Terug naar diensten
Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Beschik je over een oudere woning? Grote kans dat je dan niet alleen enkel glas hebt, maar dat deze ook zijn geplaatst in verouderde kozijnen. Het is daarom niet gezegd of deze constructies op dubbel glas zijn berekend. Wil je overstappen op dubbel glas, dan is het in dat geval verstandig ook direct nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Bij uitzondering is het mogelijk om dubbel glas te plaatsen in de bestaande kozijnen door de sponning verder uit te vrezen. Een glaszetter zal overigens altijd langskomen om de ramen te meten en kan je daarbij ook advies geven over de mogelijkheden van dubbel glas binnen de bestaande constructie.

De mogelijkheden voor dubbel glas

Voor veel mensen is de mate van isolatie waarover het glaswerk beschikt belangrijker geworden. Dit zorgt namelijk voor lagere stookkosten. Daarbij is dubbel glas ook gedeeltelijk geluidswerend. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil door het glaswerk kan geraken. Hoe lager deze U-waarde, des te beter de woning is geïsoleerd. Tegenwoordig heb je keuze uit de volgende typen glas:

  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • HR glas (dubbel glas + coating en edelgas in spouw)
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++/driedubbel glas

Subsidie op dubbel glas

Ben je al een tijdje aan twijfelen om over te stappen op dubbel glas? Bekijk dan eens of je ook recht hebt op subsidie. Dit is over het algemeen op gemeentelijk niveau georganiseerd. Aangezien dubbel glas een hogere isolatiewaarde heeft, heb je daarom lagere stookkosten. Hiermee lever je dus een positieve bijdrage aan het milieu en zijn gemeenten bereid een impuls te geven in de vorm van subsidie. Door daarnaast meerdere offertes aan te vragen weet je zeker dat je een goede investering doet.

De voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas

De voordelen van dubbel glas spreken voor zichzelf. Dankzij verbeterde isolatie bespaar je op de stookkosten/energierekening. Omdat er minder sprake is van luchtstromen van buiten naar binnen en andersom zorg je eveneens voor een comfortabel én gezond leefklimaat binnen huis. Tot slot zorgt dubbel glas ervoor dat je huis meer geluidsdicht is en beter bestand is tegen vochtproblemen. Ga je puur voor een besparing in energielasten? Dan is het wel goed om te weten dat de terugverdientijd van isolatie door middel van dubbel glas iets langer is dan van vergelijkbare investeringen in vloerisolatie of dak- en gevelisolatie. Meer weten? Neem snel contact op via MyGo met onze ervaren glaszetters of bel ons via: 085 432 00 32.