Terug naar tips
Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, kortweg PKVW, is een keurmerk dat wordt afgegeven aan woningen welke volgens de norm zijn beveiligd tegen inbraak. Niemand wil graag een inbraak meemaken en dus te meer reden om je woning extra te laten beveiligen tegen inbraak; PKVW-erkende beveiligingsbedrijven helpen je daar graag bij. Deze bedrijven zorgen voor het optimaal beveiligen van alles in én om je huis. Het certificaat Beveiligde Woning wordt afgegeven als bevestiging van een PKVW-erkende woning. 

Politiekeurmerk Veilig Wonen: Wat zijn de voordelen?

Het is op diverse vlakken erg interessant om te beschikken over een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. In de eerste plaats natuurlijk met het oog op de eigen veiligheid in huis, maar er is nog meer. Veel verzekeringsmaatschappijen zijn bereid een korting aan te bieden op de inboedelverzekering. In de praktijk betekent dit een leuke premiekorting voor jezelf en een stuk zekerheid voor de verzekering dat de woning beschikt over moderne beveiliging. Het gegeven dat een dergelijke premiekorting circa 10 jaar doorloopt maakt dat het zeker de moeite waard is om een Politiekeurmerk Veilig Wonen te overwegen. 

Met Politiekeurmerk Veilig Wonen investeren in de woning

Het verkrijgen van een PKVW-erkenning vereist uiteraard een investering. De woning dient te beschikken over goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk, zowel op deuren als ramen aan de voor- en achterkant van je woning. Om sociale controle te bevorderen in de directe omgeving is het daarnaast belangrijk om vanuit huis goed zicht te hebben op straat en voordeur, evenals dit andersom het geval dient te zijn. Daarbij zal boven alle deuren van de woning goede verlichting geplaatst worden. Tot slot zullen op alle etages van de woning rookmelders worden bevestigd voor de brandveiligheid. Je woning is van binnen én buiten optimaal beveiligd tegen inbraak en brand. 

De kosten voor Politiekeurmerk Veilig Wonen

Naast de bovengenoemde kosten die je gaat maken om je woning van binnen en buiten optimaal te beveiligen bestaan nog additionele kosten die betrekking hebben op het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een PKVW-beveiligingsbedrijf mag bijvoorbeeld kosten in rekening brengen voor het afgeven van het certificaat Beveiligde Woning, aangezien zij hier zelf ook eerst in hebben geïnvesteerd. Wat je terugkrijgt is echter minstens zo waardevol; een huis waarin je jezelf écht veilig kunt voelen.

Wilt je ook een Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangen? Vraag deze aan bij een PKVW-gecertificeerd bedrijf.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

Droogte tuin: tips om het tegen te gaan

Droogte tuin: tips om het tegen te gaan

Zelf Gazon Aanleggen

Zelf Gazon Aanleggen

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!