Terug naar diensten
Gesloten deur openen

Gesloten deur openen

Het kan iedereen overkomen; buitengesloten zijn. Een mooie nazomerdag en je kunt nog net even genieten van de laatste zonnestraaltjes. Ineens steekt de wind de kop op en de deur waait dicht. De sleutels liggen binnen en de buren die de reservesleutel hebben, zijn net een weekendje weg. Wat nu?

Deur openen zonder sleutel

Er kan een ruitje ingetikt worden, maar dat geeft een heleboel rommel en wachttijd totdat alles weer hersteld is. Soms kost het een glaszetter twee keer zoveel tijd om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen. Nee, de betere optie is het inschakelen van een slotenmaker. Deze kan in bijna alle gevallen je deur schadeloos openen. Een slotenmaker is vaak flexibel en kan op korte termijn komen. Zit de deur op slot en ben je de sleutel kwijt, dan kan hij het slot vervangen, zodat je meteen weer gebruik kan maken van de deur. Dus ben je buitengesloten? Bel dan de dichtstbijzijnde slotenmaker voor het beste en meest efficiënte resultaat.

Buitengesloten huis 

Hoe kun je voorkomen dat je buitengesloten wordt? Allereerst kun je denken aan een reservesleutel. Er zijn veel standaard verstopplekken te verzinnen, zoals onder de mat, onder een bloempot, in de brievenbus of boven op de deurkozijn. Dit is op zich een goed begin, maar toch niet zo slim. Want ook elke inbreker is bekend met deze plekken. Een sleutelbox is daarom een verstandige keuze. De sleutel kun je dan beveiligd ophangen middels een cijferslot dicht bij de deur. Het is natuurlijk wel van belang dat je kiest voor een goede box van stevig materiaal.

Ook een kapot slot kan ervoor zorgen dat de deur niet meer open gaat. Daarom is het zaak sloten regelmatig te controleren en, indien nodig, te repareren. Gaat het draaien stroever, klemt het slot of wil de sleutel er niet meteen goed in, dan is het tijd voor onderhoud. Negeer dit soort kleine problemen niet, want voor dat je het weet doet het slot helemaal niks meer en sta je voor een dichte deur.

Een andere handige optie is zorgen dat alle sloten met dezelfde sleutel geopend kunnen worden. Heeft elke buitendeur een eigen sleutel dan loop je de kans een verkeerde sleutel mee te nemen. Vervang daarom altijd alle sloten in één keer. Op korte termijn is dit een iets grotere investering, maar op de lange termijn blijven de kosten gelijk.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren slotenmakers van MyGo. Bel om doorverbonden te worden direct naar: 085 106 1600.