Kosten schuifpui 5 meter

Kosten schuifpui 5 meter

Wat kost een schuifpui van 5 meter?

Gemiddeld kost een schuifpui van 5 meter tussen de 4.100 en de 4.500 euro inclusief de materialen, de plaatsing, de btw en HR++ glas. De gemiddelde prijs van een schuifpui van 5 meter is 4.300 euro. De prijs van een schuifpui hangt af van de grootte van de schuifpui, het gebruikte materiaal en het gekozen model. In dit artikel kun je alles lezen over de mogelijkheden en de kosten van een schuifpui van 3 meter, 4 meter, 5 meter en 6 meter.

Ben je benieuwd wat het plaatsen van een schuifpui precies voor jou gaat kosten? Kom dan in contact met de beste specialist bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Inhoudsopgave

Prijsopbouw schuifpui kosten

Tabel 1: Schuifpui kosten prijsopbouw

Schuifpui van kunststof Gemiddelde prijs incl. montage en HR++ glas
2-delige schuifpui van 3-3,2m breed €1.800 - 3.000
3-delige schuifpui van 4,3-4,5m breed €3.000 - 4.500
4-delige schuifpui van 5-6m breed €4.100 - 5.300

De schuifpui kosten in de bovenstaande tabel zijn inclusief de materialen, de btw, de montage en het aanbrengen van HR++ glas. De materialen bedragen zo’n 70% van de kostprijs en de arbeidskosten zo’n 30%. HR++ glas is het meest gekozen isolatieglas in Nederland. Lees hier meer over HR++ glas. De verschillen tussen de hierboven genoemde schuifpuien zijn als volgt:

 • 2-delige schuifpui. Deze voordelige schuifpui kost het minste en bestaat uit een vast deel en een
 • 3-delige schuifpui. Deze populaire schuifpui kost iets meer en bestaat uit twee vaste delen en een schuifdeur. Het is de meest gebruikte schuifpui in Nederland.
 • 4-delige schuifpui. Deze luxe schuifpui kost het meeste en bestaat of uit twee vaste delen met twee schuifdeuren of uit drie vaste delen met één schuifdeur. Het laat het meeste daglicht toe in de woning.

Materialen schuifpui kosten

Naast kunststof kun je nog andere materialen kiezen voor de schuifpui. In onderstaande tabel kun je zien wat de schuifpui kosten zijn van deze materialen ten opzichte van elkaar voor een schuifpui met drie delen:

Tabel 1: Schuifpuit kosten materiaal

3-delige schuifpui Gemiddelde kostprijs incl. montage en HR++ glas
Hout €1.600 - 3.500
Kunststof €1.800 - 5.300
Aluminium €3.000 - 5.300
 • Met een houten schuifpui kun je wat betreft de uitstraling alle kanten op. Alle kleuren zijn mogelijk, wat je woning een klassiek of juist een strakk, modern uiterlijk kan geven. Onderhoud hoeft slechts één keer in de 6 tot 8 jaar te gebeuren.
 • Een kunststof schuifpui is stevig, flexibel, en onderhoudsarm. Het materiaal gaat erg lang mee en kan gerecycled worden. Het uiterlijk van een kunststof schuifpui is meestal modern.
 • Een aluminium schuifpui is van lichtgewicht, maar toch voldoende stevig. Aluminium geeft een moderne, strakke uitstraling aan je woning.

Modellen schuifpui inclusief kosten

Als je een schuifpui aanschaft, kun je kiezen voor verschillende modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld de hefschuifpui en de schuifpui met een draai-/kiepsysteem:

Hefschuifpui. Deze schuifpui wordt door het draaien van de hendel iets omhoog getild zodat je de deur gemakkelijk kunt schuiven. Dit type schuifpui kost meestal zo’n 200 tot 400 euro meer dan een schuifpui met een draai-/kiepsysteem.

Draai-/kiepsysteem. Deze schuifpui beschikt over deuren die kunnen kantelen én schuiven, afhankelijk van de stand van de deurklink. Deze schuifpui kost over het algemeen zo’n 200 tot 400 euro goedkoper dan een hefschuifpui.

Voordelen van een schuifpui plaatsen

 1. Optimale lichtinval. Het plaatsen van een schuifpui brengt een optimale lichtinval in jouw woning met zich mee. Veel buitenlicht geeft de woning een fijnere sfeer en is beter voor de ogen.
 2. Uitzicht tuin. Met een schuifpui krijg je een prachtig uitzicht op de tuin, zodat je je ook ’s winters niet opgesloten gaat voelen in je woning.
 3. Isolatieglas. Bij de aanschaf van een schuifpui kun je meteen ook isolatieglas in de schuifpui laten zetten. Zo komt er geen kou of tocht binnen en ontsnapt er geen warmte meer naar buiten. Hiermee bespaar je op de energiekosten én het is goed voor het milieu.
 4. Handig. Een schuifpui brengt veel gebruikersgemak met zich mee. Je kunt gemakkelijk en snel naar binnen en buiten gaan zonder last te hebben van onhandige deuren of te moeten omlopen.

Tips van MyGo voor de meest voordelige schuifpui

MyGo heeft wat belangrijke informatie voor je verzameld voor het aanschaffen van een schuifpui:

 1. Isolatieglas. De prijzen van de schuifpuien in dit artikel worden berekend terwijl we er van uitgaan dat er HR++ glas gebruikt wordt, het meest gebruikte isolatieglas in Nederland. Er zijn echter nog andere soorten isolatieglas waarvoor je ook kunt kiezen. Over deze types isolatieglas met de bijbehorende energiebesparing en terugverdienperiode kun je hier lezen.
 2. Korting. Soms kun je bij een specialist korting krijgen wanneer je meerdere schuifpuien tegelijk wilt laten plaatsen. Heb je kennissen, vrienden of familie die ook graag een schuifpui willen? Dan is het mogelijk dat je kunt besparen door deze investering samen te doen.
 3. Zelf schilderen. Als je wilt besparen op de kosten van je schuifpui, kun je ervoor kiezen om het materiaal zelf te schilderen. Dit werkt het beste met een houten schuifpui.
 4. Offertes vergelijken. Om zeker te weten dat jij de voordeligste vakspecialist kiest, kun je via de MyGo Matchmaker meerdere offertes aanvragen. Zo kun je de prijzen van specialisten eenvoudig vergelijken.
 5. Garantie. Het is verstandig om een specialist te kiezen die werkt met een garantieperiode. Mocht de schuifpui beschadigd raken door een installatiefout, dan krijg je de vervanging of reparatie vergoed.

De beste specialist vind je met MyGo

Een schuifpui kun je het beste laten plaatsen door een vakspecialist. Dat komt omdat het een echte precisieklus is waarbij veel vakmanschap komt kijken. Er kan gemakkelijk iets fout gaan waardoor de schuifpui beschadigd raakt of minder lang meegaat. Daarom heeft MyGo de beste vakmannen bij jou in de buurt voor je verzameld. Je kunt hun contactgegevens vinden via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak inplannen of eerst een offerte aanvragen. Je kunt zelfs meerdere offertes aanvragen om de prijzen van verschillende specialisten te vergelijken. Met de Matchmaker weet je dus zeker dat je de beste én de voordeligste specialist te pakken hebt. Je kunt ons uiteraard ook bellen, op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!