Terug naar diensten
Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Beschik je over een oudere woning? Grote kans dat je dan niet alleen enkel glas hebt, maar dat deze ook zijn geplaatst in verouderde kozijnen. Het is daarom niet gezegd of deze constructies op dubbel glas zijn berekend. Wil je overstappen op dubbel glas? Dan is het in dat geval verstandig ook direct nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Bij uitzondering is het mogelijk om dubbel glas te plaatsen in de bestaande kozijnen door de sponning verder uit te vrezen. Een glaszetter zal overigens altijd langskomen om de ramen te meten en kan je daarbij ook advies geven over de mogelijkheden van dubbel glas binnen de bestaande constructie.

Ben je zo snel mogelijk op zoek naar een glaszetter? Dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende glaszetters bij jou in de buurt. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken op basis van recensies, bedrijfsinfo en prijzen. Tot slot kun je zelf de glaszetter uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.

Inhoudsopgave:

De mogelijkheden voor dubbel glas

Voor veel mensen is de mate van isolatie waarover het glaswerk beschikt belangrijker geworden. Dit zorgt namelijk voor lagere stookkosten. Daarbij is dubbel glas ook gedeeltelijk geluidswerend. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil door het glaswerk kan geraken. Hoe lager deze U-waarde, des te beter de woning is geïsoleerd. Tegenwoordig heb je keuze uit de volgende typen glas:

  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • HR glas (dubbel glas + coating en edelgas in spouw)
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • HR+++/driedubbel glas

Subsidie op dubbel glas

Ben je al een tijdje aan twijfelen om over te stappen op dubbel glas? Bekijk dan eens of je ook recht hebt op subsidie. Dit is over het algemeen op gemeentelijk niveau georganiseerd. Aangezien dubbel glas een hogere isolatiewaarde heeft, heb je daarom lagere stookkosten. Hiermee lever je dus een positieve bijdrage aan het milieu en zijn gemeenten bereid een impuls te geven in de vorm van subsidie. Door daarnaast meerdere offertes aan te vragen weet je zeker dat je een goede investering doet.

De voordelen van dubbel glas 

De voordelen van dubbel glas spreken voor zichzelf. Dankzij verbeterde isolatie bespaar je op de stookkosten/energierekening. Omdat er minder sprake is van luchtstromen van buiten naar binnen en andersom zorg je eveneens voor een comfortabel én gezond leefklimaat binnen huis. Tot slot zorgt dubbel glas ervoor dat je huis meer geluidsdicht is en beter bestand is tegen vochtproblemen. Ga je puur voor een besparing in energielasten? Dan is het wel goed om te weten dat de terugverdientijd van isolatie door middel van dubbel glas iets langer is dan van vergelijkbare investeringen in vloerisolatie of dak- en gevelisolatie.

Kosten dubbel glas

De prijzen voor dubbel glas liggen gemiddeld tussen de 60 en 110 euro per m2. Voor het plaatsen van het glas komt hier nog zo’n 40 – 50 euro per m2 bij. Deze factoren bepalen grotendeels de prijs voor het overstappen op dubbel glas. Voor uitgebreide informatie over de kosten van dubbel glas, verwijzen we graag door naar deze pagina.

Bespaartips van MyGo

Vervang de ramen in meerdere stapjes

Wanneer je de kosten voor nieuwe dubbele beglazing toch aan de hoge kant vind kun je er ook voor kiezen om eerst een paar isolatieramen te laten plaatsen in plaats van alles in één keer. Je kunt bijvoorbeeld eerst de ruimtes die veel gebruikt worden vervangen. Op die manier verdeel je het budget en hoef je niet in één keer een groot bedrag af te tikken.

Vraag meerdere offertes aan

Door bij verschillende vakmensen offertes aan te vragen krijg je een goed beeld van de kosten en kun je voor de meest voordeligste optie kiezen.

Voor plaatsen dubbel glas geldt een laag btw-tarief

Voor het plaatsen van dubbel glas geldt een laag btw tarief van 9%. Dit lage btw-tarief is niet van toepassing op de glasprijzen. Het is alleen van toepassing op de arbeidskosten. Maar je kunt op deze manier toch aanzienlijk besparen op de arbeidskosten bij een dergelijke klus.

Vind een vakman via MyGo

Ben je van plan om over te stappen op dubbel glas en wil je graag een glaszetter inschakelen? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende glaszetters bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens één of meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor jouw klus. Kies dan de glaszetter die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.