Mechanische ventilatie

Uitgebreide informatie over de mechanische ventilatie vind je hier. Alles over de kosten, voor- en nadelen en zelfs over de monteurs wordt hieronder uitgebreid beschreven.

In de inhoudsopgave vind je handige aanklikbare links om je te begeleiden op de pagina. Ook in de tekst zelf zijn verwijzingen naar andere relevante onderwerpen geplaatst. Zo kan je zo snel en gemakkelijk mogelijk alles vinden wat je zoekt.

Onderhoud mechanische ventilatie

Onderhoud mechanische ventilatie

Het is belangrijk om de mechanische ventilatie regelmatig te onderhouden. Op die manier weet je zeker dat er voldoende verse lucht binnenkomt en voorkom je eventuele gezondheidsproblemen. Als het systeem namelijk niet goed ventileert, kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan. Indien dit zich blijft opstapelen, is er kans dat er schadelijke stoffen in de binnenlucht terecht komen en dat kan o.a. klachten aan de luchtwegen veroorzaken.

Mechanische ventilatie aanleggen

Mechanische ventilatie is een afzuigsysteem dat continue lucht afvoert vanuit je huis naar buiten. Een ventilatiebox, meestal te vinden bij je cv-ketel, zorgt voor de afzuiging uit de keuken, de badkamer en het toilet. De vervuilde binnenlucht verdwijnt via afzuigventielen in het plafond en de muur naar buiten. Via natuurlijke wegen komt er vervolgens weer verse lucht naar binnen.

Mechanische ventilatie kosten

De meeste woningen die na 1970 gebouwd zijn beschikken over een goed isolatiesysteem. Het is dan belangrijk om je huis goed te ventileren, aangezien de lucht anders niet goed weg kan. De kosten voor het vervangen of aanleggen van mechanische ventilatie is afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Voor een volledig nieuwe aanleg zit je gemiddeld op een totaalprijs van €1.500,- euro. Indien je beschikt over een verouderd systeem moet je denken aan €600,- en een vervanging van de ventilatiebox kost gemiddeld €350,-. De specialisten van Mygo beschikken over de kennis en ervaring om jouw ventilatiesysteem te vervangen of aan te leggen.