Terug naar diensten
Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas telt een groot aantal voordelen. Op deze pagina gaan we in op de voordelen, de nadelen en de kosten van dubbel glas.

Ben je zo snel mogelijk op zoek naar een glaszetter? Dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende glaszetters bij jou in de buurt. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op basis van recensies, bedrijfsinfo en prijzen. Tot slot kan je zelf de glaszetter uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.

Inhoudsopgave

Enkel glas vervangen door dubbel glas kosten

De prijzen voor dubbel glas liggen gemiddeld tussen de 60 en 110 euro per m2. Voor het plaatsen van het glas komt hier nog zo’n 40 – 50 euro per m2 bij. Deze factoren bepalen grotendeels de prijs voor het overstappen op dubbel glas. Voor uitgebreide informatie verwijzen we graag door naar onze pagina over de kosten van dubbel glas.

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas voordelen

Enkel glas vervangen door dubbel glas kent een aantal voordelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

 • Betere isolatie. Dubbel glas heeft een betere isolatiewaarde dan enkel glas. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten, en komt er minder kou naar binnen. Dubbel glas verdient zichzelf dus terug door een lagere energierekening.
 • Comfortabeler leefklimaat. Doordat dubbel glas de luchtstromen van buiten naar binnen, en andersom, beperkt, creëer je een gezonder en comfortabeler leefklimaat in huis.
 • Minder geluid. Door de isolatiewaarde van dubbel glas wordt het raam ook meer geluidsdicht. Enkel glas vervangen door dubbel glas kan dus ook een oplossing zijn wanneer je veel last hebt van buitengeluiden in huis.
 • Stevigere ramen. Dubbel glas is sterker dan enkel glas omdat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat. Beschadigingen als krassen en barsten ontstaan nog steeds. Door de dubbele laag glas is de kans dat een voorwerp door de hele ruit heen komt echter een stuk kleiner.

Een nadeel bij het vervangen van enkel glas door dubbel glas is dat kozijnen in oudere woningen vaak niet berekend zijn op dubbel glas. Wanneer je hier dubbel glas, isolatieglas of veiligheidsglas in wilt plaatsen zul je dan dus ook de kozijnen moeten vervangen.

Subsidie op dubbel glas plaatsen

De Rijksoverheid wil het verduurzamen van woningen stimuleren. Om die reden zijn er verschillende subsidies en kortingen in het leven geroepen om het plaatsen van isolerende materialen aantrekkelijker te maken. Deze subsidies zijn er zo wel op gemeentelijk als landelijk niveau. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/vve.

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas mogelijkheden

Met enkel glas vervangen door dubbel glas kom je nog wel voor een aantal keuzes te staan. Dubbel glas komt namelijk in een hoop varianten. Dubbel glas zelf is een glassoort dat bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Dit creëert een geïsoleerde ruimte tussen het glas. Er zijn echter ook varianten op deze glassoorten met nog meer isolatiewaarde, het zogeheten ''isolatieglas'':

 • HR (hoger rendement) glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ of triple glas

Deze beter isolerende glassoorten hebben een extra coating ten opzichte van dubbel glas. Bovendien is de luchtdichte ruimte niet gevuld met lucht maar met een edelgas. Dit zorgt voor een hogere isolatiewaarde. HR+++ glas bestaat zelfs uit drie glasplaten met twee luchtdichte ruimtes met edelgas.

Het verschil tussen de verschillende HR glassoorten zit hem eigenlijk voornamelijk in de isolatiewaarde. Hoe meer plusjes achter de HR, hoe duurder de glassoort, maar hoe meer je ook bespaart op je energierekening.

Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig meerdere professionele glaszetters bij jou in de regio. Zij kunnen helpen met het adviseren over en plaatsen van dubbel glas of isolatieglas. Neem direct contact op met een geschikt glaszettersbedrijf of bel 085 106 1600 en wordt telefonisch doorverbonden met een beschikbare specialist(e).

Bespaartips van MyGo

Vervang de ramen in meerdere stapjes

Wanneer je de kosten voor nieuwe dubbele beglazing toch aan de hoge kant vind kun je er ook voor kiezen om eerst een paar isolatieramen te laten plaatsen in plaats van alles in één keer. Je kunt bijvoorbeeld eerst de ruimtes die veel gebruikt worden vervangen. Op die manier verdeel je het budget en hoef je niet in één keer een groot bedrag af te tikken.

Vraag meerdere offertes aan

Door bij verschillende vakmensen offertes aan te vragen krijg je een goed beeld van de kosten en kun je voor de meest voordeligste optie kiezen.

Voor plaatsen dubbel glas geldt een laag btw-tarief

Voor het plaatsen van dubbel glas geldt een laag btw tarief van 9%. Dit lage btw-tarief is niet van toepassing op de glasprijzen. Het is alleen van toepassing op de arbeidskosten. Maar je kunt op deze manier toch aanzienlijk besparen op de arbeidskosten bij een dergelijke klus.

Vind een vakman via MyGo

Ben je van plan om over te stappen op dubbel glas en wil je graag een glaszetter inschakelen? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende glaszetters bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens één of meerdere offertes opvragen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor jouw klus. Kies dan de glaszetter die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!