Terug naar diensten
Zonwerend Glas

Zonwerend Glas

Wil je naar buiten kunnen kijken, maar wel de hoeveelheid licht en warmte van de zon beperken? Laat dan zonwerend glas plaatsen, je hoeft dan geen gebruik meer te maken van gordijnen of zonneschermen. Zonwerend glas is verkrijgbaar in vele kleuren en wordt indien gewenst met spiegelende effecten geleverd; wat een pand een fraai karakter kan meegeven. Zonwerend glas wordt gemaakt door isolatieglas te voorzien van een zonwerende coating.

Voordelen zonwerend glas

Het plaatsen van zonwerend glas zorgt ervoor dat je energiekosten bespaart. Door ongewenste warmte buiten te houden, hoef je minder kosten te maken voor het koelen van je pand. Een ander bijkomend voordeel van zonwerend glas is dat het UV licht wordt verminderd. Hierdoor heb je minder last van verkleuringen van meubelen en ander interieur.

In het glasvak wordt, in het geval van zonwerend glas, met twee soorten waarden gewerkt: de LTA waarde en de ZTA waarde. De LTA geeft aan wat de hoeveelheid licht is dat wordt doorgelaten. Bij een LTA van zestig procent wordt het licht met veertig procent verminderd. De ZTA waarde geeft aan hoeveel warmte door de beglazing heen komt. Een waarde van dertig procent houdt in dat er dertig procent van de warmte door het glas heen gaat en dat er dus zeventig procent door het glas wordt gereflecteerd en geabsorbeerd.

Nadelen zonwerend glas

Zonwerend glas vermindert het zonlicht in je woning aanzienlijk, maar op extreem zonnige en warme dagen is dat vaak niet genoeg. Een buitenzonwering is dan meestal effectiever en kan je woning langer koel houden. Ook in andere jaargetijden is zonwerend glas niet altijd ideaal. In de winter verwelkom je een beetje zon immers, dus dan is de zonwerende werking misschien niet altijd gewenst. Ook hier is een elektrische zonwering, die je zelf naar believen kunt bedienen, misschien handiger.

Zonwerend glas prijs

Vanwege zijn speciale eigenschappen en isolerende werking is zonwerend glas natuurlijk duurder dan veel andere glasvarianten. Prijzen beginnen doorgaans vanaf 90 euro per vierkante meter, exclusief btw. Op MyGo kun je een handig overzicht vinden van de verschillende tarieven die glaszetters hanteren. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 085 - 432 00 32.