Terug naar diensten
Sloten vervangen

Sloten vervangen

Het belang van een goed slot moet je niet onderschatten. Dagelijks vertrouwen we erop dat onze huizen veilig zijn afgesloten en dat we later zelf ook weer makkelijk naar binnen kunnen. Een goed slot biedt die zekerheid. Ook de beste sloten zijn echter onderhevig aan slijtage. Sleutels klemmen, het kost je minuten om de voordeur open te krijgen – dat is vervelend en onnodig. Een goede slotenmaker kan dit probleem snel verhelpen. Bovendien worden sloten ook steeds beter. Een slot uit 1950 is lang niet zo effectief als een modern slot van hoge kwaliteit. Sloten komen in alle soorten en maten. Hieronder vind je een paar belangrijke varianten.

Insteeksloten

Allereerst zijn er de insteeksloten. Een veel voorkomend type slot, waarbij het slot zelf niet zichtbaar is wanneer de deur gesloten is. Een voordeel van dit type slot is dat het mooi is weggewerkt. Er zijn sloten verkrijgbaar met verschillende niveaus van beveiliging. Kijk hier dus goed naar voordat je een insteekslot koopt. Je kunt beter in een keer kiezen voor een goed slot, dan kan het een hele tijd mee gaan. Ook een magnetisch insteekslot is in opkomst. Het voordeel hiervan is dat het stiller is dan een gewoon insteekslot. Normaal moet de deur van buiten dicht getrokken worden wanneer het huis verlaten wordt, wat vaak behoorlijk wat geluid maakt. Dit komt doordat de dagschoot bij een normaal insteekslot altijd uitsteekt, ook al is de deur geopend. Bij een magnetisch insteekslot schuift de dagschoot pas uit als de deur gesloten is. Zo kun je de deur makkelijk en zonder lawaai sluiten.

Oplegsloten

Daarnaast hebben veel woningen een oplegslot in de voordeur. Met name bij de wat oudere huizen zit dit type slot er vaak standaard in. Bij een oplegslot is het slot zichtbaar aan de binnenkant van de deur. Er zit een kleine haak aan het oplegslot waar je het slot van binnenuit mee open kunt schuiven. Het voordeel van een oplegslot is dat het vrij makkelijk te plaatsen of vervangen is.

Meerpuntssloten

Een vrij nieuw type slot is het meerpuntsslot. Met name het driepuntsslot wordt steeds vaker gebruikt. Wanneer je dit slot op de gebruikelijke plek dicht draait, zal de deur boven- en onderin extra vergrendeld worden. Zo hoef je bijvoorbeeld geen losse pensloten op deze plekken te bevestigen voor deze extra veiligheid.

Zoek een professionele slotenmaker in de regio. Vergelijk vakmensen bij Mygo of bel direct voor een afspraak: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!