Een lekkage tussen dubbel glas komt doorgaans voor bij oudere constructies. Heb je net nieuw dubbel glas laten plaatsen en is er onmiddellijk sprake van zogenaamde lekslag? Dan is er overduidelijk iets mis gegaan bij het plaatsen van het raam. Een lek raam komt vaker voor bij constructies die al tenminste 10 jaar hangen. De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de spouw, ofwel de ruimte tussen twee glasbladen. Deze worden bij elkaar gehouden door een aluminium plaat, ook wel een kader genoemd. Onder druk van zonlicht en luchtstromen kan de aluminium plaat loskomen van het glas, waardoor condens ontstaat. Men noemt dit in glastermen ‘lekslag’. Het zicht door de ramen zal zichtbaar afnemen en condens zal zich naar verloop van tijd uitbreiden wanneer sprake is van het fenomeen lekslag.
Lek raam vervangen
Is er sprake van een lek raam, dan kun je hier helaas niks meer aan doen. Het lekke raam dient vervangen te worden, aangezien het isolerende vermogen van het raam verloren is gegaan. Het vervangen van een raam is een type renovatie en dat is tegenwoordig snel voor elkaar. Vervangen biedt ook weer mogelijkheden; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een renovatie van enkel naar dubbel of HR++ glas.
Lek raam kosten
Het vervangen van een lek raam brengt kosten met zich mee. Helaas kunt u deze doorgaans niet meer declareren onder uw glasverzekering, omdat het bij een lek raam vaak gaat om verouderde constructies of achterstallig onderhoud. Zodoende dien je de kosten voor een lek raam zelf op te brengen, maar dit hoeft tegenwoordig niet meer zoveel te kosten. Om lek raam kosten zo laag mogelijk te houden is het bijvoorbeeld verstandig een glaszetter in de regio te kiezen en meerdere offertes aan te vragen. Dit doe je eenvoudig bij MyGo. Dit is ook telefonisch mogelijk via: 085 106 1600. Wij helpen je graag!