Terug naar diensten
Glas in deur vervangen

Glas in deur vervangen

Bij glas in deur onderscheiden we doorgaans binnen- en buitendeuren. Voor binnendeuren gaat het vrijwel altijd over enkel glas, bij buitendeuren kun je zowel voor dubbel als verstevigd enkel glas kiezen. Voorbeelden daarvan zijn inbraakvertragend glas, brandwerend glas, draadglas en gelaagd glas. De overtuiging om bij buitendeuren te kiezen voor dubbel glas komt voornamelijk voort uit het feit dat deze een isolerende werking hebben.

Soorten glas in deur

Er zijn diverse mogelijkheden voor glas in de deur. Het glas in de voordeur vervangen zien we vaak met twee of zes ruiten per deur. Het gaat hierbij vaak om de eerder genoemde verstevigde enkel glazen of dubbel glas. Binnendeuren zijn vaak ramen met floatglas, welke een heldere doorkijk bieden. Een combinatie van gehard en gelaagd glas is eveneens een optie; hierbij worden twee glaspanelen met een laag folie geplaatst tussen de glazen. Je hebt zelf veel keuze uit onder meer dikte, helder/ondoorzichtig, veiligheidsglas en afmetingen.

Je glas in deur zetten.

Om glas in je deur te plaatsen kan je het beste de volgende stappen doorlopen:

  • Glaslatten moeten verwijderd worden.
  • Verwijder nietjes uit de sponning
  • Breng glasband of kit aan in de sponning
  • Glas plaatsn in de deur.
  • Nu de glaslatten terugplaatsen.
  • Schoonmaken.

De kosten voor glas in deur vervangen

De keuzes die je maakt voor het type glas in combinatie met de eigenschappen bepaalt uiteindelijk hoe hoog of laag de kosten voor het vervangen van glas in deur uitvallen. Bij MyGo kun je ook eenvoudig glaszetters in de regio vergelijken. Het is ook mogelijk om telefonisch contact met ons te leggen, dat kan via 085 106 1600.