt eerst een voorbeeld bekijken van het patroon en de kleuren in het glas, zodat je weet of het bij jouw woning past. Bij sommige glaszetters is het mogelijk om zelf een ontwerp creëren voor het glas in lood raam. Zo creëer je pas écht een unieke uitstraling in jouw woning. Wanneer je twee van zulke ramen wilt, kan het tweede raam soms iets goedkoper zijn, maar dat is erg afhankelijk van de glaszetter en de moeilijkheidsgraad van de klus.

Welke factoren bepalen de prijs?

De kosten van glas in lood ramen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste beïnvloedt de grootte van het glas in lood raam de prijs. Ten tweede zijn de kosten van glas in lood ramen ook afhankelijk van het model van het raam. Daarnaast zijn glas in lood ramen vaak sierproducten en kan de prijs daarom erg afhangen van de complexiteit en het uiterlijk van het raam. Hoe mooier en meer versierd het raam is, hoe meer geld je meestal kwijt bent. Over het algemeen zijn glas in lood ramen duurder dan float glas, dubbel glas, gelaagd glas, en triple glas. Dat komt omdat de meeste andere glassoorten niet versierd worden.

Glas in lood ramen zonder ingewikkeld patroon

De meeste mensen kiezen voor glas in lood ramen zodat ze een mooi patroon kunnen uitkiezen. Maar je kunt ook glas in lood ramen laten plaatsen zonder een bijzonder patroon. Dit is geschikt wanneer je niet zo van drukte houdt en liever een wat simpeler raam wilt. Als je een rechthoekig glas in lood raam koopt van ongeveer 40 bij 75 centimeter, dan kost dat ongeveer 130 euro per stuk. Ook dit raam is voorzien van isolatieglas. In plaats van dat het raam echter mooie kleuren heeft, is het gemaakt van simpel blank glas. Deze variant van glas in lood ramen is wat moderner, terwijl een glas in lood raam met patroon en kleuren juist een klassiekere uitstraling geeft. Je kunt zelf het beste bepalen welk glas in lood raam het beste bij de stijl van jouw woning past.

Een professionele glaszetter inschakelen

Voor de plaatsing van jouw glas in lood raam kun je het beste een professionele glaszetter inzetten. Het plaatsen van glas moet namelijk erg zorgvuldig gebeuren en er kunnen veel dingen misgaan. MyGo kan ervoor zorgen dat jij gematcht wordt met de beste glaszetter bij jou in de buurt. Onze glaszetters hebben al veel ervaring met het plaatsen van ramen en zorgen ervoor dat alles veilig en voorspoedig verloopt. De prijs van een glaszetter per uur is gemiddeld zo’n 40 of 45 euro. Als je een groot raam wilt plaatsen, is het meestal verstandig om een prijs per vierkante meter glas af te spreken. Zo weet je van tevoren hoeveel geld je kwijt gaat zijn. Je kunt een geschikte glaszetter vinden via de MyGo Matchmaker, of je kunt bellen naar 085 106 1600.