Terug naar diensten
PKVW-keurmerk

PKVW-keurmerk

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is bedoeld om aan te geven wanneer woningen en bedrijven de veiligheidsvoorschriften volgen. Een woning met een PKVW-keurmerk heeft bijna 90% minder kans om ingebroken te worden, bovendien kun je ook nog korting krijgen op je inboedelverzekering en komt er een PKVW-expert aan huis om alles te controleren. PKVW-erkende bedrijven kunnen je helpen om in zaken als inbraak- en brandveiligheid te voorzien.

PKVW eisen

In principe kan ieder bedrijf dat zich richt op bouwkundige veiligheid een PKVW-certificaat ontvangen. Het is wel belangrijk dat het bedrijf in kwestie zich richt op woningen. Verder moeten medewerkers van het bedrijf een opleiding tot PKVW-preventieadviseur afronden. Deze procedure loopt via de uitvoeringsorganisatie Centrum Beveiliging & Veiligheid (CB&V). Je bedrijf moet hiervoor natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Er dient minstens één gecertificeerde preventieadviseur te werken, het bedrijf moet werken volgens de actuele PKVW handboeken en richtlijnen, en het moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

PKVW-slotenmaker

Controleer voordat je een slotenmaker inschakelt altijd of het bedrijf wel gecertificeerd is. In de beveiligingsmarkt heb je ook louche bedrijfjes die slechts uit zijn op profijt. Als een slotenmaker is aangesloten bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen is dat echter een goede indicatie dat je een gedegen professional aan huis krijgt met kennis van zaken. Vraag dus altijd vooraf of een slotenmaker deze papieren voor kan leggen, en informeer eventueel bij het Centrum voor Beveiliging & Veiligheid naar betrouwbare bedrijven.

Zoek op professionele Monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij Mygo of bel direct voor een afspraak: 085 106 1600.