Terug naar diensten
Dubbel glas zetten

Dubbel glas zetten

Dubbel glas zetten kun je laten doen door een glaszetter van MyGo om flink op de energiekosten te besparen. Als een glaszetter het over dubbel glas heeft, bedoelt hij twee glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Tussen deze glasplaten zit dan een spouw, een geïsoleerde ruimte, die warmte binnenhoudt. Dubbel glas is dan ook uitstekend om een goede warmte- en geluidsisolatie te bewerkstelligen.

Dubbel glas zetten: alle mogelijkheden

In de afgelopen jaren zijn de isolerende eigenschappen van dubbel glas steeds verder verbeterd. Nieuwe glassoorten onder deze parapluterm worden inmiddels isolatieglas genoemd. Dat glas wordt op zijn beurt weer onderverdeeld in soorten op basis van rendement. HR, HR+ en HR++ zijn hier voorbeelden van. Je hebt tegenwoordig ook het zogeheten vacuümglas: dat glas is iets dunner dan dubbel glas, terwijl de isolerende functie bewaard is gebleven.

Als je glas laat plaatsen, wordt het dan ook aangeraden om isolatieglas of hr glas te gebruiken. Enkel glas heeft veel warmteverlies tot gevolg en geluidsoverlast van buiten wordt ook niet of nauwelijks gedempt. Dubbel glas wordt inmiddels vooral gemaakt door een hollen metalen buis tussen de gasplaten te zetten en deze met een dubbele kitlaag te bevestigen. Dubbel glas is hierdoor vrijwel compleet afgeschermd van waterdamp.

Dubbel glas zetten: kosten

Enkel glas is veruit de goedkoopste glassoort, maar kan je in de toekomst ook met aanvullende kosten presenteren. Gemiddeld kost enkel glas ongeveer 15 – 75 euro per vierkante meter, terwijl HR glas en dubbel glas vanaf 100 – 125 euro op de markt zijn. Dat is een significant prijsverschil, maar kwaliteit maakt hier wel degelijk wat uit. HR glas scheelt aanzienlijk in stookkosten. Zijn speciale coating zorgt voor een zeer effectieve thermische en akoestische isolatie. Op deze manier verdien je de kosten na verloop van tijd terug.

Vind snel en gemakkelijk glaszetters bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo, of bel direct naar: 085 106 1600 voor het maken van een afspraak.