Terug naar diensten
Ventilatierooster raam

Ventilatierooster raam

Ventilatierooster glas

Verse lucht van buiten in de woning is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dankzij een ventilatierooster in het glas hoeft het raam niet meer open te staan, maar hoef je enkel nog de roosters open te zetten. Deze ventilatieroosters worden effectief op het glas geplaatst; je krijgt wel de verse lucht van buiten, maar bijvoorbeeld geen vliegjes of ander ongedierte. Daarnaast zijn de meeste ventilatieroosters vrijwel volledig geluiddempend, is er rekening gehouden met waterdichtheid én zijn de roosters zelfregelend (ZR); dit betekent dat bij een toenemende wind het ventilatieniveau gelijk blijft.

Ventilatieroosters hebben diverse mogelijkheden en zijn op maat aan te passen. Er zijn daarnaast mogelijkheden om het rooster in een bestaand raam of raamkozijn te plaatsen, hoewel dit wel aanpassingen vereist. Over het algemeen is een rooster circa 80 millimeter hoog. Kies je ervoor het ventilatierooster te plaatsen in een raam, dan wordt over het algemeen het raam direct in combinatie met het rooster geproduceerd. Bij het plaatsen van een ventilatierooster op bestaande kozijnen dient het kozijn doorgaans vervangen te worden, omdat deze niet zijn berekend op deze toepassingen.

Ventilatierooster glas prijs

De prijs voor een ventilatierooster in glas wordt afgemeten op de keuze die je maakt. Wil je extra geluiddemping, waterdichtheid of zelfregeling (ZR)? Ervan uitgaande dat men kiest voor een 80mm ventilatierooster op glas ligt de prijs gemiddeld zo tussen de €30 en €60. Een glaszetter kan het ventilatierooster op maat maken én plaatsen voor een meerprijs. Voor meer informatie kan je via Mygo op zoek naar een glaszetter in jouw regio, dit kan ook telefonisch via 085 - 432 00 32.