Terug naar diensten
Mechanische ventilatie aanleggen

Mechanische ventilatie aanleggen

Ook bij afwezigheid van natuurlijke luchtstromen is het belangrijk om je huis te blijven ventileren. De groei van schimmels en het ontstaan van vochtproblemen wordt zo effectief ondervangen. Met mechanische ventilatie heb je zelf volledige controle over de mate en manier van binnenhuisventilatie. Hierdoor kun je snel een gezond binnenklimaat creëren met frisse en schone lucht.

Er zijn verschillende soorten mechanische ventilatie, die je afhankelijk van je voorkeur kunt laten aanleggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie, of voor systemen die zowel de luchttoevoer- als afvoer mechanisch regelen. Laat je hierover adviseren door een van MyGo’s vakmannen.

Mechanische ventilatie aanleggen bestaande woning

Als je mechanische ventilatie wilt aanleggen in een bestaande woning, moet je eerst bepalen hoeveel ruimtes geventileerd moeten worden en waar je het centrale systeem wilt plaatsen. In het geval van centrale afzuiging wordt de mechanische ventilatie in één ruimte geïnstalleerd. Vervolgens worden de andere ruimtes in je huis op de installatie aangesloten. Het voordeel van deze vorm van ventilatie is dat het een stuk minder lawaai maakt dan afzonderlijke ventilatoren. Verder verbruikt centrale afzuiging ook minder energie, en kun je bijvoorbeeld afstellen dat de badkamer meer geventileerd zal worden.

Mechanische ventilatie aanleggen kosten

De kosten van mechanische ventilatie zullen afhangen van de mate aan mechanische en natuurlijke ventilatie. Hoe hoger het aandeel mechanische ventilatie, hoe hoger de kosten. Dit is onderverdeeld in drie groepen, ventilatiesysteem B, C en D. Voor systeem B, waarbij de lucht op natuurlijke wijze afgevoerd wordt, betaal je ca. € 3000,-. Voor systeem C, waarbij de luchtaanvoer op natuurlijke wijze is geregeld, betaal je ca. € 3500. Systeem D is het duurst. Hierbij zijn zowel aan- als afvoer mechanisch. Je betaalt dan minimaal € 6000,-.

Ben je benieuwd hoeveel het precies gaat kosten. Vind dan via de Matchmaker een vakman bij jou in de buurt of bel direct naar: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!