Een kapotte ruit kan veel oorzaken hebben. Stormschade, een ongeluk, of natuurlijk de befaamde voetbal. Bij het plaatsen van een nieuwe ruit zal je eerst na moeten denken over het soort glas dat je wilt hebben. Als je eerst enkel glas had, loont het misschien om een andere glassoort te overwegen. Op die manier sla je twee vliegen in één klap: je hebt de glas schade hersteld en er een betere ruit voor teruggekregen.
Voor het plaatsen van nieuw glas, kun je het best een professionele glaszetter inschakelen. Het aanbrengen van een nieuwe ruit moet heel zorgvuldig gebeuren, omdat je anders het risico loopt op lekkages, kieren en andere vermijdbare fouten. Bij MyGo kun je altijd terecht voor gekwalificeerde glaszetters.
Ruit stuk repareren
Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe ruit is het belangrijk om een paar stappen door te lopen. Kijk bijvoorbeeld eerst of je verzekerd bent voor dit soort ongevallen. Mocht de ruit bijvoorbeeld stuk zijn als gevolg van een zware storm, dan wordt dit door verzekeraars vaak vergoed. Neem in dit geval foto’s van de ruit en de glasschade, zodat de verzekeraar een goed beeld heeft van wat er vergoed moet worden. Weet je niet zeker of je hiervoor in aanmerking komt: neem dan gewoon contact op met je verzekeraar. Die kan je exact vertellen welke vergoedingen je eventueel zou kunnen ontvangen. Ruim hierna zorgvuldig alles op, voordat je aan de reparatie begint of een glaszetter belt.
Wat betreft de keuze voor nieuwe glassoorten, moet je vooral kijken naar de isolatiegraad. Die bepaalt namelijk hoeveel warmte het raam binnenhoudt en hoeveel kou buiten. Enkel glas is zeer dun en heeft slechts een zeer gebrekkige isolatie. Zeker in de winter verlies je hier dus veel warmte, en daarmee energie. Bovendien kan er zich aan de binnenzijde veel vocht opbouwen op het glas. Dit gebeurt voornamelijk bij grote temperatuurverschillen. Het vocht druipt langzaam naar beneden en kan schimmelvorming tot gevolg hebben. HR+++ glas is aanzienlijk duurder maar gaat ook langer mee, is steviger, en aanmerkelijk beter geïsoleerd. Voor een nieuwe ruit kun je dus beter geen enkel glas kiezen. Dat is ook veel kwetsbaarder voor incidentele schade, zoals een voetbal, een vogel of andere vliegende objecten. De kans op ongelukken, en daarmee ongewenste reparaties, zijn bij enkel glas altijd hoger.
Ruit stuk kosten
Enkel glas is veruit de goedkoopste glassoort, met prijzen vanaf 15 euro per vierkante meter. Glassoorten met een hogere isolatiegraad zijn aanzienlijk duurder, maar besparen je op termijn ook geld. Voor het glas met de hoogste isolatiegraad HR+++ betaal je 170 euro per vierkante meter, maar je bespaart ook bijna 300 euro per jaar als je meer dan 20 vierkante meter aan HR+++ glas hebt staan. Bij enkel glas zal dit getal negatief zijn, omdat je hier energie aan de omgeving verliest. Op MyGo kun je de tarieven van verschillende glaszetters met elkaar vergelijken. Dit kan niet alleen via onze website maar ook telefonisch. Je kan ons bereiken via 085 106 1600.