Slotenmaker

Slotenmakers bij jou in de buurt

Zoek je direct een betrouwbare en vakkundige slotenmaker bij jou in de buurt? De MyGo Matchmaker weet precies welke slotenmakers bij jou in de buurt gespecialiseerd zijn in wat je nodig hebt. Ook weet de Matchmaker welke lokale slotenmakers op dit moment beschikbaar zijn. 

Direct een Slotenmaker bij jou in de buurt ?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Op deze pagina vind je uitgebreide klusinformatie over alle soorten werkzaamheden van slotenmakers.

Over elk van de onderstaande werkzaamheden vind je een beschrijving over:

 • Wat de beste voorbereiding is
 • Hoe het ongeveer in zijn werk gaat
 • Welke voor- en nadelen er zijn
 • Wat er verder nog bij de klus komt kijken

Bovendien is de pagina voorzien van de MyGo matchmaker. Hiermee vind je eenvoudig een gekwalificeerde slotenmaker door heel Nederland.

In de inhoudsopgave kan je gemakkelijk een onderwerp aanklikken waar jij meer over wilt weten. Op deze manier hopen wij dat je snel en gemakkelijk vindt wat je zoekt.

Ook in de tekst vind je handige aanklikbare links die jou brengen naar gerelateerde pagina's en teksten.

Gesloten deur openen

Gesloten deur openen

Het kan soms ineens gebeuren dat je buitengesloten bent van je eigen huis. Dit kan bijvoorbeeld komen door een foutje van jezelf, een sleutel die aan de binnen kant nog in deur deur zit of door een overwachte windvlaag. Hoe het ook is gebeurd, je wilt natuurlijk graag weer terug naar binnen. Maar hoe open je een gesloten deur?

Deur zonder sleutel openen

We zijn natuurlijk niet allemaal ervaren inbrekers, en voor veel mensen zal het dan ook een vraag zijn hoe je een gesloten deur opent. Al helemaal zonder gereedschap kan dit vrij ingewikkeld worden en ben je al snel beperkt tot het intikken van een ruitje. Gelukkig kan je ook een slot laten openen zonder schade aan je deur of raam. Slotenmakers weten alles over sloten en kunnen gemakkelijk de deur voor je openen. Als je de sleutel kwijt bent kan een slotenmakers zelfs direct het slot voor je vervangen zodat je er voortaan weer in kunt. Het is wel aan te raden alleen een gekwalificeerde slotenmaker te betrekken bij een klus aan je sloten. De slotenmaker krijgt immers volledige toegang tot je sloten. Het hebben van een betrouwbare slotenmaker geeft dan vaak wel een veiliger gevoel. Het beste keurmerk waar je op kunt letten is het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

Tips als je buiten bent gesloten

Wanneer je per ongeluk bent buitengesloten uit je huis kan je een aantal dingen proberen. Allereerst kan je kijken of er misschien ergens een raam open staat waar je doorheen kunt. De kans is namelijk groot dat je niet alles hebt afgesloten als je de deur onbedoeld dicht gooit. Vaak kan je wel naar binnen door een dakraam of badkamerraam. Als de sleutel in het sleutelgat zit en er zit een brievenbus naast de deur, dan kan je het ook proberen met een ijzeren haakje. Buig bijvoorbeeld een ijzerdraadje op tot een haakje en probeer te vissen naar het ringetje van de sleutel. Dit is niet gemakkelijk omdat je niks kunt zien, maar met een beetje geluk trek je de sleutel uit het slot! Als de sleutel niet in het gat zit maar je deze gewoon niet bij je hebt ligt er misschien wel een reservesleutel bij een goede bekende in de buurt. Dit is namelijk best slim om te doen zodat je altijd ergens een sleutel op kunt halen.

Voor het inschakelen van een gekwalificeerde en betrouwbare slotenmaker ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via onze matchmaker kom je eenvoudig in contact met een slotenmaker bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies en vraaag gratis en vrijblijvend offertes aan. Liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van je woning bestaat uit alle raam- en deursloten en scharnieren. Een groot gedeelte van de inbraakveiligheid zit in deze onderdelen van het huis. Het is dus ook belangrijk om te zorgen dat deze altijd goed werken en sterk genoeg zijn.

Hang- en sluitwerk in de deur

Hang- en sluitwerk van de deur kan er per huis heel verschillend uit zien. Veel deuren hebben bijvoorbeeld één slot en twee extra haken die alleen van binnenuit geopend of gesloten kunnen worden. Er zijn echter ook deuren met twee of zelfs drie sloten. Naast dat er een verschil zit in het aantal sloten zijn er ook een hoop verschillende soorten sloten. Een bekend voorbeeld is het cilinderslot, dan op de meeste deuren te vinden is. Maar zelfs in het cilinderslot zitten er weer verschillen in de verschillende typen.

Hang- en sluitwerk in de ramen

In de ramen bestaat het hang- en sluit werk meestal uit scharnieren en dievenklauwen. Dievenklauwen zorgen dat het raam maar beperkt kan worden geopend wanneer deze op een kier is gelaten. Ook in ramen heb je echter de mogelijkheid om haken te plaatsen zoals in een deur. Bovendien kan er ook een slot worden gemonteerd op het raam. Ook bij ramen bestaan er verschillende mogelijkheden om inbraak te voorkomen en elke manier werkt net even anders. Het raam op zichzelf blijft natuurlijk wel een makkelijk te breken punt. Beveiligd glas kan in dat opzicht ook een mooie uitkomst bieden.

Keurmerken

Voor sloten op ramen en deuren zijn verschillende keurmerken opgesteld. Door goed te letten op deze keurmerken weet je zeker dat je altijd een betrouwbaar slot en een betrouwbare slotenmaker hebt. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geven certificaten uit voor sloten die zijn getest voor inbraakpreventie. Met het aantal sterren (*) geeft dit keurmerk aan hoe inbraakbestendig de sloten zijn. Hierbij duurt het inbreken bij een slot met één ster drie minuten. Dit lijtk weliswaar kort maar wordt door inbrekers al gauw gezien als te lang en niet de moeite waard. In drie minuten kan er namelijk een hoop fout gaan. Via de Centrale Beveiliging en Veiligheid (CB&V) worden certificaten uitgegeven aan slotenmakers en gebouwen. Dit keurmerk staat bekend als het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Als een slotenmaker een certificaat heeft van het PKVW dan is deze slotenmaker betrouwbaar en goed opgeleid in een speciale cursus van de CB&V. Als een huis ditzelfde keurmerk draagt betekent dat dat het huis zo goed mogelijk beveiligd is voor inbraak en brand. De kans op inbraak is met het PKVW bijvoorbeeld wel 96% lager.

Voor het plaatsen, controleren en repareren van jouw hang- en sluitwerk staan slotenmakers altijd klaar. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Penslot plaatsen

Penslot plaatsen

Een penslot is een handig extra slot dat je onder in de deur kunt plaatsen. Dit slot heeft een aparte sleutel in de vorm van een kruis en schuift een stevig slot uit waarmee de deur nog moeilijker is om open te krijgen. Een penslot moet wel zorgvuldig worden gemonteerd om te zorgen dat deze optimaal werkt.

Penslot plaatsen

Als je het penslot zelf wilt plaatsen kan je dit doen door eerst voor jezelf heel nauwkeurig uit te tekenen waar in de deur het slot moet komen. Vervolgens kan je dit stuk uitboren zodat het slot in de deur kan worden geplaatst. Nadat je ook het sleutelgat hebt gemaakt kan je het slot vast maken. Hierna moet je nog bepalen waar de pennen in het kozijn moeten. Hievoor kan je de pennen uit draaien door het slot op slot te draaien. Zo zie je precies op welke hoogte de bussen van de contraplaat moeten komen waar de pennen in uit schuiven. Als alles goed vast zit heb je een werkend penslot.

Vervangen penslot

Net als elk ander slot zal ook een penslot uiteindelijk verouderen en moeten worden vervangen. Het vervangen van een penslot is over het algemeen geen hele ingewikkelde klus. Je kunt er vrij gemakkelijk bij wanneer je de deur opent en het penslot op slot draait. Nu is het nog een kwestie van het slot losmaken zodat je hier een nieuwe in kunt plaatsen. Bij de meeste sloten is dit vrij makkelijk. Als het slot echter vast zit achter een laag verf of hout dan moet je deze voorzichtig los maken met een beitel of stanleymes.

Voor het plaatsen en vervangen van een penslot kan je ook altijd terecht bij een gecertificeerde slotenmaker. Zo weet je zeker dat het slot nauwkeurig wordt geplaatst en dus ook optimaal werkt. Via de matchmaker van MyGo kom je eenvoudig in contact met slotenmakers uit jouw regio. Vergelijk profielen, keurmerken en recensies en kies de vakman die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Sleutel afgebroken in slot

Sleutel afgebroken in slot

Een afgebroken sleutel in het slot kan een hoop ongemakken veroorzaken. Je kunt de deur immers niet meer op slot doen of van slot halen. Wanneer dit gebeurt zijn er twee mogelijkheden. Je kunt de sleutel er uit proberen te halen of een nieuw slot laten plaatsen. Hierbij kan je de hulp inschakelen van een slotenmaker, maar je kunt ook een paar dingen zelf proberen.

Sleutel er zelf uit halen

Om de sleutel zelf uit het slot te halen zijn er een paar methoden die je kunt proberen. Allereerst kan je een dun ijzerdraadje ombuigen tot een klein haakje. Je kunt met het ijzerdraadje proberen te vissen naar een van de tandjes van de sleutel in het sleutelgat. Als het haakje grip krijgt op een tandje kan je proberen de sleutel er uit te trekken. Als dit niet lukt kan je kijken of je ergens een redelijk sterk magneetje hebt liggen. Als je dit magneetje aan de sleutel weet te plakken kan je de deze er misschien uit krijgen aan de magneet. Je kunt ook proberen om de sleutel in het sleutelgat weer aan het afgebroken stuk te lijmen met secondelijm. Als deze even de tijd krijgt om in te werken dan kan je de sleutel als geheel uit het gat trekken. De sleutel is hierna echter niet meer stevig genoeg om weer regelmatig te gebruiken. Als je het niet erg vindt als het slot stuk gaat kan je ook de boor-methode proberen. Hierbij maak je met een boor een klein gaatje in de afgebroken sleutel. als je hier een klein schroefje in kunt draaien heb je een houvast aan de sleutel en kan je deze er uit trekken.

Slotenmaker inschakelen

Als je de hulp van een slotenmaker inschakelt bij een afgebroken sleutel zal deze ook eerst proberen de sleutel, zonder schade aan het slot, te verwijderen. Als het hem ook niet lukt zal de slotenmaker het slot moeten vervangen en krijg je een nieuwe sleutel. Dit klusje is met de ervaring van een slotenmaker echter snel opgeknapt en dan is het slot weer klaar om inbrekers buiten de deur te houden.

Voor hulp bij een afgesloten sleutel in het slot kan je altijd terecht bij een ervaren slotenmaker. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een slotenmaker bij jou in de regio. Vergelijk profielen en recensies en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om de vakman te vinden die bij jou past. Onze klantenservice helpt telefonisch ook graag bij het vinden van de juiste vakman. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Sleutel draait niet in slot

Sleutel draait niet in slot

Moeite met het draaien van de sleutel is een van de meest voorkomende problemen in de sloten van de deur. Vaak is de reden hiervoor een cilinder dat niet meer naar behoren werkt. Ook kan het zijn dat de sleutel is verbogen.

Sleutel draait niet, wat nu?

Als de sleutel niet meer goed doordraait kan je een aantal dingen zelf proberen om dit op te lossen. Je kunt het slot bijvoorbeeld invetten met olie om het cilinder soepeler te maken. Als de sleutel is verbogen kan je natuurlijk simpelweg de reservesleutel proberen. Als deze het wel doet dan kan je een nieuwe sleutel laten bij maken zodat je ook direct weer een goede reservesleutel hebt. Als het niet ligt aan de sleutel en het invetten heeft ook niet geholpen kan je eventueel nog proberen het slot schoon te poetsen met een kleine borstel. Als het slot is geblokkeerd zou slotspray de boel misschien weer in beweging kunnen krijgen. Als dit allemaal niets heeft geholpen dan kan je een slotenmaker inschakelen.

Sleutel draait niet, slotenmaker

Wanneer je een slotenmaker inschakelt omdat de sleutel niet meer goed draait, dan kan hij proberen het slot te repareren. Door de expertise van de slotenmaker kan hij het probleem op nog meer manieren proberen te verhelpen. Ook kan hij inschatten of het misschien nodig is het slot te vervangen. Bij het vinden van een geschikte slotenmaker is het aan te raden om te letten op certificaties en keurmerken. Het bekendste keurmerk is het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen).

Bij MyGo vind je eenvoudig gecertificeerde slotenmakers uit jouw regio. Gebruik de matchmaker om profielen en recensies te vergelijken en vraag vrijblijvend offertes aan. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Sleutels kwijt

Sleutels kwijt

Je sleutels kwijt raken is een situatie die nooit gelegen komt en altijd tot de nodige stress leidt. Het is van belang om in deze situatie rustig en helder na te denken en eerst na te gaan waar ze zouden kunnen zijn gebleven. Misschien vind je ze op die manier nog relatief gemakkelijk terug.

Sleutels niet gevonden

Wanneer je je sleutels echt niet terug kan vinden zijn er een paar dingen die je kunt en moet doen. Allereerst kan je nagaan of je nog een reserve sleutel hebt liggen bij een bekende. Zo niet dan heb je een slotenmaker nodig om de deur voor je te openen. Terwijl je wacht op de slotenmaker moet je ook even nadenken over wat er aan de sleutels zat. Zit er iets aan de sleutels waarmee je het bijbehorende huis of adres kunt vinden? Dan kan het verstandig zijn om de slotenmaker gelijk een nieuw slot te laten plaatsen. Als iemand anders de sleutel namelijk heeft gevonden heeft hij of zij gemakkelijk toegang tot je woning, en dat wil je natuurlijk niet. Als er niks aan zit waarmee de vinder het huis kan opsporen dan kan je simpelweg de reservesleutel in huis laten bijmaken. Zorg er wel voor dat je dus weer een nieuwe reserve sleutel hebt voor als het nog een keer gebeurt.

Sleutel kwijtraken voorkomen

Om in de toekomst te voorkomen dat je voor een dichte deur komt te staan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Als je een kennis in de buurt hebt die je vertrouwt met je huissleutel kan je daar een reservesleutel neerleggen. Als je dan weer een keer je sleutel kwijt bent dan kan je in ieder geval het huis binnen komen door de sleutel even op te halen. Ook kan het helpen om de sleutels altijd op een vaste plek te hebben, zoals altijd in dezelfde broekzak of op dezelfde kast. Ook zou je een tracker kunnen hangen aan je sleutelbos. Zo kan je altijd gemakkelijk zien waar je sleutels zich bevinden en weet je dus direct of je ze kwijt bent of gewoon hebt laten liggen.

Voor het openen van een dichte deur in je eigen huis staat een slotenmaker altijd voor je klaar. Via de matchmaker van MyGo vnid jet eenvoudig een slotenmaker bij jou in de regio. Vergelijk verschillende vakmannen om de juiste persoon te vinden voor jouw klus. Onze klantenservice helpt ook graag telefonisch met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Sloten vervangen

Sloten vervangen

Het slot vervangen is een erg belangrijk om het huis beschermd te houden tegen inbraak. Oude en kapotte sloten zijn namelijk gemakkelijker open te maken en dat wil je uiteindelijk juist voorkomen.

Slot vervangen, waarom?

Als je het slot wilt vervangen kan dit meerdere redenen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een oud huis hebt waar een verouderd slot in is verwerkt. Ook kan het voorkomen dat je slot kapot is of niet meer zo gemakkelijk opent als eerst. Dit is naast het risico op inbraak ook nog eens vervelend wanneer je zelf naar binnen wilt. Ook wanneer je een sleutel kwijt bent of weet dat er een sleutel in het bezit is van iemand die je niet naar binnen wilt hebben kan het vervangen van het slot in de deur uitkomst bieden. In vrijwel alle gevallen krijg je dan namelijk ook een nieuwe unieke sleutel waarmee het slot moet worden geopend.

Soorten sloten

Er zijn een hoop verschillende soorten sloten. Elk slot werkt net een beetje anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende soort slot is het insteekslot. Dit slot kan worden geopend en gesloten door de sleutel erin te steken van de binnen of buitenkant en te draaien. Bovendien is dit slot mooi weggewerkt in de deur waardoor het er ook nog eens netjes uit ziet. Tussen insteeksloten onderling zit er verschil in kwaliteit. Verdiep je dus voor het kopen van een slot even in hoe goed dit slot precies is zodat je weet wat je ervan kunt verwachten. Veel oudere woningen hebben nog een oplegslot aan de voordeur. Deze sloten zijn aan de binnenkant van de deur zichtbaar en hebben een haakje waarmee je de deur open kunt schuiven. Het voordeel van dit slot is dat het gemakkelijk is om te plaatsen of vervangen. Een nieuwer type slot is het meerpuntsslot. Een meerpunstslot open je net als een gewoon slot, maar toch is er wel een verschil. In plaats van dat dit slot de deur op een punt sluit sluit deze de deur namelijk op meerdere verschillende plekken. De meestgebruikte versie van dit slot is het driepuntslot. Er komen bij het omdraaien van de sleutel een extra vergrendeling naar buiten aan de onder- en bovenkant van de deur.

Voor het vervangen van een slot kan je altijd terecht bij een gekwalificeerde slotenmaker van MyGo. Via de matchmaker kom je gemakkelijk in contact met een vakman bij jou in de buurt. Vergelijk gratis profielen, offertes en recensies en kies de juiste man voor jouw klus. Onze klantenservice zit ook telefonisch klaar voor het vinden dan de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Soorten sloten

Soorten sloten

Sloten zijn van belang om de deuren dicht te kunnen houden voor ongenode gasten. Net zoals vrijwel alles in huis heb je meerdere soorten sloten die allemaal net even anders werken.

Meerpuntssluitingen

Van de verschillende soorten sleutels wordt er eerst onderscheid gemaakt in een meerpuntssluiting en een cilinderslot. Een meerpuntssluiting sluit de deur op verschillende punten af. Deze verschillende delen van het slot kunnen echter worden geopend en gesloten met één sleutelgat waardoor je geen extra werk hebt. Het grootste voordeel van een meerpuntssluiting ten opzichte van een cilinderslot is dat inbraak een heel stuk moeilijker wordt gemaakt. Inbrekers moeten dan namelijk in plaats van één slot meerdere slotstukken openbreken. Dit kost meer tijd en schrikt inbrekers dus eerder af.

Cilindersloten

Cilindersloten zijn prima sloten en kosten wat minder dan een meerpuntssluiting. Bovendien kan je voor extra veiligheid altijd kiezen om een tweede cilinderslot te plaatsen in dezelfde deur. Ook cilindersloten vallen weer onder te verdelen in verschillende soorten en maten. De standaard maat wordt gebruik bij houten deuren van ca. 40 mm dik. Wat de soorten betreft is de keuze ruim. Je hebt bijvoorbeeld de knopcilinder, certificaatcilinder en het seniorencilinder als varianten op het gewone profielcilinderslot. De knopcilinder kan vanaf de binnenkant met een knopje worden geopend. Voordelen van dit slot is dat je geen sleutel nodig hebt om hem te kunnen openen. Er is ook een automatische variant, de 'motorcilinder'. Let er bij een knopcilinder wel op dat de knop niet te dicht bij een raam zit, anders kunnen inbrekers hier natuurlijk gemakkelijk bij. De certificaatcilinder wordt geopend met een pasje en wordt vaak gebruikt in bedrijfspanden. Je kunt voor dit slot alleen sleutels laten bijmaken als je het originele pasje hebt. Op deze manier heb je dus volledige controle op hoeveel sleutels er in omloop zijn. Een seriorencilinder is heel handig als je buitenstaanders de woning wat beter in de gaten moeten houden bijvoorbeeld. Bij een seriorencilinder kan het slot met de sleutel worden geopend, ongeacht of er aan de binnenkant nog een sleutel in het slot zit. Zo kan je als je in bezit bent van een reservesleutel altijd naar binnen komen om te controleren of alles wel klopt. Dit is ook handig als je snel geneigd bent de sleutel in het slot te laten zitten als je naar buiten stapt.

Bij het kiezen en plaatsen van een slot in jouw deur staan ervaren slotenmakers je graag bij. Via de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de regio. Vergelijk offertes en recensies van anderen en kies de vakman die jij vindt passen bij jouw klus. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste professional voor jouw klus. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

PKVW-keurmerk

PKVW-keurmerk

Keurmerken zijn bij slotenmakers misschien nog wel belangrijker dat bij menig andere vakman. Een slotenmaker krijgt immers toegang tot de sleutels en sloten van je huis. Het PKVW keurmerk is een goede indicatie van of je te maken hebt met een betrouwbare slotenmaker.

Wat is het PKVW?

PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het is een certificaat dat wordt gegeven aan bedrijven als zij betrouwbaar zijn op het gebied van inbraak- en brandveiligheid. Om dit certificaat als bedrijf te kunnen ontvangen moet minstens één medewerker een opleiding voltooien als PKVW-preventieadviseur. Daarnaast moeten de richtlijnen en handboeken van het PKVW worden nageleefd door het bedrijf en wordt er gecontroleerd of ze staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het certificaat wordt uitgereikt vanuit het Centrum Beveiliging & Veiligheid. Een woning dat voldoet aan de eisen van het keurmerk heeft volgens experts 90% minder kans op inbraak.

Voor betrouwbare slotenmakers kan je altijd informeren bij het Centrum Beveiliging en Veiligheid. Op zoek naar een goede slotenmaker bij jou in de regio? Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met gecertificeerde vakmannen door heel Nederland. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Onze klantenservice is ook telefonisch bereikbaar voor het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

 

Sleutel vast in slot

Sleutel vast in slot

Wanneer je sleutel vast zit in het slot of afgebroken is, kan dit erg vervelend zijn. In sommige gevallen ben je buitengesloten en heb je professionele hulp nodig om je huis weer in te kunnen. Slotenmakers beschikken over de juiste materialen, kennis en ervaring om jou hierbij te kunnen helpen. Je kunt eerst een aantal dingen proberen om de sleutel eruit te krijgen, zoals:

 • Smeermiddel, door smeermiddel te gebruiken kan je het slot gladder maken en is het soms mogelijk om de sleutel eruit te krijgen.
 • Trillingen, soms kan het helpen om een paar harde klappen op de deur te geven of op een andere manier trillingen in het slot te veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld door een schuurmachine tegen de deur te houden.
 • Pincet of lange dunne pin, met behulp van verschillend gereedschap zoals een pincet of een lange dunne pin met of zonder haakje is het soms mogelijk om de sleutel uit het slot te halen.

Mocht dit niet lukken, dan is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen voordat je het hele slot kapot maakt. Zij beschikken over de juiste technieken om de sleutel er zo nauwkeurig mogelijk uit te halen.

Cilinderslot

Een cilinderslot bestaat uit meerdere kleine veertjes en palletjes. Wanneer een palletje geblokkeerd is, kan de sleutel er niet ingedraaid worden. Je kan in een dergelijk geval proberen om zachtjes met een hamer op de sleutel of de cilinder te tikken. Dat kan ervoor zorgen dat het palletje terugschiet, waardoor de blokkade opgeheven wordt.

Kosten slotenmaker

Een slotenmaker vraagt gemiddeld tussen de €80 en €175 excl. materiaal en btw. De hoogte van de prijs hangt o.a. af van het tijdstip waarop de slotenmaker langs moet komen. Op een doordeweekse dag ben je voordeliger uit dan in het weekend of ’s nachts.

De slotenmakers van MyGo staan graag voor je klaar om je te helpen bij het losmaken van jouw sleutel. Via de MyGo matchmaker kan je snel en eenvoudig verschillende slotenmakers bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Het is mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen. Vervolgens kan je de vakman uitkiezen die het beste past bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact met een slotenmaker bij jou in de buurt? Bel dan 085 – 432 00 32.

Driepuntssluiting plaatsen

Driepuntssluiting plaatsen

Driepuntsloten, of meerpuntstloten, zijn een van de vele soorten sloten die je kunt kiezen voor een deur of kozijn. Het voordeel van een meerpuntssluiting is dat je met dezelfde sleutel en met slechts een draai de deur op meerdere plekken kunt afsluiten. Dit schrikt inbrekers eerder af omdat het ze meer tijd zal kosten om binnen te komen.

Driepuntsslot, Hoe werkt het?

Een driepuntssluiting bestaat uit meerdere uitschuifsloten en één sleutelgat met sleutel. Meestal zitten de extra schuiven onder en bovenin om de deur steviger in zijn voegen te zetten. Met drie sloten moet er drie keer zoveel werk worden gedaan om de deur te openen zonder sleutel. Bovendien kan je er nog altijd meer sloten in de deur toevoegen voor extra veiligheid 's nachts of als je op vakantie gaat. Driepuntssloten zijn onderdeel van de groep meerpuntssloten. Bij meerpuntssloten kan je de deur tot op wel 5 verschillende punten sluiten.

Driepuntsslot aanschaffen

Bij het aanschaffen van een driepuntsslot zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Allereerst is het aan te raden altijd een slot te kopen met een SKG-keurmerk. Deze sloten zijn goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw en geven aan de hand van sterren aan hoe sterk het slot is. Hierbij is één ster (*) het laagste en duurt minimaal ongeveer 3 minuten om zonder sleutel te openen. Drie sterren (***) is het hoogste, en deze sloten bieden dus maximale inbraakbeveiliging. Je kunt het slot zelf los aanschaffen, je kunt bij veel slotenmakers echter ook een pakket kopen met het slot, montage en eventuele extra beveiligingen en services. In veel gevallen is dit goedkoper dan het slot los kopen en daarna laten monteren. Het is wel verstandig om er op te letten dat de slotenmaker beschikt over het PKVW-keurmerk. Zo weet je zeker dat je slotenmaker betrouwbaar is en je huis veilig blijft.

Bij MyGo vind je alleen gekwalificeerde slotenmakers. Via de MyGo matchmkaer kom je eenvoudig in contact met een slotenmaker bij jou in de regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk profielen en recensies. Zo heb je altijd een vakman die bij jou past. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu genoeg over hang- en sluitwerk en slotenmakers. Zijn niet al je vragen beantwoord? Kijk hieronder eens bij de gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk eens rond in onze categorieën.

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!